9 απλά βήματα για να κόψετε τις κακές σας συνήθειες! Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο όλοι νομίζουμε!

Κάπνισμα, αλκοόλ, φαγητό, καναπές, παρορμητικές αγορές, τζόγος, παιχνίδια στο internet… όλοι έχουμε κακές συνήθειες στη ζωή μας.

Κάπνισμα, αλκοόλ, φαγητό, καναπές, παρορμητικές αγορές, τζόγος, παιχνίδια στο internet… όλοι έχουμε κακές συνήθειες στη ζωή μας. Πόσο δύσκολο όμως είναι να τις αλλάξουμε; Υπάρχουν άνθρωποι που τα καταφέρνουν σχετικά εύκολα αλλά οι περισσότεροι υποφέρουν, αποτυγχάνουν, ξαναπροσπαθούν και τελικά απογοητεύονται. Αλλά με λίγη καθοδήγηση, θετική στάση και μερικές χρήσιμες συμβουλές όλοι μπορούμε να κόψουμε τις κακές μας συνήθειες.


  1. Πρώτον, αντικαταστήστε την κακή σας συνήθεια με μία καλή!

Υπάρχει λόγος που έχουμε κακές συνήθειες. Και αυτός είναι ότι ικανοποιούμε κάποια ανάγκη. Αν αναγνωρίσετε την ανάγκη, μπορείτε να αλλάξετε την κακή σας συνήθεια με κάποια καλή που να ικανοποιεί αυτή την ανάγκη. Αν για παράδειγμα καπνίζετε κάθε φορά που αγχώνεστε, πρέπει να βρείτε έναν άλλο τρόπο να χαλαρώνετε αντί να καπνίζετε. Το πρώτο βήμα λοιπόν για να αλλάξετε μια κακή συνήθεια είναι να την αντικαταστήσετε με κάτι καλό.

  1. Κάντε τη νέα συνήθεια που θα επιλέξετε ακόμα πιο ευχάριστη.

Όσο καλό είναι να “δαιμονοποιήσετε” την παλιά σας κακιά συνήθεια, άλλο τόσο καλό είναι να ωραιοποιήστε την καινούρια. Αν αποφασίσετε για παράδειγμα να κόψετε τα πρόχειρα φαγητά, τότε βρείτε τρόπους να φτιάχνετε λαχταριστά, υγιεινά σνακς.

  1. Αποφύγετε τους πειρασμούς και τα κακά ερεθίσματα!

Αν καπνίζετε όταν πίνετε καφέ, σταματήστε να πίνετε καφέ, τουλάχιστον στην αρχή. Αν τρώτε παγωτό όταν βλέπετε τηλεόραση, τότε πετάξτε το παγωτό και μην ξαναγοράσετε. Αν το πρώτο πράγμα που κάνετε όταν μπαίνετε στο σπίτι είναι να πιάνετε το τηλεκοντρόλ, τότε κρύψτε το τηλεκοντρόλ. Αλλάξτε το περιβάλλον σας και τα ερεθίσματά σας για να αλλάξετε τις κακές σας συνήθειες.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο tsemperlidou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ