Καλημέρααα - Πάμε να επισκεφτούμε τα 10 θαύματα του κόσμου - Από το πιο ενεργό ηφαίστειο της Γης μέχρι το σπίτι του Δαλάι Λάμα! (φωτό)

Πρόκειται για την «απόλυτη» λίστα με τα πιο σπουδαία μνημεία του κόσμου, τα οποία πρέπει κάποιος να τα δει για να τα πιστέψει και αφορούν είτε σε ανθρώπινες κατασκευές ή δημιουργίες της φύσης.
 

1. Καταρράκτες Βικτώρια, Ζιμπάμπουε/ Ζάμπια

Οι καταρράκτες Βικτώρια βρίσκονται στον ποταμό Ζαμπέζη, στα σύνορα ανάμεσα στη Ζιμπάμπουε και τη Ζάμπια. Το νερό πέφτει από τα 108 μέτρα, δημιουργώντας μια ομίχλη η οποία είναι ορατή από 20 χιλιόμετρα μακριά, αναφέρει το otherside.gr

2. Η κοιλάδα του μεγάλου ρήγματος, Αιθιοπία

Πρόκειται ουσιαστικά για τον κρατήρα του ηφαιστείου Νταλόλ, στη βορειοανατολική Αιθιοπία, η μεγαλύτερη του είδους της στον κόσμο, που απλώνεται σε 6.000 χιλιόμετρα, από την Κόκκινη θάλασσα μέχρι τη λίμνη Μαλάουι. Το πλάτος της κοιλάδας φτάνει τα 75 χιλιόμετρα και περιστοιχίζεται από βράχους.

3. Ο διάδρομος του γίγαντα, Βόρεια Ιρλανδία

Οι απίστευτοι σχηματισμοί των βράχων του «διαδρόμου του Γίγαντα» στη βόρεια Ιρλανδία, μοιάζουν σαν να είναι σκαλισμένοι από το χέρι κάποιου τεχνίτη. Οι άνθρωποι κάποτε πίστευαν ότι η βραχώδης χερσόνησος ήταν το έργο ενός θυμωμένου γίγαντα.

4. Ταζ Μαχάλ, Ινδία

Το μαρμάρινο μαυσωλείο θεωρείται το πιο όμορφο κτίριο στον κόσμο. Συμφωνείτε;

5. Ο Πήλινος στρατός, Κίνα

Ο Πήλινος στρατός είναι μια συλλογή γλυπτών από τερακότα, που αποτελείται από πάνω από 8.000 στρατιώτες, 130 άρματα και 670 άλογα. Ο πήλινος στρατός – φτιαγμένος σε πραγματικό μέγεθος, θάφτηκε μαζί με τον πρώτο αυτοκράτορα της Κίνας, τον Κιν Σι Χουάνγκ, για να τον προστατεύει στη μετά θάνατον ζωή.

6. Το Σινικό Τείχος, Κίνα

Αυτό το μεγαλειώδες τείχος, μήκους 6500 χιλιομέτρων, σκαρφαλώνει σε βουνοκορφές και βυθίζεται σε βαθιά φαράγγια. Το Σινικό τείχος είναι μια σειρά από οχυρωματικά έργα από πέτρα, τούβλο, χώμα, ξύλο και άλλα υλικά.

7. Ο κρατήρας Νγκορονγκόρο, Τανζανία

Ο κρατήρας Νκογρονγκόρο, με βάθος 610 μέτρα, καλύπτει μια επιφάνεια 260 τετραγωνικών χιλιομέτρων, είναι η μεγαλύτερη καλντέρα στον κόσμο, φυσικό καταφύγιο της άγριας ζωής και των Μασάι.

8. Κιλαουέα, Χαβάη

Το ηφαίστειο Κιλαουέα είναι το πιο ενεργό στον κόσμο και ασταμάτητα παραγωγικό εδώ και τρεις δεκαετίες, δημιουργώντας το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο κομμάτι γης στον πλανήτη.

9. Αγία Σοφιά, Τουρκία

Στην Κωνσταντινούπολη, καθεδρικός ναός της Ορθοδοξίας, αργότερα έγινε τζαμί και πλέον, μετά από νέες παρεμβάσεις, μουσείο από το 1935.

10. Παλάτι Ποτάλα, Θιβέτ

Το παλάτι είναι η πνευματική οικία του Δαλάι Λάμα. Το αρχιτεκτονικό αυτό θαύμα έχει δεκατρείς ορόφους και βρίσκεται 3.700 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας – εξ ου και είναι το ψηλότερο παλάτι στον κόσμο.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ