Good News Καλαμάτα! 6 έφηβοι & έξι 18άρηδες κιθαρίστες αναδείχθηκαν & βραβεύθηκαν - 3ο Φεστιβάλ κιθάρας μιας πόλης με τον πολιτισμό προμετωπίδα - Τα νέα με καλή μελωδία!

Ολοκληρώθηκε το 3ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας, το οποίο οργάνωσε, το τριήμερο 24, 25 και 26 Απριλίου, το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού “Φάρις” του δήμου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των σπουδαστών των σχολών της “Φάρις”.

Ολοκληρώθηκε το 3ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας, το οποίο οργάνωσε, το τριήμερο 24, 25 και 26 Απριλίου, το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού “Φάρις” του δήμου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των σπουδαστών των σχολών της “Φάρις”.

 

Το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με την πανηγυρική εκδήλωση για την απονομή των βραβείων και μικρή συναυλία των διακριθέντων νέων κιθαριστών του 3ου Διαγωνισμού Κιθάρας Καλαμάτας “Γεράσιμος Μηλιαρέσης” (που διεξάγεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ), το Σάββατο 26 Απριλίου, το μεσημέρι, στην αίθουσα της Φιλαρμονικής.

Η επιτροπή του διαγωνισμού, την οποία φέτος αποτελούσαν ο Κώστας Γρηγορέας, σολίστ κιθάρας, συνθέτης και συνιδρυτής του μουσικού ιστότοπου www.tar.gr (ως πρόεδρος) και οι Μαίρη Νικολάου σολίστ κιθάρας, Δημήτρης Κουρζάκης σολίστ κιθάρας και Αγγελος Μπότσης σολίστ κιθάρας (ως μέλη), απένειμε ομόφωνα τα πιο κάτω βραβεία, διακρίσεις και επαίνους:

Ι. Μικρή Κατηγορία (γεννηθέντες μετά την 1η Ιανουαρίου 2001):

Α΄ Βραβείο: Δημήτρης Αποστολόπουλος (έπαθλο μια κιθάρα, προσφορά του Μουσικού Οίκου “Παπαγρηγορίου – Νάκας” των Αθηνών)

Β΄ Βραβείο: Δημήτρης Κακούρος (και δωροεπιταγή από το Σύλλογο Γονέων για μουσικό υλικό αξίας 120 ευρώ)

Β΄ Βραβείο: Νίκος Πολυχρονόπουλος (και δωροεπιταγή από το Σύλλογο Γονέων για μουσικό υλικό αξίας 120 ευρώ)

Γ΄ Βραβείο: Κωνσταντίνος Μανωλόπουλος (και δωροεπιταγή από το Σύλλογο Γονέων για μουσικό υλικό αξίας 80 ευρώ)

Διακρίσεις: Διδώ Τεντζογλίδη και ΓιάννηςΠετρόπουλος

Επαινοι: Τάσος Κοτσομύτης, Ερικαίτη Παναγιωτοπούλου, Γιώργος Αποστολόπουλος, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Ειρήνη - Ζωή Καλαμαρά

Ειδική Διάκριση για την ερμηνεία του υποχρεωτικού έργου του διαγωνισμού στη Μικρή Κατηγορία (Νανούρισμα του Peter Nuttall, σε μεταγραφή του συνθέτη και καθηγητή κιθάρας στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας Θόδωρου Παναγόπουλου): Δημήτρης Κακούρος

ΙΙ. Μεγάλη Κατηγορία (γεννηθέντες μετά την 1η Ιανουαρίου 1998):
Α΄ Βραβείο: Θάνος Πέτρουλας (έπαθλο μια κιθάρα, προσφορά του Μουσικού Οίκου “Παπαγρηγορίου – Νάκας” των Αθηνών)

Β΄ Βραβείο: Λουκάς Αθηναίος - Αθηνάδης (και δωροεπιταγή από το Σύλλογο Γονέων για μουσικό υλικό αξίας 120 ευρώ)

Γ΄ Βραβείο: Γαβριηλία Μαργέλη (και δωροεπιταγή από το Σύλλογο Γονέων για μουσικό υλικό αξίας 80 ευρώ)

Διάκριση: Ακης Σιψάς

Επαινος: Μάρτζυ Λάμπου

Ειδική Διάκριση για την ερμηνεία του υποχρεωτικού έργου του διαγωνισμού στη Μεγάλη Κατηγορία (Mattina Luminosa του Κώστα Γρηγορέα): Θάνος Πέτρουλας.

Το 3ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας περιλάμβανε ακόμα μαθήματα, σεμινάρια που πρόσφεραν ο Κώστας Γρηγορέας και η Μαίρη Νικολάου, καθώς και δύο εξαιρετικές συναυλίες, με διαφορετικό προσανατολισμό στο ρεπερτόριο, αλλά εξίσου ενδιαφέρουσες και από πλευράς προγράμματος και από πλευράς ερμηνευτικής, αμφότερες στη φιλόξενη Αίθουσα Συναυλιών της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαμάτας.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, Ελληνες συνθέτες (Κουμεντάκης, Τραυλός, Τζωρτζινάκης, Κυπουργός, Μπουντούνης, Γρηγορέας, Γυφτάκης, Παναγόπουλος) παρουσιάστηκαν σε υψηλό συναυλιακό επίπεδο δίπλα σε έργα-σταθμούς του κιθαριστικού ρεπερτορίου για τον 20ό αιώνα (Nocturnal του Britten, Σονάτα αρ.3 του Ponce και Σονάτα του Ginastera) από τη Μαίρη Νικολάου και τον Αντώνη Κουφουδάκη (και καθηγητή κιθάρας στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας) την Πέμπτη, 24 Απριλίου και από τον Δημήτρη Κουρζάκη και τον Αγγελο Μπότση, την Παρασκευή, 25 Απριλίου. Ακούστηκαν ακόμα έργα S. Assad, Brahms, Tárrega, Turina, Piazzolla, καθώς και μεγάλο μέρος του ρεπερτορίου για νέους κιθαριστές στο πλαίσιο του διαγωνισμού.

Δημοσίευση από την Εφημερίδα Ελευθερία της Καλαμάτας - http://www.eleftheriaonline.gr/politismos/item/36670-kalamata-festival-kitharas


DΔιαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politismos/item/36670-kalamata-festival-…

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ