Top woman η Μαριάννα Κάλμπαρη είναι η νέα Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης - Νέος αέρας στο ιστορικό θέατρο του Καρόλου Κουν

Η Μαριάννα Κάλμπαρη αναλαμβάνει τα ηνία του Θεάτρου Τέχνης, έπειτα από την αποχώρηση του Διαγόρα Χρονόπουλου από την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή μετά την επιτυχημένη δεκαετή θητεία του.

Η Μαριάννα Κάλμπαρη αναλαμβάνει τα ηνία του Θεάτρου Τέχνης, έπειτα από την αποχώρηση του Διαγόρα Χρονόπουλου από την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή μετά την επιτυχημένη δεκαετή θητεία του.



Το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά από πρόταση του κυρίου  Χρονόπουλου, αποφάσισε ομόφωνα την ανάθεση της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης του Θεάτρου Τέχνης στην  Μαριάννα Κάλμπαρη για την επόμενη τριετία, από 1η Σεπτεμβρίου 2014.

Από τους στενότερους συνεργάτες του Θεάτρου Τέχνης, η Μαριάννα Κάλμπαρη  είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης και του πανεπιστημίου της Σορβόννης -PARIS IV (πτυχίο φιλολογίας-επικοινωνίας). Διδάσκει στην δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης  από το 2005 και συμμετείχε σε παραστάσεις του με την ιδιότητα του συγγραφέα, μεταφραστή, ηθοποιού και  σκηνοθέτη. Εξάλλου, έχει διδάξει θέατρο στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και στη Σχολή Μωραϊτη, ενώ διδάσκει υποκριτική στην δραματική σχολή Πράξη Επτά.

Η Μαριάννα Κάλμπαρη έχει σκηνοθετήσει στο Θέατρο Τέχνης τις παραστάσεις: «Love,love,love» Μάικ Μπάρτλετ, «Ανώνυμη αγία ή μια κοινότατη ιστορία» Γιάννη Ρίτσου, «Δεν έχει ωραίες εικόνες» Γερτρούδης Στάϊν, «Τρεις αδελφές-Περεστρόικα» Άντον Τσέχωφ, «Ιστορίες για γαμοφοβικούς» Β. Ραϊση-Μ. Κάλμπαρη, «Καϋμός» Καρόλου Κουν.

Στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης έχει σκηνοθετήσει τις εξής παραστάσεις: «Γκιγιόμ γλυκιά μου» Γκιγιόμ Γκαλιέν, «Το μυστικό της κυρίας Έλεν» Ελένης Ζιώγα, «Έκτο πάτωμα» Α. Ζερύ.

Ως ηθοποιός, συνεργάστηκε με το Θέατρο Τέχνης, το Εθνικό Θέατρο, τον Τεχνοχώρο-Ομάδα Θέαμα, το ΔΗΠΕΘΕ Ρόδου, τον ΟΕΘ-ΣΕΗ, τον Ελληνικό Κόσμο (Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού).

Εχει παίξει σε ταινίες του Δημήτρη Αθανίτη και της Λουκίας Ρικάκη. Το σενάριο της μεγάλου μήκους ταινίας «Αίμα», του Διαμαντή Καραναστάση, είναι βασισμένο πάνω στο θεατρικό της έργο «Νέο αίμα».

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Διαγόρα Χρονόπουλο για την επιτυχή 10ετή θητεία του τόσο στον καλλιτεχνικό όσο και στον οικονομικό-διοικητικό τομέα μέσα σε αντίξοες οικονομικά συνθήκες.

Ο  Διαγόρας Χρονόπουλος θα συνεχίσει να προσφέρει την βοήθεια και την εμπειρία του ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και θα παραμείνει στην θέση του Διευθυντού Σπουδών της  Δραματικής Σχολής Θεάτρου Τέχνης.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ