To ''Mπρούσκο'' τρώει από την Όλγα Τρέμη και τον Νίκο Στραβελάκη την πρωτιά; Και ο Ευαγγελάτος γιατί τα βάζει με το ΜEGA;

Μετά από αρκετά χρόνια παραμονής στην κορυφή της κατάταξης, σύμφωνα με τις μετρήσεις τηλεθέασης της Nielsen, τους τελευταίους μήνες το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση.

Μετά από αρκετά χρόνια παραμονής στην κορυφή της κατάταξης, σύμφωνα με τις μετρήσεις τηλεθέασης της Nielsen, τους τελευταίους μήνες το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση.



Toυ Γρηγόρη Μελά στο Newsit.gr (Το site του Νίκου Ευαγγελάτου)

Τόσο το καθημερινό δελτίο με την Όλγα Τρέμη, όσο και αυτό που μεταδίδεται τα σαββατοκύριακα με τον Νίκο Στραβελάκη, χάνουν στη μάχη της τηλεθέασης από τα αντίστοιχα δελτία του ΑΝΤ1, που παρουσιάζουν η Μαρία Χούκλη και η Ρίτσα Μπιζόγλη.

Όπως είναι λογικό τα δεδομένα αυτά δεν ευχαριστούν καθόλου τα στελέχη της Μεσογείων και έτσι, μετά τη γνωστή γκρίνια που υπήρξε για το θέμα του lead in, ότι δηλαδή οι απέναντι, του ΑΝΤ1, εισπράττουν υψηλότερες τηλεθεάσεις από το «Μπρούσκο», αποφάσισαν να δουν τι μπορούν να κάνουν, μπας και καταφέρουν να πείσουν τους τηλεθεατές να επιστρέψουν στη συχνότητά τους.

Πριν από λίγες ημέρες λοιπόν αποφάσισαν να κάνουν το δελτίο τους πιο... ζωντανό. Πώς το προσπάθησαν αυτό; Σηκώνοντας τον Νίκο Στραβελάκη από την καρέκλα του και βάζοντάς τον όρθιο να περιγράφει τις εξελίξεις που υπήρχαν με την εξαφάνιση του Boeing της «Malaysia Airlines». Ο έμπειρος -καθήμενος- παρουσιαστής, ήταν σαφώς... αμήχανος και στριμωγμένος στο μικρό πλατό των ειδήσεων, προσπαθώντας να πλασάρει το καινούργιο ύφος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Τα πλάνα έβγαιναν όπως όπως, ο φωτισμός ανύπαρκτος και λίγο ήθελε όλη η εικόνα να «μεταμορφωθεί» σε απόσπασμα από το σουρεαλιστικό «Κάτω Παρτάλι». Βέβαια, δεν θα μου κάνει εντύπωση αν μου πει κάποιος, ότι στο MEGA είναι πρόθυμοι ακόμα και... κλουβί με καναρίνι να φορέσουν στους παρουσιαστές τους, μπας και κάνουν τους τηλεθεατές να επιστρέψουν! Το... comeback των τηλεθεατών όμως, σίγουρα δεν γίνεται με τέτοιους είδους προχειρότητες. Και ακόμα πιο σίγουρο είναι ότι μπορεί να δούμε όρθιους όλους τους παρουσιαστές εκτός από την Όλγα Τρέμη. Τα... γαλόνια που έχει στα σακάκια των ταγιέρ της, τα έχει κερδίσει με πολλές «πτήσεις» στον τηλεοπτικό αέρα και αν δεν είναι σίγουρη για το αποτέλεσμα, αποκλείεται να βγει στριμωγμένη και υποφωτισμένη. Τα... σκοτάδια και τις σκιές θα τα αφήσει για τους υπόλοιπους.

Πάντως, όπως μαθαίνω, το σχέδιο της παρουσίασης ορισμένων θεμάτων με τους παρουσιαστές όρθιους είναι κάτι που σκέφτονται στο MEGA. Προς το παρόν όμως, προσπαθούν να δουν πώς θα τα καταφέρουν να μπει κάνας προβολέας παραπάνω ώστε ο όρθιος παρουσιαστής να μην είναι γεμάτος... σκιές.

Βέβαια, στην περίοδο των «ισχνών αγελάδων», υπάρχουν και κάποιοι που υποστηρίζουν πως «σιγά να μην προσέξουν τις σκιές και σημασία έχει η είδηση». Έτσι ευελπιστούν ότι θα σηκώσουν λίγο τα πεσμένα νούμερα τηλεθέασης. Σίγουρα όμως, δεν θα σηκώσουν την Όλγα Τρέμη που θέλει να συνεχίσει να παρουσιάζει δελτίο καθήμενη, με τα «παράθυρά» της γύρω γύρω, αλλά –κυρίως- με φως στο πρόσωπό της!

Ίσως, όμως, στο κανάλι της Μεσογείων, θα έπρεπε πριν αναζητήσουν λύσεις και προβούν σε αλλαγές, να σκεφτούν το γιατί οι τηλεθεατές έφυγαν και πήγαν αλλού. Κι ίσως η λύση δεν είναι στο πιο... διαδραστικό δελτίο, αλλά αλλού. Κι είναι καλό, πριν φορέσουν... κλουβιά με καναρίνια, να κάνουν άλλες αλλαγές, γιατί τελικά μπορεί και να μείνουν με το... παρτάλι της τηλεθέασης!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ