Βολβοί Καλαμάτας: Το καλύτερο φαγητό για το σάκχαρο, τη χοληστερίνη ενώ δίνει και ενέργεια! Θέλει κόπο και γι' αυτό είναι ακριβό προϊόν λένε οι ντόπιοι παραγωγοί!

Βολβοί ντόπιοι από το βουνό, αλλά και εισαγωγής από την Τυνησία, για πωλούνται αυτή την περίοδο σε λιγοστούς πάγκους της λαϊκής αγοράς Καλαμάτας, για όσους γνωρίζουν τις ευεργετικές τους ιδιότητες στην υγεία.

Βολβοί ντόπιοι από το βουνό, αλλά και εισαγωγής από την Τυνησία, για πωλούνται αυτή την περίοδο σε λιγοστούς πάγκους της λαϊκής αγοράς Καλαμάτας, για όσους γνωρίζουν τις ευεργετικές τους ιδιότητες στην υγεία. Οι ντόπιοι άγριοι βολβοί του βουνού, όπως λένε οι παραγωγοί, πωλούνται από 4 μέχρι 6,5 ευρώ το κιλό, ενώ οι εισαγόμενοι πωλούνται με 4 ευρώ το κιλό.

 Βολβοί ντόπιοι αλλά και από την Τυνησία στη Λαϊκή της Καλαμάτας

Οι παραγωγοί που μαζεύουν τους βολβούς και τους πουλάνε στη λαϊκή μιλάνε για τον κόπο και την ταλαιπωρία τους, ενώ ο Ιωάννης Κότσης, λάτρης των βολβών, λέει πως πρόκειται για το καλύτερο φαγητό, που κάνει καλό στην υγεία, ειδικά στο σάκχαρο και τη χοληστερίνη - αλλά δίνει κι ενέργεια, όπως τονίζει. "Λίγοι φέρνουν όμως στην αγορά, και σε μικρές ποσότητες. Θέλει κόπο γι' αυτό είναι ακριβό προϊόν", αναφέρει.

Η Κωνσταντίνα Αντωνοπούλου από το Λαδά διαθέτει φρέσκους, καθαρισμένους και τουρσί βολβούς Ταϋγέτου. Πουλάει 6,5 ευρώ τους πλυμένους βολβούς, 8 ευρώ τους καθαρισμένους και 12 έως 15 ευρώ το κιλό το τουρσί. Για την ανταπόκριση του κόσμου λέει πως είναι ικανοποιητική, απ' όσους ξέρουν τι προσφέρουν οι βολβοί, αλλά παίζει ρόλο και πόσα χρήματα διαθέτει η τσέπη του καθένα για να τους αγοράσει.

Η Αμαλία Αποστολοπούλου επίσης μαζεύει βολβούς από το βουνό. Τους βγάζει με το τσαπί και όπως λέει είναι πολύ δύσκολη δουλειά, ειδικά άμα δεν έχει βρέξει. "Οποιος ξέρει τους αγοράζει. Κάνουν για σάκχαρο, για χοληστερίνη..." εξηγεί. Στο πάγκο της πουλάει ντόπιους άγριους βολβούς με 4 και 5 ευρώ.

Ο Τηλέμαχος Παπαδέας εμπορεύεται εισαγόμενους βολβούς Τυνησίας και τους πουλάει με 4 ευρώ το κιλό. Οπως λέει, αγοράζει και πουλάει εισαγόμενους γιατί δεν βρίσκει ντόπιους - ή τους βρίσκει ακριβούς, και ο κόσμος τους ζητάει φυσικά σε χαμηλή τιμή.

Ο έμπορος Παναγιώτης Ρούπας επίσης πουλάει εισαγόμενους βολβούς γιατί δε βρίσκει ντόπιους και οικονομικούς. Και τονίζει ότι ο κόσμος ζητάει μεν να τους αγοράσει καθώς κάνουν καλό στην υγεία, αλλά όχι δίνοντας πολλά λεφτά. Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/agrotika/item/36301-volvoi-kal…

Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ



Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ