Αυτά είναι τα 9 ασύγκριτα μυστικά για να ζήσουμε περισσότερο και καλύτερα - υιοθετήστε τα για να ευτυχήσετε!

Από την ακμάζουσα βιομηχανία συμπληρωμάτων για την αντι-γήρανση, έως και τους επιστήμονες που βρίσκονται κλεισμένοι μέσα σε ένα εργαστήριο, όλοι ψάχνουν να μάθουν τα μυστικά για μια μακροχρόνια και γεμάτη υγεία ζωή.

Από την ακμάζουσα βιομηχανία συμπληρωμάτων για την αντι-γήρανση, έως και τους επιστήμονες που βρίσκονται κλεισμένοι μέσα σε ένα εργαστήριο, όλοι ψάχνουν να μάθουν τα μυστικά για μια μακροχρόνια και γεμάτη υγεία ζωή.



Μια εβδομάδα πριν ακόμα, οι ερευνητές ανακάλυψαν πράγματα που σχετίζονται με το προσδόκιμο ζωής, μελετώντας το αίμα μια γυναίκας 115 ετών, ενώ πριν λίγες ημέρες, στο επιστημονικό περιοδικό BMJ αναφέρθηκαν νέα δεδομένα σχετικά με την καθημερινή ημερήσια άσκηση και τις θετικές επιπτώσεις της αργότερα στη ζωή, αναφέρει το Capitalhealth.gr

Η επιστήμη που ασχολείται με τη μακροζωία είναι συνεχώς εξελισσόμενη, αλλά μέχρι οι ερευνητές να κατανοήσουν πλήρως πως μπορεί να αναστραφεί η σταθερή πορεία που έχουν τα κύτταρά μας προς το θάνατο, ας σημειώσουμε αυτά που προς το παρόν είναι γνωστά.

1. Η προσωπικότητα επηρεάζει τα χρόνια που θα ζήσει κανείς
Οι ερευνητές από το Stanford διαπίστωσαν, σε αντίθεση με ότι πιστεύει ο περισσότερος κόσμος, πως, οι συνεπείς, επίμονοι και πιο καλά οργανωμένοι άνθρωποι, ζουν περισσότερα χρόνια από τους πιο χαλαρούς.

2. Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο

Πολλές μελέτες έχουν ασχοληθεί εκτενώς με τη διατροφή των αιωνόβιων ατόμων και παρατηρήθηκε πως οι περισσότεροι ακολουθούσαν το μεσογειακό μοντέλο, με πολλά φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς, ελαιόλαδο και ψάρια.

3. Η γενετική προδιάθεση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο

Εάν οι γονείς ζουν πολλά χρόνια, δε σημαίνει αυτομάτως πως και τα παιδιά τους θα έχουν την ίδια τύχη ή το αντίστροφο. Όμως είναι πιθανό να υπάρχουν και κάποιοι γενετικοί παράγοντες που να παίζουν ρόλο.

4. Η σχολική εκπαίδευση προσθέτει χρόνια
Σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι με περισσότερη και μακροχρόνια μόρφωση ζουν πιο πολύ από εκείνους που έχουν απλά τελειώσει τη βασική εκπαίδευση.

5. Το άγχος της εργασίας δεν είναι απαραίτητα κακό

Η μελέτη Longevity διαπίστωσε ότι, οι περισσότεροι σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι, ζουν περισσότερο, αλλά είναι και πιο ευχαριστημένοι από τη ζωή τους.

6. Όσο πιο προσεκτικός, τόσο καλύτερα
Υπάρχουν ευρήματα που υποδηλώνουν ότι, το να είναι κανείς προσεκτικός, μπορεί να έχει πραγματικά θετικά αποτελέσματα για τη διάρκεια της ζωής του.

7. Δεν χρειάζεται συνεχώς να είναι κάποιος χαρούμενος
Αν και μια συνεχής καλή διάθεση μπορεί να φαίνεται πως μειώσει τα επίπεδα του στρες και ως εκ τούτου θα υπάρχει και καλύτερη υγεία, οι ερευνητές λένε πως, «η θετική σκέψη δεν είναι απαραίτητα και υγιής».

8. Η κοινωνικότητα είναι πολύ σημαντική
Η πολύ δραστήρια κοινωνική ζωή, σχετίζεται με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, ενώ και το ανοσοποιητικό σύστημα, επίσης, ενισχύεται!

9. Η καθιστική ζωή είναι ίσως το χειρότερο που μπορεί να κάνει κάποιος
Έρευνες επισημαίνουν πως, οι άνθρωποι που κάθονται για μεγάλα χρονικά διαστήματα, θέτουν σε κίνδυνο τη διάρκεια της ζωής τους –μικραίνοντάς τη σημαντικά- καθώς και την υγεία τους.
       

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ