Αίσιο τέλος στο ολονύχτιο θρίλερ των 190 επιβατών του «Πρέβελης» - Το πλοίο αποκολλήθηκε επιτυχώς από βραχονησίδα ανοιχτά της Σαντορίνης

«Λαχτάρησαν» τα ξημερώματα οι 190 επιβάτες του επιβατηγού οχηματαγωγού «Πρέβελης» όταν περίπου στις 3:30 το πλοίο προσάραξε στη νησίδα Ασπρονήσι της Θήρας, περίπου δύο μίλια από την ακτή.

«Λαχτάρησαν» τα ξημερώματα οι 190 επιβάτες του επιβατηγού οχηματαγωγού «Πρέβελης» όταν περίπου στις 3:30 το πλοίο προσάραξε στη νησίδα Ασπρονήσι της Θήρας, περίπου δύο μίλια από την ακτή.

Ολονύκτιο θρίλερ για τους 190 επιβάτες του «Πρέβελης»

Το πλοίο, που είχε ξεκινήσει από τον Πειραιά, αποκολλήθηκε επιτυχώς με ίδια μέσα κατόπιν ελέγχου που διενήργησε δύτης και προσπαθειών του πληρώματος.

Σύμφωνα με τον αντιπλοίαρχο της ΑΝΕΚ Σταύρο Αγγελιδάκη, που μίλησε σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, οι 190 επιβάτες είναι εκτός κινδύνου και μετά την αποκόλλησή του κατευθύνθηκε στο Αθηνιό της Σαντορίνης.

Προληπτικά, είχε ζητηθεί από τους επιβάτες (ανάμεσα στους οποίους και μικρά παιδιά) να φορέσουν σωσίβια και να βγουν στο κατάστρωμα. Επιπλέον, είχαν τεθεί προληπτικά σε επιφυλακή τόσο το Κέντρο Υγείας Σαντορίνης όσο και ο Δήμος

Στην περιοχή έσπευσαν πλωτό του Λιμενικού, λάντζες και ένα επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο από τη Σαντορίνη, για να συνδράμουν σε περίπτωση που απαιτούνταν μετεπιβίβαση των επιβατών.

Μετά από κατάδυση δυτών δεν εντοπίστηκε κάποιο ρήγμα που θα προκαλούσε εισροή υδάτων

Το πλοίο θα ελεγχθεί ξανά στο Αθηνιό από ειδικό κλιμάκιο της επιθεώρησης εμπορικών πλοίων και μετά θα αποφασιστεί εάν θα συνεχίσει το δρομολόγιο ή αν θα ταξιδέψουν οι επιβάτες με άλλο πλοίο.

Το «Πρέβελης» απέπλευσε από το λιμάνι του Πειραιά στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής και πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πειραιά-Μήλο-Θήρα-Ανάφη-Ηράκλειο, Σητεία, Κάσο, Κάρπαθο, Διαφάνι, Χάλκη, Ρόδο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ