Φλωρεντία: Γνωρίστε την πόλη με τα έξοχα παλάτια, τα υπέροχα κτήρια, τις ρομαντικές γέφυρες και τις γωνιές που θα σας ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο! (φωτό)

Μια πόλη-θησαυρός με παλάτια, υπέροχα κτήρια, ρομαντικές γέφυρες και γωνιές που σε ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο. Αν βρεθείτε για πρώτη φορά στη Φλωρεντία να τι πρέπει να κάνετε...

Μια πόλη-θησαυρός με παλάτια, υπέροχα κτήρια, ρομαντικές γέφυρες και γωνιές που σε ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο. Αν βρεθείτε για πρώτη φορά στη Φλωρεντία να τι πρέπει να κάνετε:
 
Να επισκεφθείτε το Ναό της Santa Maria del Fiore (το γνωστό Duomo) για να θαυμάσετε τον κόκκινο θόλο του-σύμβολο της Φλωρεντίας. Αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου και ολοκληρώθηκε κατασκευαστικά το 1436.





 Να  επισκεφτείτε το  Museo Ferragamo με έργα τα παπούτσια που σχεδίασε ο διάσημος δημιουργούς από την αρχή της καριέρας του το 1920 μέχρι και τα τέλη των ‘60s. Palazzo Spini Ferroni, piazza Santa Trinita 5/r, τηλ.: 0039 0553360456, www.salvatoreferragamo.it



 Επισκεφθείτε το Palazzo Uffici. Θα χρειαστεί μια ολόκληρη μέρα αλλά συνιστά την απόλυτη εισαγωγή στην Αναγέννηση. Να είστε προετοιμασμένοι ότι θα χρειαστεί να περιμένετε αρκετή ώρα στην ουρά. Για να κερδίσετε χρόνο και χρήμα μπορείτε να κάνετε κράτηση τα εισιτήρια σας μέσω web. Extra tip: Έξω από τα μεγαλύτερα μουσεία της πόλης, υπάρχει διαπιστευμένο προσωπικό που πουλά online tickets σε υψηλότερες τιμές. Μην αντισταθείτε στο πειρασμό αν δεν θέλετε να περιμένετε περίπου μια ώρα. (Piazzale degli Uffizi 6).



 Να πιείτε καφέ στο θρυλικό Gilli Cafe στην piazza della Repubblica με βελούδινες ζεστές σοκολάτες και πραλινέ κρεμίνι.



Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο arttravel.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ