Ααα, κρουαζιέρα θα σε πάω .. στα ελληνικά νησιά και όχι μόνο – Γιατί όλο και περισσότεροι τα τελευταία χρόνια προτιμούν τις κρουαζιέρες; Ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί;

Η Ελλάδα είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τα κρουαζιερόπλοια εδώ και αρκετά χρόνια. Αναμφίβολα η μακραίωνη ιστορία της χώρας, οι κλιματολογικές συνθήκες, το φυσικό κάλλος των ακτών, η γεωγραφική τοποθεσία και οι μικρές αποστάσεις μεταξύ ελληνικών νησιών την καθιστούν έναν ελκυστικό προορισμό.

Η Ελλάδα είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τα κρουαζιερόπλοια εδώ και αρκετά χρόνια. Αναμφίβολα η μακραίωνη ιστορία της χώρας, οι κλιματολογικές συνθήκες, το φυσικό κάλλος των ακτών, η γεωγραφική τοποθεσία και οι μικρές αποστάσεις μεταξύ ελληνικών νησιών την καθιστούν έναν ελκυστικό προορισμό.

Πιο κλασικές αλλά αρκετά ενδιαφέρουσες, είναι οι κρουαζιέρες που γίνονται στη Μεσόγειο. Μια κρουαζιέρα στη Μεσόγειο ενσωματώνει την ιστορία και τον πολιτισμό ολόκληρου του δυτικού κόσμου. Οι μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης και τα καλύτερα θέρετρα, βρίσκονται κατά μήκος των ηλιόλουστων ακτών της Ισπανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας. Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει και τη γοητεία των ελληνικών νησιών. Όσες φορές και αν δούμε τις ελληνικές παραλίες και τα ελληνικά γαλάζια νερά κάθε φορά μαγευόμαστε και ερωτευόμαστε ξανά και ξανά τον τόπο μας.

Για όσους έλκονται από τον αιγυπτιακό πολιτισμό, η κρουαζιέρα στο Νείλο είναι ο καλύτερος τρόπος για αν γνωρίσουν την Αίγυπτο και να μάθουν για τον ποταμό που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας.

Εκτός όμως από τον Νείλο, πραγματοποιούνται κρουαζιέρες και σε άλλα μεγάλα και σημαντικά ποτάμια, όπως στον Δούναβη και τον Ρήνο. Σας δίνεται η ευκαιρία να ταξιδέψετε εν πλω σε μερικές από τις ομορφότερες πόλεις της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, όπως το Άμστερνταμ, η Βουδαπέστη, η Βιέννη και η Μπρατισλάβα και να θαυμάσετε τα ομορφότερα αξιοθέατα της Ευρώπης. Οι κρουαζιέρες στη Βόρεια Ευρώπη είναι πολύ αγαπητές στους ταξιδιώτες της Βόρειας Αμερικής. Όποιος έχει βρεθεί σε αυτά τα μέρη, δεν βλέπει την ώρα να τα ξαναεπισκεφτεί και όποιος δεν έχει βρεθεί σε αυτούς τους καταπληκτικούς προορισμούς, ανυπομονεί να πάει.

Οι λόγοι που αναγάγουν τις κρουαζιέρες στη Βόρεια Ευρώπη σε must είναι αρκετοί. Πρόκειται για μια ευημερούσα και σοφιστικέ γωνιά του κόσμου με μεγάλες πόλεις, τραχιά τοπία και αρχιτεκτονική που περιλαμβάνει σύγχρονα αριστουργήματα, καθώς και αρχαίες εκκλησίες και κάστρα. Συνήθως υπάρχουν τρεις επιλογές κρουαζιέρας στη Βόρεια Ευρώπη: στη Βαλτική θάλασσα, στα Νορβηγικά Φιόρδ και στις Βρετανικές Νήσους και την Ιρλανδία.

Χωρίς δεύτερη σκέψη οι κρουαζιέρες στην Καραϊβική είναι οι πολυτελέστερες. Ιδανικές για χαλάρωση, διασκέδαση, παρατήρηση των θαυμάτων της φύσης πάνω και κάτω από το νερό. Το scuba diving έχει γίνει νέο trend, μιας κι έτσι δίνεται η ευκαιρία σε όσους δεν έχουν γνώση γύρω από τις καταδύσεις, να περιπλανηθούν στο βυθό με τη βοήθεια των ειδικών και να απολαύσουν το μοναδικό βασίλειο που εκτυλίσσεται στα νερά της Καραϊβικής.

Ένας ακόμη εξωτικός προορισμός, είναι οι Βερμούδες. Βέβαια είναι ιδανικός προορισμός για ερωτευμένους , αφού κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στις ροζ αμμουδιές, στα πολυτελή ξενοδοχεία και στα μαγευτικά τοπία της.

Τέλος για όσους ψάχνουν να δουν κάτι τελείως διαφορετικό είναι η κρουαζιέρα στην Ανταρκτική. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η απόβαση στις ακτές της Ανταρκτικής προκαλεί το ίδιο ρίγος και δέος με αυτό που αισθάνθηκαν οι πρώτοι που αντίκρισαν αυτήν την παγωμένη εικόνα. Ένας τελείως διαφορετικός κόσμος που ζει και επιβιώνει στα πιο παγωμένα νερά όλου του κόσμου ξετυλίγεται μπροστά σας.

Πολλαπλά οφέλη μπορεί να αποφέρει ο κλάδος της κρουαζιέρας για την Ελλάδα, αφού μαζί με την Ιταλία και την Ισπανία αποτελούν το τρίγωνο της ευρωπαϊκής αγοράς που δέχονται παγκοσμίως τις περισσότερες επισκέψεις τουριστών που κάνουν διακοπές εν πλω

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ