Συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια για την Εργατική Πρωτομαγιά - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας - Ποιες ώρες θα μείνει κλειστός ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα!

Ταλαιπωρία περιμένει όσους χρειαστεί να κινηθούν την Πρωτομαγιά στο κέντρο της Αθήνας, καθώς η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενώ κλειστός θα είναι ο σταθμός Σύνταγμα του μετρό.

Ταλαιπωρία περιμένει όσους χρειαστεί να κινηθούν την Πρωτομαγιά στο κέντρο της Αθήνας, καθώς η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενώ κλειστός θα είναι ο σταθμός Σύνταγμα του μετρό.


Πιο αναλυτικά, μετά από εντολή της αστυνομίας, ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα θα μείνει κλειστός από την έναρξη της λειτουργίας έως το τέλος των συγκεντρώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά. Οι συρμοί θα διέρχονται αλλά δεν θα πραγματοποιούν στάση. Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι του μετρό έχουν προγραμματίσει στάση εργασίας από την έναρξη των δρομολογίων έως τις 09:00, αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Όσον αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (διακοπές της κυκλοφορίας και εκτροπές), θα γίνονται ανάλογα με την εξέλιξη των πορειών στις περιοχές γύρω από την πλατεία Συντάγματος, την πλατεία Κλαυθμώνος και το Εθνικό Αρχαιολογικό μουσείο, στην Πατησίων.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας θα γίνει στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος με κεντρικό σύνθημα "Ποτέ ξανά άνεργη Πρωτομαγιά".

"Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη οι Έλληνες εργαζόμενοι, ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους σ' όλο τον κόσμο που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις κοινωνικές διακρίσεις, στη ξενοφοβία, στο ρατσισμό. Το μέγεθος της επίθεσης που έχουμε δεχτεί στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας  δικαιώματα επιβάλει σε όλους τους εργαζόμενους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν ό,τι με κόπο αποκτήσαμε τα τελευταία εκατό χρόνια" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει ξεχωριστή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Σύνταγμα και προσυγκεντρώσεις στις 9.30 όπου θα ακουστούν ποιήματα και ιστορικά στοιχεία για την Πρωτομαγιά.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στεφάνια θα κατατεθούν στο Πολυτεχνείο στις 8.45 π.μ. και στο σκοπευτήριο της Καισαριανής στις 9.30.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ