Top woman η Άλισον Νόρρις, η πλοίαρχος του Αυστραλιανού Πολεμικού Ναυτικού που ψάχνει το χαμένο Boeing στον Ινδικό Ωκεανό

Η πλοίαρχος Αλισον Νόρρις, με προϋπηρεσία  και σε φρεγάτα  του πολεμικού ναυτικού,  για δύο 24ωρα τωρα στέκεται στη γέφυρα του πλοίου της και με τα κιάλια της  σαρώνει στον Νότιο Ινδικό Ωκεανό τις περιοχές που τις ανατίθεντο από το Επιτελείο: Η τελευταία αποστολή - πριν την ανακοίνωση - ήταν  ο εντοπισμός δύο αντικείμενων, ενός στρογγυλού και ενός πολυγωνικού, που εντόπισαν οι δυνάμεις της Αυστραλίας που ερευνούν τον νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Η πλοίαρχος Αλισον Νόρρις, με προϋπηρεσία  και σε φρεγάτα  του πολεμικού ναυτικού,  για δύο 24ωρα τωρα στέκεται στη γέφυρα του πλοίου της και με τα κιάλια της  σαρώνει στον Νότιο Ινδικό Ωκεανό τις περιοχές που τις ανατίθεντο από το Επιτελείο: Η τελευταία αποστολή - πριν την ανακοίνωση - ήταν  ο εντοπισμός δύο αντικείμενων, ενός στρογγυλού και ενός πολυγωνικού, που εντόπισαν οι δυνάμεις της Αυστραλίας που ερευνούν τον νότιο Ινδικό Ωκεανό, γράφει το onalert.gr.



Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας είχε δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για αυτά τα δύο κομμάτια: το ένα έχει χρώμα πορτοκαλί και το άλλο πράσινο-γκρι. «Πλοίο της Αυστραλίας βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτά τα αντικείμενα και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα τα πιάσουν» σημείωσε ο πρωθυπουργός.Για τα πλοια  των ερευνών , τόσο αυτά όσο και άλλα που είχαν εντοπισθεί, είχαν εξαφανιστεί μέσα στην πυκνή ομίχλη. Αυτό το πυκνό σύννεφο, το οποίο κάλυπτε χθες την επιφάνεια της θάλασσας και ενίοτε «κατάπινε» σχεδόν ολόκληρα τα ερευνητικά αεροσκάφη, ήταν και ο κύριος λόγος που οι χθεσινές έρευνες έληξαν άκαρπες-και για το σκάφος της πλοιάρχου Αλισον Νόρρις,που έγινε ''διάσημη'' από την μετάδοση από τα πρακτορεία των φωτογραφιών της στην γεφυρα .



Και όταν ακόμα ήρθε η ανακοίνωση της βεβαιότητας για την πτώση του αεροσκάφους της Malaysia Airlines  από τον Πρωθυπουργό της Μαλαισίας-  τα πλοία των ερευνών έχουν πάλι την ίδια αποστολή, το ίδιο και η πλοίαρχος.
Μιλώντας σε Αυστραλιανά ΜΜΕ μέσω δορυφορικού τηλεφώνου από περίπου 1.600- 1.200 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Περθ , η πλοίαρχος Α.  Norris ξεκινώντας την αποστολή , δήλωσε  ότι το δυνάμεως 220 ναυτών πλήρωμά της ήταν έτοιμο για κάθε πρόκληση-ήξερε βέβαια ότι η κατάσταση στην περιοχή ερευνών ήταν δύσκολη με κύματα ύψους 2,5 μέτρα, νέφωση και μέτριους ανέμους."Αυτό δεν μας εμποδίζει να τα αναζητήσουμε και να τα ανακτήσουμε», είπε για τα ευρήματα. "Έχουμε αναλάβει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να προσπαθήσουμε να βρούμε κομμάτια από τα συντρίμμια του αεροσκάφους και να βοηθήσουμε να πάρουν  τις απαντήσεις που ψάχνουν>> έστειλε μήνυμα  στους συγγενείς των θυμάτων.Ο εντοπισμός θα γινόταν κυρίως με τα κυάλια.από τα ανώτερα καταστρώματα. «Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα, συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι μέσα στο νερό,» είχε πει τότε η κυβερνήτης Norris. «Δεν ξέρουμε τι είδους κατάσταση ίσως ειναι αυτοί οι άνθρωποι,αν ζουν... Ωστόσο  σχεδιάζουμε για όλα τα ενδεχόμενα για κάθε είδους ευρημα».
Είπε ότι αν από το πλοίο βρεθεί κάποιο από τα συντρίμμια του αεροσκάφους το πλήρωμα της θα προσπαθήσει να το ανακτήσετε χρησιμοποιώντας φουσκωτές βάρκες του πλοίου και, ενδεχομένως,  γερανούς.ακόμη και καταδυτικό εξοπλισμό - αν και αυτός θα είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθεί λόγω καιρού.



Η Captain Norris έχει στο Nαυτικό από το 1987 ως αξιωματικός ναυτικού και είναι μάχιμη..
Πριν αναλάβει το  HMAS Success τον Δεκέμβριο του  2012  ήταν σε υπηρεσία σε ξηρά και αμέσως πριν ήταν κυβερνήτης της φρεγάτας HMAS Μελβούρνη''.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στον Κόπλο ήταν επιτελής.Επίσης έχει υπηρέτησε στο πλοίο HMAS Sydney κατά τη διάρκεια  συμμαχικής επιχείρησης στη Μέση Ανατολή.
Άξιο σημειώσεως είναι ότι το 2009, μέλη του πληρώματος του HMAS Success ενώ ήταν εν πλω σε άσκηση  στη Νότιο-Ανατολική Ασία, ενεπλάκη σε σεξουαλικό σκάνδαλο με πολλές πτυχές και φάσεις που απασχόλησε αρκετα το Πολεμικό Ναυτικό της Αυστραλίας και τον Τυπο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ