Από τον Ράιχενμπαχ του Όθωνα στον Ράιχενμπαχ της Μέρκελ-Ένα βιβλίο για τα 180 χρόνια γερμανικής παρουσίας στην Ελλάδα από τον δημοσιογράφο Μιχάλη Ψύλο

Το 2014 συμπληρώνονται σχεδόν εκατόν ογδόντα χρόνια γερμανικής παρουσίας στην Ελλάδα. Μιας παρουσίας που ξεκίνησε με την επιβολή της βαυαροκρατίας και του βασιλιά Όθωνα το 1833.

Το 2014 συμπληρώνονται σχεδόν εκατόν ογδόντα χρόνια γερμανικής παρουσίας στην Ελλάδα. Μιας παρουσίας που ξεκίνησε με την επιβολή της βαυαροκρατίας και του βασιλιά Όθωνα το 1833.



Στα χρόνια που ακολούθησαν τα αποτελέσματα της πολιτικής της Γερμανίας, όπως φυσικά και των άλλων μεγάλων δυνάμεων, απέναντι στην Ελλάδα ήταν ολέθρια.

Η αλαζονεία της γερμανικής κυβέρνησης και των γερμανικών ελίτ τις κάνει να αδιαφορούν κυνικά για τις συνέπειες της πολιτικής τους. Τις τυφλώνει σε βαθμό που αδυνατούν να αντιληφθούν τις επιπτώσεις της στάσης τους.

Το βιβλίο ξετυλίγει τις γερμανικές πολιτικές και οικονομικές παρεμβάσεις στη νεότερη ελληνική ιστορία κάνοντας διαρκώς συγκρίσεις με το σήμερα. Η αντιδιαστολή αυτή αναδεικνύει και φωτίζει περισσότερο την ολέθρια κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σήμερα ο ελληνικός λαός και η χώρα.

Πώς φτάσαμε από τον Χριστόφορο Ράιχενμπαχ της δραχμής στα χρόνια του Όθωνα στον Χορστ Ράιχενμπαχ του ευρώ στα χρόνια της Μέρκελ. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Έστω και σαν φάρσα.

Ένα εξαιρετικά χρήσιμο και διαφωτιστικό βιβλίο, καθώς φωτίζει με πολιτικό τρόπο και σε συνάρτηση με τη σημερινή πολιτική πραγματικότητα την ιστορία της γερμανοκρατίας στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ολέθρια κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σήμερα ο ελληνικός λαός και η χώρα.

 Βιογραφικό Συγγραφέα

Ο Μιχάλης Ψύλος είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα και σπούδασε Γεωλογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών.



Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στη δημοσιογραφία το 1982 στο Ριζοσπάστη και στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες Πρώτη, Νέα, Βραδυνή, Ισοτιμία, Ποντίκι, Πριν και στην Εφημερίδα των Συντακτών. Εργάστηκε επίσης στους ραδιοσταθμούς «Δίαυλος 10» των 10 δήμων της δυτικής Αθήνας και «Ράδιο 5» των πέντε δήμων της Β΄ Πειραιά και συνεργάστηκε με πολλά πολιτικά περιοδικά. Από το 1991 ως το 2009 εργάστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤΕΝΝΑ και στο διάστημα 2001-2009 ήταν προϊστάμενος του τμήματος Διεθνών Ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού. Από το 1988 έως και σήμερα εργάζεται στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ ΜΠΕ).

Έχει πραγματοποιήσει δεκάδες δημοσιογραφικές αποστολές σε όλο τον κόσμο και έχει πάρει εκατοντάδες συνεντεύξεις  από προσωπικότητες της διεθνούς και εσωτερικής πολιτικής σκηνής.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ