«Ημέρα αγάπης - ημέρα έμπνευσης» για τα παιδιά - 550.000 ευρώ φέτος - 5,5 εκ ευρώ σε 15 χρόνια από τον ΟΤΕ Cosmote - Τσαμάζ: Ας βγούμε από τους 4 τοίχους να δούμε τι συμβαίνει δίπλα μας

Συγκίνηση, χαρά και αισιοδοξία ήταν τα συναισθήματα που πλημμύρισαν όσους έδωσαν το «παρών» στην ειδική εκδήλωση με τίτλο «Ημέρα Αγάπης – Ημέρα Έμπνευσης», που διοργάνωσαν ο ΟΤΕ και η Cosmote με αφορμή τα 15 χρόνια προσφοράς στο παιδί τα οποία συμπληρώθηκαν φέτος από τις δύο εταιρείες. Παράλληλα, οι δύο εταιρείες μοίρασαν το ποσό των 550.000 ευρώ σε 17 κοινωφελείς οργανισμούς για παιδιά, ενώ τίμησαν το έργο των φορέων και των 4.500 εθελοντών που φροντίζουν για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης περισσοτέρων από 150.000 παιδιών. Το eirinika.gr, παρευρέθηκε στην εκδήλωση των δύο εταιρειών, μεταδίδοντας έτσι το χαρμόσυνο μήνυμα που απορρέει από το φιλανθρωπικό τους έργο, ενώ λίγο μετά τη λήξη της εκδήλωσης, μίλησε με τους εκπροσώπους των ιδρυμάτων για το πώς αυτούς τους δύσκολους καιρούς φέρνουν εις πέρας το θαυμαστό τους έργο, αλλά και για τα άμεσα σχέδιά τους.

Συγκίνηση, χαρά και αισιοδοξία ήταν τα συναισθήματα που πλημμύρισαν όσους έδωσαν το «παρών» στην ειδική εκδήλωση με τίτλο «Ημέρα Αγάπης – Ημέρα Έμπνευσης», που διοργάνωσαν ο ΟΤΕ και η Cosmote με αφορμή τα 15 χρόνια προσφοράς στο παιδί τα οποία συμπληρώθηκαν φέτος από τις δύο εταιρείες. Παράλληλα, οι δύο εταιρείες μοίρασαν το ποσό των 550.000 ευρώ σε 17 κοινωφελείς οργανισμούς για παιδιά, ενώ τίμησαν το έργο των φορέων και των 4.500 εθελοντών που φροντίζουν για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης περισσοτέρων από 150.000 παιδιών. Το eirinika.gr, παρευρέθηκε στην εκδήλωση των δύο εταιρειών, μεταδίδοντας έτσι το χαρμόσυνο μήνυμα που απορρέει από το φιλανθρωπικό τους έργο, ενώ λίγο μετά τη λήξη της εκδήλωσης, μίλησε με τους εκπροσώπους των ιδρυμάτων για το πώς αυτούς τους δύσκολους καιρούς φέρνουν εις πέρας το θαυμαστό τους έργο, αλλά και για τα άμεσα σχέδιά τους.


Οι εκπρόσωποι των μη κυβερνητικών οργανώσεων για τα παιδιά που τιμήθηκαν για το έργο τους μαζί με τον κ. Μιχάλη Τσαμάζ, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Ομίλου ΟΤΕ.

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι έχοντας στηρίξει συνολικά περισσότερες από 40 μη κυβερνητικές οργανώσεις, με περισσότερα από 5,5 εκατ. ευρώ, ο ΟΤΕ και η COSMOTE συμβάλλουν στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης παιδιών που έχουν ανάγκη, σε όλη την Ελλάδα.



Ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου ΟΤΕ, τόνισε: «Πρέπει να βγαίνουμε από τους τέσσερις τοίχους μας και να βλέπουμε τι συμβαίνει δίπλα μας. Ειδικά οτιδήποτε αφορά στη ζωή των παιδιών δεν αφήνει περιθώρια βολέματος. Όλοι μπορούμε και πρέπει να συμβάλουμε στην αλλαγή της κατάστασης που ζούμε. Για εμάς στον Όμιλο ΟΤΕ τα προγράμματα και οι δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση, αποτελούν διαχρονική δέσμευση».


Η κα Αθηνά Βαρελά-Κολτσιδοπούλου, Πρόεδρος του συλλόγου «Η Καρδιά του Παιδιού» λαμβάνει τιμητική διάκριση από τον κ. Γιώργο Αρβανιτίδη, Βοηθό Γενικό Διευθυντή Ανθρωπίνου Δυναμικού Ομίλου ΟΤΕ.

Για άλλη μια χρονιά, τα ποσό που αποδόθηκε στους κοινωφελείς οργανισμούς συγκεντρώθηκε από τα έσοδα των κλήσεων των πελατών του ΟΤΕ, που πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων εορτών, καθώς και από τα Πρωτοχρονιάτικα SMS και MMS των πελατών της COSMOTE.


Ο κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παραλαμβάνει την τιμητική διάκριση από τον κ. Χάρη Συλλαίο, στέλεχος-εθελοντή Ομίλου ΟΤΕ.
 

Ο ΟΤΕ και η COSMOTE προσέφεραν μέρος των εσόδων τους στους ακόλουθους φορείς:

·         Ένωση «Μαζί για το Παιδί», (Ένωση 10 Φιλανθρωπικών Σωματείων)*

·         Σωματείο για τη φροντίδα των ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις «MDA ΕΛΛΑΣ»Εθελοντικός Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

·         Οργάνωση “Ανοιχτή Αγκαλιά των «Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής»”

·         «Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών»

·         «ΕΛ.Ε.Π.Α.Π», Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων

·         «Φλόγα», Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια

·         «ΣΚΕΠ», Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους

·         Οργανισμός «Make-A-Wish»(Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)

·         Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα»

·         Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ενημέρωσης & Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών «Η Καρδιά του Παιδιού»

·         Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»

·         Φιλανθρωπικό Σωματείο «Κιβωτός Αγάπης»

·         Σωματείο Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «Σύλλογος Δικαίωμα στη Ζωή»

·         Σύλλογος Βορείου Ελλάδος για άτομα με συγγενείς καρδιοπάθειες «Παιδικές Καρδιές»

Επίσης, για πρώτη φορά, οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ και της COSMOTE επέλεξαν μέσω ψηφοφορίας ένα από τα σωματεία,το Εργαστήριο Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα».Επιπλέον, και φέτος, αντί αγοράς χριστουγεννιάτικων εταιρικών δώρων και έντυπων καρτών, ο ΟΤΕ και η COSMOTE διέθεσαν χρηματικό ποσό στους φορείς για το παιδί: Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών και  Ίδρυμα για το Παιδί «H Παμμακάριστος».

Λίγο μετά το τέλος της εκδήλωσης, το eirinika.gr συνάντησε τη Natasha Clive Βρέκοσι, πρόεδρο του ΔΣ της «Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος», την Αναστασία Μανιά, τη Γραμματέα του Μake a Wish και τον Κώστα Γιαννόπουλο, τον πρόεδρο και ιδρυτή του «Χαμόγελου του Παιδιού», οι οποίοι μας μίλησαν για το πώς «επιβιώνουν» τα φιλανθρωπικά ιδρύματα στην Ελλάδα της κρίσης, καθώς και για τα άμεσα σχέδια τους.




«Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»: Natasha Clive Βρέκοσι - Πρόεδρος του ΔΣ


Η Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος, κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να βοηθήσει κάθε τραυματισμένο παιδί. Εξειδικευμένοι γιατροί μας, εκπαιδεύουν άλλους γιατρούς πάνω στις ιδιαιτερότητες του παιδικού τραύματος ωστόσο, αυτό που είναι το πιο σημαντικό και αποτελεί τον νο 1 στόχο μας, είναι να υπάρχει σε κάθε παιδιατρικό νοσοκομείο, ένα ΤΕΠ (=Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών). Η χρησιμότητά τους είναι τεράστια, καθώς χάρη σε αυτά σταθεροποιείται η κατάσταση ενός τραυματισμένου παιδιού όταν εισέρχεται στο νοσοκομείο, έως ότου να έρθει ο κατάλληλος γιατρός για να διαπιστώσει τι ακριβώς συμβαίνει και χρειάζεται. Αν  η κατάσταση του παιδιού την πρώτη ώρα από τη στιγμή της εισόδου του στο νοσοκομείο δεν σταθεροποιηθεί, τότε υπάρχουν φόβοι ακόμα και για να χάσει τη μάχη για τη ζωή. Είναι η λεγόμενη «golden hour» ξενικά.  Αν ένα παιδί πάσχει από εσωτερική αιμορραγία και ψάχνεται ο εκάστοτε γιατρός στους διαδρόμους, τότε το παιδί μπορεί να «σβήσει» πριν να διαπιστωθεί η κατάστασή του.

 Αυτή τη στιγμή μπορώ να πω ότι μέσα στο τελευταία 3,5 χρόνια, η ΑΠΤ έχει ήδη φτιάξει με χορηγίες ήδη 2 τέτοια ΤΕΠ και πάει να φτιάξει άλλα δύο στην Ελλάδα. Το ένα είναι χάρη στην ΟΤΕ – Cosmote και είναι ίσως, για μένα, η πιο σπουδαία ανάγκη που χρειάζεται ένα παιδί αυτή τη στιγμή σε όλη την Ελλάδα. Ευτυχώς που υπάρχουν οι χορηγίες σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική στιγμή για τη χώρα, και οφείλω να τονίσω πως η ΟΤΕ – Cosmote είναι μια από τις πολύ μεγάλες χορηγούς,  και χωρίς αυτή, δεν θα υπήρχαν αυτά τα έργα. Κάθε χρόνο μας υποστηρίζει και φέτος πάει να δημιουργήσει το ΤΕΠ στη Θεσσαλονίκη, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Όραμά μας, είναι να δημιουργήσουμε ένα ΤΕΠ σε κάθε παιδιατρικό νοσοκομείο σε όλη τη χώρα. Μιλάμε δηλαδή για άλλα 15 ΤΕΠ και να βοηθήσουμε τα νοσοκομεία να αποκτήσουν τα μηχανήματα που χρειάζονται. Είναι αλήθεια πως οι Έλληνες γιατροί είναι εξαιρετικοί ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν τον κατάλληλο τεχνολογικό κι εμείς προσπαθούμε να κάνουμε το έργο τους πιο εύκολο.


«Μake a Wish»: Αναστασία Μανιά - Γραμματέας του Οργανισμού


Τώρα κατά τη διάρκεια της κρίσης, η ανέρευση πόρων είναι πάρα πολύ σημαντική για εμάς γιατί μόνο έτσι μπορούμε να συνεχίσουμε το έργο μας. Για μας αυτός είναι ο σκοπός μας, να συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε τις ευχές παιδιών τα οποία απειλούνται από κάποια αρρώστια και να υλοποιούμε τις επιθυμίες τους. Δίνουμε έναν συνεχή αγώνα που δεν σταματάει ποτέ και τώρα κατά τη διάρκεια της κρίσης, είναι ακόμα πιο δύσκολος. Ευτυχώς που υπάρχουν και οργανισμοί σαν τον ΟΤΕ που έχουν κοινωνική ευαισθησία και αισθάνονται μια κοινωνική ευθύνη.

Μέλημά μας και απώτερος στόχος μας για το μέλλον είναι να συνεχίσουμε χωρίς σταματημό να δίνουμε το κουράγιο, ελπίδα και δύναμη στα παιδιά, να συνεχίσουν τον αγώνα για  την ίαση.


«Χαμόγελο του Παιδιού»: Κώστας Γιαννόπουλος – Πρόεδρος και Ιδρυτής του Οργανισμού




Σε μια τέτοια εποχή είναι πολύ σημαντικό να βρεθούν οι  χορηγίες. Ευτυχώς για εμάς, το «Χαμόγελο του Παιδιού», που βασιζόμαστε και σε χορηγίες σε είδος κι όχι μόνο χρηματικές, ο ΟΤΕ και η Cosmote είναι εταιρείες που μας στηρίζουν και στη γραμμή μας, το 1056, αλλά και όπου αλλού χρειαστεί. Άλλωστε δεν θα ήταν εφικτό να απαντηθούν οι 272.000 κλήσεις που δέχεται η γραμμή μας χωρίς αρωγή. Όπως επίσης δεν θα ήταν εφικτό να στηρίξουμε τον προηγούμενο χρόνο 63.000 παιδιά αν δεν είχαμε τα μέσα, που μας δίνονται. Τα χρήματα είναι πολύ σημαντικά γιατί θα πρέπει όλοι να «κινήσουν» τη διαδικασία, η οποία είναι κατευθείαν για τα παιδιά. Ό,τι κάνουμε πηγαίνει απευθείας στα παιδιά με μόλις 10% διοικητικά έξοδα. Αυτό το τονίζουμε γιατί σε αυτές τις εποχές, πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Ως προς τα στοιχεία που δίνουμε και την αξιοπιστία μας, ελεγχόμαστε από μεγάλους διεθνείς οικονομικούς. Πρέπει να δηλώνουμε πάντοτε και να ξέρει και ο κόσμος από πού προέρχονται τα χρήματα, που πηγαίνουν και τι γίνεται.

Η συνέχεια είναι πολύ δύσκολη, όπως βέβαια ήταν και όταν μπορέσαμε από το 2011 που είχαμε 22.000 παιδιά να φθάσουμε στο 2012 στα 43.000 και το ’13 στα 63.000 παιδιά πανελλαδικώς! Για να γίνει αυτό το έργο χρειάζεται συνέχεια και κάνεις δεν είναι τόσο πλούσιος, όταν κάνει ένα τόσο μεγάλο έργο. Πλούσια είναι τα συναισθήματα που αποκτάς μέσα από τη δουλειά που γίνεται, βλέποντας τα παιδάκια να μεγαλώνουν, να πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο και προετοιμαζόμενος για την επόμενη «φουρνιά», η οποία θα είναι 37 παιδιά που θα βγουν στη ζωή, με εμάς κοντά τους σαν οικογένεια.

Όσον αφορά στα άμεσα σχέδιά μας, πρωταρχικό μας μέλημα είναι να διατηρήσουμε την ποιότητά μας και να γίνει το «Χαμόγελο του Παιδιού» της Κρήτης και της Λάρισας στη Θεσσαλίας. Είναι δύο περιοχές που και μας στηρίζουν και τις στηρίζουμε καθώς η πίεση είναι μεγάλη. Εκεί θεωρούμε πως θα πρέπει να γίνει κάτι, βλέποντας τα τεράστια προβλήματα που πρέπει να καλυφθούν, όπως τα θέματα υγείας παιδιών, η έλλειψη ασθενοφόρων.

Αισιοδοξούμε για τις νέες μας φιλοδοξίες, ωστόσο αν πριν έπρεπε να κάνουμε 10-15 «βήματα», τώρα πρέπει να κάνουμε 1015! Βέβαια αυτά τα «βήματα» δεν κουράζουν, αλλά σε αγανακτούν τα τείχη που υψώνονται κάθε φορά και τα προβλήματα που δημιουργούν κάποιοι, από εκεί που δεν υπάρχουν. Υπάρχουν τα προβλήματα αυτά καθεαυτά, υπάρχει η φτώχεια αλλά ένα πράγμα πρέπει να κρατάμε σαν πρώτο. Την «α ξ ι ο π ρ έ π ε ι α», γιατί αν αυτή τη χάσουμε, τότε έχουμε χάσει τα πάντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr