Κάθε φύλο το κοκτέιλ του: Dirty Martini ένας άνδρας, Frozen Daiquiri φράουλα μια γυναίκα... Σήμερα, για άνδρες λοιπόν!

Σίγουρα ένας άνδρας δεν κολακεύεται κρατώντας ένα frozen daiquiri φράουλας… Θέλει ένα ποτό ανάλογο με το χαρακτήρα, τις δραστηριότητές του.

«Θα μου πεις τι ποτό μπορεί ένας άνδρας να παραγγέλνει πριν από το δείπνο σε ένα εστιατόριο και να μη μοιάζει θηλυπρεπές;» με ρώτησε ένας φίλος, ενώ απολαμβάναμε από ένα Kir Royale.

Σίγουρα ένας άνδρας δεν κολακεύεται κρατώντας ένα frozen daiquiri φράουλας… Θέλει ένα ποτό ανάλογο με το χαρακτήρα, τις δραστηριότητές του. Αν ανήκετε στους κλασικούς, που όμως δεν διστάζουν να δοκιμάσουν μια νέα εκδοχή στο αγαπημένο τους κοκτέιλ, τότε το ποτό σας είναι το Dirty Martini (2 μεζούρες βότκα, 1 σταγόνα άλμη από ελιές. Χτυπάτε με πάγο στο σέικερ, σερβίρετε σε ποτήρι του Μαρτίνι και προσθέτετε 1 ολόκληρη ελιά).

 

Οσοι έχουν την τάση να μελετούν κάθε κίνησή τους σίγουρα εκτιμούν ένα πολύπλοκο blended ουίσκι. Στους άνδρες των σπορ, πάλι, ταιριάζει ένα bourbon ή Tennessee ουίσκι, ενώ για τους διανοούμενους ένα καπνιστό Islay malt είναι ό,τι πρέπει. Αν, όμως, αγαπάτε τη σαμπάνια, μπορείτε να παραγγείλετε ένα Bolli Stoli: 3 μεζούρες πολύ καλά παγωμένη βότκα Stolichnaya Cristall, σερβιρισμένη σε flute, που απογεμίζει με επίσης παγωμένη σαμπάνια Bollinger.

 

image

 

4 Negroni

 

Υλικά

  • Τζιν
  • Campari
  • Γλυκό κόκκινο βερμούτ

Σε ίσες ποσότητες

 

Διαδικασία

Ανακατεύετε σε σέικερ με πάγο και σουρώνετε σε ποτήρι του λευκού κρασιού με μία φέτα πορτοκάλι.

 

Παραλλαγή

Μπορείτε να παραλείψετε το τζιν και να ακολουθήσετε την υπόλοιπη διαδικασία, αλλά να σερβίρετε σε ψηλό ποτήρι με πάγο, που θα απογεμίσετε με σόδα. Ετσι, θα έχετε ένα εξαιρετικό Americano.


Manhattan

 

Υλικά

  • Τρεις μεζούρες bourbon
  • 1½ μεζούρα γλυκό βερμούτ
  • Λίγες σταγόνες αγκοστούρα

 

Διαδικασία

Γεμίστε το σέικερ με πάγο, προσθέστε τα ποτά, ανακατέψτε χωρίς να χτυπήσετε και σερβίρετε σε ποτήρι του Μαρτίνι με ένα κερασάκι και μία φλούδα πορτοκαλιού.

 

Παραλλαγή

Αντικαταστήστε το bourbon με σκωτσέζικο ουίσκι και θα έχετε ένα φανταστικό Rob Roy Cocktail.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ