Νέα έρευνα κρούει τον κώδωνα στους άνδρες που καπνίζουν πριν την εφηβεία, καθώς δείχνει πως αποκτούν υπέρβαρους γιους

Οι άνδρες που αρχίζουν το κάπνισμα πριν από την εφηβεία παρατηρήθηκε ότι αποκτούν υπέρβαρους γιους, όπως αποκάλυψε νέα έρευνα.

Οι άνδρες που αρχίζουν το κάπνισμα πριν από την εφηβεία παρατηρήθηκε ότι αποκτούν υπέρβαρους γιους, όπως αποκάλυψε νέα έρευνα.


Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι οι άνδρες που είχαν ήδη αρχίσει να υιοθετούν τη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος πριν από την ηλικία των 11 ετών, έχουν γιους με 5 έως 10 κιλά περισσότερα από τον μέσο όρο.

Η επίδραση αυτή δεν παρατηρήθηκε μεταξύ των υιών των ανθρώπων που άρχισαν να καπνίζουν αργότερα, γεγονός που αποδεικνύει ότι τα αγόρια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στην έκθεση σε περιβαλλοντικούς παράγοντες πριν από την έναρξη της εφηβείας.

Παλαιότερη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ αποδεικνύει ότι η έκθεση στον καπνό σε αυτή την κρίσιμη ηλικία οδηγεί σε μεταβολικές αλλαγές στην επόμενη γενιά.

overweight_boy_lockerroom

Ο καθηγητής και επικεφαλής της μελέτης Marcus Pembrey αναφέρει: “H ανακάλυψη της μεταφοράς των επιπτώσεων του καπνίσματος στις επόμενες γενιές έχει μεγάλη σημασία για την έρευνα σχετικά με την τρέχουσα αύξηση της παχυσαρκίας και την αξιολόγηση των προληπτικών μέτρων. Δεν θεωρείται πλέον αποδεκτό να μελετάμε τους παράγοντες του τρόπου ζωής σε μία μόνο γενιά”.

Διαβάστε περισσότερα στο infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ