Οι 9+1 παγίδες που πρέπει να αποφύγετε αν δουλεύετε από το σπίτι ! Τέλεια λίστα !

Η δουλειά από το σπίτι έχει πολλά οφέλη. Γλιτώνεις τις μετακινήσεις και τα έξοδα για καφέδες και σνακ, διαμορφώνεις ένα όμορφο περιβάλλον εργασίας και δεν χρειάζεται να έχεις κανέναν ενοχλητικό συνάδελφο απέναντί σου. Ποιες όμως είναι οι παγίδες που πρέπει να αποφύγεις αν δουλεύεις από το σπίτι;

Η δουλειά από το σπίτι έχει πολλά οφέλη. Γλιτώνεις τις μετακινήσεις και τα έξοδα για καφέδες και σνακ, διαμορφώνεις ένα όμορφο περιβάλλον εργασίας και δεν χρειάζεται να έχεις κανέναν ενοχλητικό συνάδελφο απέναντί σου. Ποιες όμως είναι οι παγίδες που πρέπει να αποφύγεις αν δουλεύεις από το σπίτι; Αυτά είναι 10 tips που θα σε κάνουν πιο παραγωγική, από την Καθημερινή.



Κλείσε την τηλεόραση
Απενεργοποίησε όλες τις πηγές που σε αποπροσανατολίζουν, όπως η τηλεόραση ή το ραδιόφωνο.

Κατέβασε το τηλέφωνο
Βγάλε το τηλέφωνο από την πρίζα ή απλά εξήγησε στη μαμά σου πως το γεγονός ότι δουλεύεις από το σπίτι δεν σημαίνει ότι δεν δουλεύεις. Άρα το να σε απασχολεί 2 ώρες στο τηλέφωνο αν δεν υπάρχει ανάγκη, δεν είναι επιθυμητό.

Εξήγησε στους γύρω σου ότι δουλεύεις κανονικά
Το πιο δύσκολο για όσους δουλεύουν από το σπίτι είναι οι γύρω τους να καταλάβουν ότι δουλεύουν κανονικά σαν να είναι σε πραγματικό γραφείο. Κάνε μία συζήτηση με τους ανθρώπους σου εξηγώντας με λεπτομέρειες τι κάνεις ακριβώς δουλεύοντας από το σπίτι.

Μην διακόπτεις τη δουλειά σου για να ασχοληθείς με τις δουλειές του σπιτιού
Απέφυγε να διακόπτεις στη μέση τη δουλειά σου για να βάλεις πλυντήριο, να απλώσεις ή να πεταχτείς να κάνεις τα ψώνια στο σούπερμάρκετ.

Ντύσου
Ξύπνα, πλύσου και ντύσου σαν να πήγαινες κανονικά στη δουλειά. Αυτό θα σου δώσει την ψευδαίσθηση ότι ξεκινά η μέρα σου κανονικά όπως κι αν ήταν να πας στο γραφείο.

Μην δουλεύεις από το κρεβάτι
Όσο κι αν σου αρέσει να χουχουλιάζεις στο κρεβάτι και παράλληλα να έχεις το λάπτοπ αγκαλιά και να δουλεύεις, αυτό δεν σε βοηθάει στην αποτελεσματικότητά σου. Οπότε σήκω και πήγαινε στο σαλόνι ή τη βιβλιοθήκη σου.

Φτιάξε έναν εργασιακό χώρο
Διαμόρφωσε το γραφείο σου, ώστε να θυμίζει εργασιακό περιβάλλον αλλά παράλληλα να είναι ευχάριστο για να περνάς τη μέρα σου εκεί. Μην δουλεύεις από τον καναπέ, γιατί δεν θα έχεις σωστή στάση και γρήγορα ο αυχένας σου θα στο αποκαλύψει.

Βάλε ωράριο
Για να μην φτάνει νύχτα και είσαι ακόμα αγκαλιά με το λάπτοπ, βάλε ένα ωράριο για να δουλεύεις κάθε μέρα.

Μην δέχεσαι επισκέψεις
Αν μέσα στο ωράριο που έχεις ορίσει για να δουλέψεις κάποιος φίλος θελήσει να σε δει τις ώρες που δουλεύεις, εξήγησε ότι είσαι απασχολημένος με τη δουλειά σου και δώσε ραντεβού στο τέλος της «βάρδιας».

Κάνε διάλειμμα για μεσημεριανό
Αφού δουλεύεις από το σπίτι μπορείς να ρυθμίσεις τη διατροφή σου όπως θες. Κάνε ένα μεγάλο διάλειμμα το μεσημέρι για να μαγειρέψεις και να φας υγιεινά. Μην το παρακάνεις όμως και προσπάθησε να διατηρήσεις τους χρόνους σου εντός χρονοδιαγράμματος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ