Ένα διαφορετικό μπαράκι άνοιξε - Chaplin: και η πρότασή του είναι cocktails με superfoods! Εσείς τι λέτε, πάμε για μια δοκιμή;

Είχα 1-2 μήνες να κατέβω στην πλατεία Αγίας Ειρήνης και τη γύρω περιοχή και διαπίστωσα ξάφνου, μπαράκια να ξεπετάγονται από το πουθενά. Μπαράκια, μπαράκια και άλλα μπαράκια.

Στον δρόμο της Καλαμιώτου, εκεί που μέχρι πρότινος υπήρχε μονάχο του, το Dude, ξαφνικά μετράμε 3 μπαράκια, το ένα δίπλα στο άλλο! Ένα εξ αυτών είναι και το Chaplin. Έχει όμως, άποψη και προτείνει κάτι διαφορετικό: cocktails με superfoods. Μπορεί να ακούγεται σαν ένα ακόμα cocktail-άδικο, αλλά εδώ θα δοκιμάσεις καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, με έμπνευση και φιλοσοφία.

Ο χώρος  του, ελαφρώς industrial, με αρκετά μοντέρνα στοιχεία ωστόσο και έναν εντυπωσιακό πολυέλαιο, είναι μικρός αλλά όμορφος και ζεστός. Καθίστε στα δύο ψηλά τραπεζάκια με τον μεγάλο καναπέ και ξεκινήστε να «μελετάτε».

Βαζάκια, παραβαζάκια, ρετρό ποτήρια, περίτεχνες καράφες, όμορφα μπουκάλια και εξαιρετικά σερβιρίσματα, μαρτυρούν ότι πίσω από το μενού και τον χώρο, κρύβεται μελέτη, ψάξιμο και πολύ μεράκι.

Από την μεγάλη κάρτα με τα cocktails, πηγαίνετε στοχευμένα στις special δημιουργίες του Chaplin και διαλέξτε όποια σας αρέσει «ντυμένη» με τα αγαπημένα σας superfoods.

Αν σας αρέσει η τεκίλα, δοκιμάστε το FantasticFour, με 4 είδη από superfoods (goji berry, eldelberry, acai, raspberry), πουρέ από φρούτα τους πάθους και τεκίλα, ενώ αν αγαπάτε τη μαστίχα, έχετε την καλύτερη επιλογή με το Chaplin, με δύο φρέσκο αγγούρι, lime, ροδόνερο, ιπποφαές και μαστίχα.

Εξαιρετικό κατά τη γνώμη μου είναι το cocktail Wild Herbs με bourbon και δεντρολίβανο, σερβιρισμένο σε ένα υπέροχο τετραγωνισμένο μπουκαλάκι με ένα κλωναράκι δεντρολίβανο να δίνει ακόμα περισσότερο άρωμα.

Τέλος, έχετε επιλογές ακόμα κι αν θέλετε να μοιραστείτε το ποτό σας. Ένα Kiss me με vodka, acai, βασιλικό, χυμό lime και σιρόπι έρχεται σε μια υπέροχη κανατούλα με λεπτό στόμιο και σερβίρεται σε 2 ποτήρια. Αν είστε φίλοι του Bloody Mary, στο Chaplin θα δοκιμάσετε μια παραλλαγή του, με χυμό από goji berries, βότκα και spices.


Ίσως η μουσική να θέλει λίγο ακόμα δουλειά, μιας και –εκείνο το βράδυ τουλάχιστον- οι επιλογές ήταν κάπως ετερόκλιτες, αλλά η λίστα και τα κοκτέιλ του Chaplin είναι από αυτά που θα ξαναέπινες άνετα πάλι και πάλι. Δοκιμάστε το…

Πληροφορίες: Chaplin, Καλαμιώτου 16, Μοναστηράκι, 6987-454777, 

Βάλια Κανελλοπούλου στο clickatlife.gr/

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ