Πώς να... «ξοδέψετε» ένα 48ωρο στο μαγευτικό Άμστερνταμ!

Σε περίπτωση που σκέφτεσθε να επισκεφθείτε το Άμστερνταμ για ένα διημεράκι αλλά φοβάστε πώς δεν θα... ξέρετε τι να κάνετε και πού να... ξοδέψετε τα λεφτά σας, σας έχουμε έτοιμη τη λύση!

Σε περίπτωση που σκέφτεσθε να επισκεφθείτε το Άμστερνταμ για ένα διημεράκι αλλά φοβάστε πώς δεν θα... ξέρετε τι να κάνετε και πού να... ξοδέψετε τα λεφτά σας, σας έχουμε έτοιμη τη λύση!

Ημέρα Πρώτη

9.00 πμ
Πρωινή θέα στο κανάλι από τα μεγάλα παράθυρα του δωματίου στο Miauw Hotel. Ευρύχωρα και φωτεινά δωμάτια με μοντέρνα έπιπλα αλλά και την προσωπική φροντίδα της οικοδέσποινας, της Analik. Δεν σερβίρει πρωινό αλλά η τοποθεσία του στην γεμάτη εστιατόρια και café περιοχή 9 Straatjes είναι το ατού του (Hartenstraat 36, τηλ. 0031 20 8932933, www.miauw.com, από €145 το δίκλινο).

Travel photo: Artiste.gr
 
10.00 πμ
Κρέπες στο Oven Pancakes. Οι Ολλανδοί λατρεύουν τις κρέπες και γι' αυτό τις συνδυάζουν με οποιαδήποτε υλικά βάζει ο νους σας: μπέικον, τσίλι, σπανάκι, καμεμπέρ, ραδίκια, κουκουνάρια, μανιτάρια, κατσικίσιο τυρί και καπνιστός σολομός είναι μόνο ορισμένες από τις επιλογές σας. Συνδυάστε την κρέπα σας με βιολογικό χυμό αχλάδι (Berenstraat 38, τηλ. 0031 20 5289797, από €9 η κρέπα, www.pancakesamsterdam.com).
 


11.30 πμ
Το να γυρίσει κανείς το Άμστερνταμ με ποδήλατο είναι σχεδόν υποχρεωτικό: αποφεύγουμε τις διαδρομές με τα ομολογουμένως ακριβά ταξί και νιώθουμε σαν τους ντόπιους. Τα καλά νέα; Οι ποδηλάτες είναι η πλειοψηφία στην πόλη, αποκλείεται να χαθείτε ενώ παντού υπάρχουν σηματοδοτημένοι ποδηλατόδρομοι. Το καλύτερο σημείο για να νοικιάσετε αξιόπιστα ποδήλατα είναι το κεντρικό Orangebike κοντά στην πλατεία Dam. Η ενοικίαση για μια μέρα κοστίζει €9,50 ενώ διοργανώνουν και θεματικές εκδρομές (Singel 233, 0031 20 5289990, www.orangebike.nl).



Διαβάστε το υπόλοιπο πρόγραμμα, στο arttravel.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ