Κριμαία: Ένταση με νεκρό ουκρανό στρατιώτη από πυρά ενόπλων σε βάση στη Συμφερόπολη (φωτό & βίντεο)

Νεκρός είναι, σύμφωνα με αξιωματούχο του ουκρανικού στρατού, που επικαλείται το πρακτορείο Interfax, ο στρατιώτης που νωρίτερα δηλωνόταν ως τραυματίας, αφού δέχθηκε τα πυρά ελεύθερων σκοπευτών του ρωσικού στρατού.

Νεκρός είναι, σύμφωνα με αξιωματούχο του ουκρανικού στρατού, που επικαλείται το πρακτορείο Interfax, ο στρατιώτης που νωρίτερα δηλωνόταν ως τραυματίας, αφού δέχθηκε τα πυρά ελεύθερων σκοπευτών του ρωσικού στρατού.

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η βάση που δέχτηκε επίθεση είναι το φωτογραφικό κέντρο του Γενικού Επιτελείου της Επιχειρησιακής Υποστήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

 

Σύμφωνα με το Interfax, που επικαλείται Ουκρανό αξιωματικό, ο διοικητής της μονάδας έχει κρατηθεί όμηρος και οι υπόλοιποι στρατιώτες έχουν οχυρωθεί στον πρώτο όροφο του κτιρίου της βάσης.

 Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το BBC όλοι οι στρατιώτες της βάσης στη Συμφερόπολη έχουν συλληφθεί.

Στο μεταξύ, το θάνατο του αξιωματικού και τον τραυματισμό ενός στρατιώτη επιβεβαίωσε ο Ουκρανός υπουργός Αμύνης.

Ο εκπρόσωπος του στρατού, Βλάντισλαβ Σελεσνίοφ, μιλώντας στο Reuters έκανε λόγο για επίθεση «από άγνωστες δυνάμεις, με πλήρη εξάρτηση και καλυμμένα τα πρόσωπα».

Επισήμανε, μάλιστα, πως οι άνδρες απέσπασαν τις ταυτότητες, τα όπλα και τα χρήματα των Ουκρανών στρατιωτών.

Την ίδια στιγμή, ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Αρσένι Γιατσένιουκ, δήλωσε πως η σύγκρουση «περνά από το πολιτικό στο στρατιωτικό επίπεδο» και πρόσθεσε ότι οι Ρώσοι στρατιώτες άρχισαν να πυροβολούν Ουκρανούς στρατιώτες, γεγονός που χαρακτήρισε «έγκλημα πολέμου».



Μετά την επίθεση, πάντως, το ουκρανικό υπουργείο Αμύνης έδωσε την έγκριση για χρήση των όπλων τους για «να αμυνθούν και να προστατεύσουν τη ζωή τους».

Παράλληλα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Κριμαίας, Kryminform, ένας φιλορώσος μέλος του στρατού έχασε τη ζωή του σε διαφορετικό περιστατικό στη Συμφερόπολη.

Δημοσιογράφος του Guardian, που βρίσκεται στην είσοδο της βάσης, έκανε λόγο για ομάδες Ρώσων στρατιωτών που μπήκαν στη βάση και πήραν θέση, κρατώντας πολυβόλα των 50 χιλιοστών.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ