Η Μαίρη Κατράντζου πέτυχε να «φοριέται» από το Χόλυγουντ και να κοπιάρεται παγκοσμίως- Η διεθνής σχεδιάστρια δούλευε τόσο πολύ που κοιμόταν πάνω στον πάγκο της μοδίστρας (φωτό & βίντεο)

H Aν Χάθαγουέι ήταν η τελευταία Χολιγουντιανή σταρ που επέλεξε να φορέσει σε δημόσια εμφάνισή της φόρεμα της ταλαντούχας Ελληνίδας σχεδιάστριας μόδας Μαίρης Κατράτζου. Φυσικά, δεν ήταν η πρώτη. Εχουν προηγηθεί δεκάδες άλλες που δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην 31χρονη ταλαντούχα σχεδιάστρια.



Η Μαίρη, γεννημένη το 1983 στην Αθήνα, προκάλεσε αίσθηση από την πρώτη της... εκπαιδευτική κατά κάποιο τρόπο κολεξιόν το 2008, που παρουσίασε μαζί με τους υπολοίπους αποφοίτους του διάσημου Saint Martins στο Λονδίνο, όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο σχεδιασμό υφασμάτων. Είχαν προηγηθεί σπουδές αρχιτεκτονικής στην Αμερική, οι οποίες σαφώς και την επηρέασαν στη μετέπειτα δουλειά της, αφού ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των ρούχων της είναι τα γεωμετρικά σχέδια.Εντονα χρωματιστά τυπώματα σε ολόκληρη την επιφάνειά τους και πολύχρωμα prints, είναι δύο άλλα χαρακτηριστικά των ρούχων της Κατράντζου που τα κάνουν να μοιάζουν με έργα τέχνης.



Η πρώτη της αυτή  συλλογή προτείνεται για το Harrods και L'Oreal Professional Award, ενώ τον ίδιο χρόνο κάνει και το ντεμπούτο της στη χειμερινή εβδομάδα μόδας του Λονδίνου το 2008. Το παρακλάδι του Βρετανικού Συμβουλίου Μόδας, New Gen, κάνει την Μαίρη Κατράντζου αποδέκτη του προγράμματος χορηγίας του για 6 συνεχόμενες σεζόν, από την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2009 έως το Φθινόπωρο-Χειμώνα 2011).



Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει την Κατράτζου

Την ώρα που οι χονδρέμποροι υφασμάτων διαμορφώνουν τις περισσότερες τάσεις της μόδας, η Κατράτζου, λόγω των σπουδών της στο σχεδισμό υφασμάτων κάνει μόνη της μόδα. Σχεδιάζει τα δικά της prints που αντιγράφουν  αντικείμενα πολυτελείας όπως αυγά Φαμπερζέ, γυάλινα μπουκάλια αρωμάτων, πίνακες του 18ου αιώνα, τα οποία παντρεύει με την αρχιτεκτονική.



Όταν οι περισσότερες τάσεις της μόδας διαμορφώνονται από τους χονδρέμπορους υφασμάτων που «υπαγορεύουν» στους σχεδιαστές μόδας ποια υφάσματα θα πρέπει να αγοράσουν από εκείνους, η Κατράντζου σχεδιάζει τα δικά της prints και τα υφάσματα της είναι 100% δική της δημιουργία.

Το κορίτσι που ντύνει τα υπόλοιπα με χρώματα, φορά μόνο μαύρα!

Ενα από τα παράδοξα που συνοδεύουν την Μαίρη Κατράτζου είναι ότι μπορεί να ντύνει όλες τις υπόλοιπες γυναίκες με φανταχτερά χρώματα, ωστόσο, αυτή φορά μόνο... μαύρα! «Οι περισσότερες γυναίκες σχεδιάστριες προμοτάρουν με την εμφάνισή τους και το lifestyle τους τη δουλειά τους. Προσπαθούν να είναι λαμπερές, να ταιριάζουν με τα λουκ που φτιάχνουν για τις πασαρέλες. Εγώ... (δείχνει την αντίθεση μεταξύ των απλών, μαύρων ρούχων της και των χτυπητών, κουκλίστικων φορεμάτων της) δεν νοιάζομαι καθόλου γι" αυτό. Δεν θα έμπαινα καν στον κόπο να αλλάξω, ούτε για μια σημαντική ομιλία, το πώς μ" αρέσει να ντύνομαι. Ντύνομαι άνετα και δεν δίνω τόση σημασία στην εμφάνισή μου, από παλιά. Απ" τα 15 μου πάντα μαύρα φορούσα», έχει δηλώσει η ίδια παλαιότερα μιλώντας στη lifo.gr.


Οι σταρς που έχουν φορέσει δημιουργίες της

Ριάνα

Σάρα Τζέσικα Πάρκερ

Τζέσικα Αλμπα

Κίρα Νάιτλι

Ριάνα

Beyonce

Μιράντα Κερ

Ναόμι Γουότς

Ολίβια Παλέρμο

Αν Χάθαγουέι

 



Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ