Αποκλειστικό: Πώς ένας γάιδαρος με μεγάλα αυτιά, επελέγη από τη Βιβή και την Οφηλία για να κάνει διεθνή καριέρα - Ελαιόλαδο & μέλι με λογότυπο τον κυρ Μέντιο για να κατακτήσει τις διεθνείς αγορές!

Όλα ξεκίνησαν από δύο φίλες με γνώση και πάθος για τις απλές καλές φυσικές τροφές και τα ποιοτικά προϊόντα, τη Βιβή και την Οφηλία, όταν αμφότερες αποφάσισαν να αλλάξουν την επαγγελματική τους πορεία (στέλεχος πωλήσεων και δικηγόρος αντίστοιχα)και να επενδύσουν στην αξία των πιο αγνών φυσικών αγαθών που παρέχει η ελληνική γη. Έτσι, δημιούργησαν την Tithini Pure & Natural, μια νέα επιχείρηση στην Αθήνα, η οποία ξεκινά με στόχο να προωθήσει στις ελληνικές αλλά και τις διεθνείς αγορές, αγροτικά και βιολογικά προϊόντα ανώτερης ποιότητας που παράγονται στη χώρα μας.

Όλα ξεκίνησαν από δύο φίλες με γνώση και πάθος για τις απλές καλές φυσικές τροφές και τα ποιοτικά προϊόντα, τη Βιβή και την Οφηλία, όταν αμφότερες αποφάσισαν να αλλάξουν την επαγγελματική τους πορεία (στέλεχος πωλήσεων και δικηγόρος αντίστοιχα)και να επενδύσουν στην αξία των πιο αγνών φυσικών αγαθών που παρέχει η ελληνική γη. Έτσι δημιούργησαν την Tithini Pure & Natural, μια νέα επιχείρηση στην Αθήνα, η οποία ξεκινά με στόχο να προωθήσει στις ελληνικές αλλά και τις διεθνείς αγορές, αγροτικά και βιολογικά προϊόντα ανώτερης ποιότητας που παράγονται στη χώρα μας.


Η εταιρεία, παίρνει κατ’ ευθείαν από τους μικρούς Έλληνες παραγωγούς, τους αγρότες, τους μελισσοκόμους και τους συνεταιρισμούς έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλλά και ελιές ή μέλι, προϊόντα που όλα έχουν παραχθεί με αγάπη, φροντίδα και γνώση. Λογότυπο της εταιρείας, είναι ένα γαϊδουράκι, το οποίο αν μη τι άλλο δείχνει την αγνότητα και υπενθυμίζει την ελληνική προέλευση των προϊόντων. 



Το eirinika.gr, συνάντησε τη Βιβή Ευαγγελίδου, η οποία μας μίλησε για το όραμα της Tithini, τους στόχους τους αλλά και για το τι είναι αυτό που κάνει τα δικά τους προϊόντα να ξεχωρίζουν και πώς ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών. Συνέντευξη στον Χάρη Αποστολόπουλο.

*******

Χάρης Αποστολόπουλος: Πώς και πότε ξεκίνησε η εταιρεία Tithini και τι ακριβώς σημαίνει;

Βιβή Ευαγγελίδου: Είμαστε μια νέα εταιρεία που ξεκίνησε από την αγάπη και τη γνώση για τις απλές, φυσικές τροφές και τα ποιοτικά προϊόντα. Δώσαμε στα προϊόντα μας το όνομα «ΤΙΘΗΝΗ» που στην αρχαία Ομηρική γλώσσα σημαίνει την τροφό, τη γυναίκα που έχει τη γενική φροντίδα του παιδιού τα πρώτα χρόνια της ζωής του και όπως η τροφός φροντίζει να τρέφει το παιδί με τις πιο αγνές τροφές, έτσι κι εμείς νοιαζόμαστε και προσφέρουμε τα πιο αγνά και φυσικά προιόντα Tithini Pure & Natural.



ΧΑ: Πώς και αποφασίσατε, τόσο εσείς όσο και η κα Οφηλία να αλλάξετε την επαγγελματική σας πορεία και να δημιουργήσετε την Tithini;

ΒΕ: Πιστεύουμε στην αξία και την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων διατροφής και αποφασίσαμε ότι θέλουμε να την κάνουμε γνωστή σε όλον τον κόσμο. Η ενασχόλησή μας με την Tithini, ήταν για μας νομοτελειακή λόγω και της οικογενειακής μας παράδοσης.



ΧΑ:Τι πιστεύετε πως λείπει από τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα ούτως ώστε να διαπρέψουν και στο εξωτερικό;

ΒΕ: Πιστεύουμε ότι έχουμε εξαιρετικά προϊόντα που τους αξίζει να διαπρέψουν και στο εξωτερικό, φροντίζοντας όμως τη διασφάλιση σταθερής ποιότητας μαζί με συνέπεια και επαγγελματισμό από μεριάς των προμηθευτών και μια συσκευασία που να τα κάνει ελκυστικά και ανταγωνιστικά συγκριτικά με τα αντίστοιχα που κυκλοφορούν στη διεθνή αγορά.



ΧΑ: Τι θεωρείτε πως θα κερδίσει ο καταναλωτής από τα προϊόντα Tithini;

ΒΕ: Εξαιρετική ποιότητα στη διατροφή του που θα του διασφαλίσει καλή υγεία.



ΧΑ: Πώς και γιατί επιλέξατε το γαϊδουράκι για λογότυπο στα προϊόντα σας;

ΒΕ: Θέλαμε να τιμήσουμε αυτό το ζώο που ήταν από αρχαιοτάτων χρόνων ο ακούραστος βοηθός του αγρότη στον αγώνα του για επιβίωση και να αναδείξουμε το αγνό και φυσικό των προϊόντων μας, που προέρχονται απ᾽ευθείας από την ελληνική γη. Στα άμεσα σχέδια μας είναι μέρος των εσόδων μας από τις πωλήσεις των προϊόντων της Tithini, να διατίθενται για τη διάσωση του ελληνικού γαϊδάρου που έχει μειωθεί δραματικά ο αριθμός τους.



ΧΑ: Σε ποιες περιοχές του εξωτερικού δραστηριοποιείσθε και πού αλλού θέλετε να επεκταθείτε;

ΒΕ: Είμαστε πολύ νέα εταιρία και δεν έχουμε ακόμα δραστηριοποιηθεί στις αγορές του εξωτερικού. Έχουμε όμως ξεκινήσει συνομιλίες με οίκους από τη Σκανδιναβία, τη Βόρεια Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και την Ιαπωνία που γνώρισαν τα προϊόντα μας μέσω τις συμμετοχής μας στην έκθεση της Horeca 2014 και στην Food Expo και ελπίζουμε πολύ γρήγορα τα προϊόντα να βρεθούν στα ράφια των διεθνών αγορών. Στα άμεσα σχέδιά μας, είναι και η συμμετοχή μας στην έκθεση ελληνικών προϊόντων στο εκθεσιακό κέντρο Olympia στο Λονδίνο τον Ιούλιο.



ΧΑ: Όπως αναφέρετε και στο site σας, «η περιοχή της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής της Μεσσηνίας, για χιλιάδες χρόνια θεωρείται ότι παράγει το καλλίτερο ελαιόλαδο του κόσμου»: Τελικά έχετε το καλύτερο λάδι στον κόσμο; Γιατί;

ΒΕ: Δεν το λέμε εμείς αλλά μία πολύχρονη επιστημονική έρευνα η οποία αποδεικνύει τις υγειοπροστατευτικές ιδιότητες του ελληνικού ελαιολάδου, ιδίως του μεσσηνιακού, καθώς στη Μεσσηνία βρέθηκε η υψηλότερη μέση συγκέντρωση πολύτιμων για την υγεία πολυφαινολικών ουσιών  (δείκτης D3), επιβεβαιώνοντας τη φήμη του μεσσηνιακού ελαιολάδου.

Ενδεικτικά η μέση τιμή που μετρήθηκε (446 mg/Kg) ήταν σχεδόν διπλάσια από το όριο του κανονισμού, ενώ βρέθηκαν και δείγματα με έως και έξι φορές υψηλότερη τιμή.



ΧΑ: Πώς φαντάζεστε την Tithini, την ελληνική αγροτική βιομηχανία αλλά και την ίδια τη χώρα μας σε 10 με 15 χρόνια;

ΒΕ: Η νέα γενιά αγροτών αλλά και επαγγελματιών στο χώρο του τροφίμου, πήραν επάξια τη σκυτάλη από τους παλαιότερους και έχοντας και τις ανάλογες σπουδές και διεθνή εμπειρία, θα συμβάλουν ώστε τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα να στέκονται σε κυρίαρχη θέση στο τραπέζι των ανθρώπων που ενδιαφέρονται για υγιεινή και νόστιμη διατροφή. Το όνομα της Ελλάδας θα είναι ανάμεσα στις χώρες που φημίζονται για τα εκλεκτά της τρόφιμα και θα βρίσκονται στις περισσότερες αγορές του κόσμου και η Tithini φυσικά θα υποστηρίζεται και από τη νεότερη γενιά στο ταξίδι της στα ράφια των απανταχού γκουρμέ και βιολογικών καταστημάτων.










Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ