Επτά νεκροί και δύο αγνοούμενοι μετανάστες από τη βύθιση σκάφους στα ανοιχτά της Μυτιλήνης!

Επτά νεκροί και δύο αγνοούμενοι είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της βύθισης λέμβου που μετέφερε μετανάστες στα ανοιχτά της Μυτιλήνης.

Επτά νεκροί και δύο αγνοούμενοι είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της βύθισης λέμβου που μετέφερε μετανάστες στα ανοιχτά της Μυτιλήνης.

Οι έρευνες του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής στη θαλάσσια περιοχή ακρωτηρίου Κόρακα Μυτιλήνης είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, σκάφος του λιμενικού που πραγματοποιούσε περιπολία τα μεσάνυχτα στην περιοχή, εντόπισε δύο μετανάστες μέσα στη θάλασσα, οι οποίοι περισυλλέγησαν και δήλωσαν ότι βρίσκονταν σε λέμβο με 15 άτομα ακόμα, η οποία υπό αδιευκρίνιστη αιτία πήρε νερά και ημιβυθίστηκε.

Αμέσως σήμανε συναγερμός από το Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και ξεκίνησαν έρευνες στην περιοχή από τρία πλωτά σκάφη του λιμενικού, ένα ελικόπτερο σούπερ πούμα και μία μηχανότρατα.


Έως τώρα έχουν διασωθεί οκτώ άτομα, ενώ άνδρες του λιμενικού ανέσυραν τις σορούς επτά μεταναστών.

Δύο ακόμη μετανάστες εξακολουθούν να αγνοούνται και οι έρευνες συνεχίζονται.

Οι εθνικότητες των μεταναστών δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο το σκάφος που τούς μετέφερε είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από την Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι 12 μετανάστες είχαν χάσει τη ζωή τους τον Ιανουάριο όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε κοντά στο Φαρμακονήσι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ