Ο γιατρός & πρώην υφυπουργός, Τάκης Σκανδαλάκης, πάει για δήμαρχος Καλλιθέας: Θέλω να γίνω οδηγός της νέας γενιάς για να πάρει την τύχη στα χέρια της - Είχα ζωή γεμάτη δώρα & θέλω να τα... επιστρέψω!

Τον δήμο και τις γειτονιές όπου μεγάλωσε και έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του, επιθυμεί να υπηρετήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας, Τάκης Σκανδαλάκης, όπως ακριβώς και ο πατέρας του. Αξίζει να αναφέρoυμε πως ο καθηγητής Ιατρικής και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών,  επέλεξε μάλιστα έναν πρωτότυπο τρόπο για να διαφημιστεί προεκλογικά, μοιράζοντας μαζί με το πρόγραμμά του, ένα βιβλιαράκι πρώτων βοηθειών που έγραψε ο ίδιος με τον τίτλο «Ο καλός Σαμαρείτης»!

Τον δήμο και τις γειτονιές όπου μεγάλωσε και έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του, επιθυμεί να υπηρετήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας, Τάκης Σκανδαλάκης, όπως ακριβώς και ο πατέρας του. Αξίζει να αναφέρουμε πως ο καθηγητής Ιατρικής και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών,  επέλεξε μάλιστα έναν πρωτότυπο τρόπο για να διαφημιστεί προεκλογικά, μοιράζοντας μαζί με το πρόγραμμά του, ένα βιβλιαράκι πρώτων βοηθειών που έγραψε ο ίδιος με τον τίτλο «Ο καλός Σαμαρείτης»! Το eirinika.gr, επικοινώνησε με τον κ. Σκανδαλάκη, ο οποίος μίλησε για τα σχέδιά του για τον Δήμο, τις αναμνήσεις που του ξυπνά η Καλλιθέα αλλά και τον... ιδανικό δήμαρχο.

Κύρια σημεία:

  • Είχα μια ζωή γεμάτη δώρα: Την οικογένειά μου, τα παιδιά μου, την επιστήμη μου και την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου. Νιώθω την υποχρέωση να ανταποδώσω.
  • Κοιτώ τους συμπολίτες μου στα μάτια και τους λέω: «Σκανδαλάκης, δηλαδή εσείς»
  • Ο κ. Ασκούνης, ένας δήμαρχος επί 16 χρόνια, αναμφίβολα προσέφερε.
  • Για να έχει κάποιος τη δυνατότητα να προσφέρει στον συνάνθρωπό του, θα πρέπει να έχει δώσει στο σπίτι του , στη γειτονιά του, στον επαγγελματικό του χώρο και στην κοινωνία.
  • Ανθρωποι που δεν έχουν δουλέψει, δεν μπορεί να είναι υποψήφιοι στην πολιτική.

Χάρης Αποστολόπουλος: Γιατί να ψηφίσει κάποιος τον Τάκη Σκανδαλάκη για δήμαρχο Καλλιθέας; Πείτε μας μερικά λόγια για τον συνδυασμό σας, «Ενωμένοι για την Καλλιθέα». 

Τάκης Σκανδαλάκης: Εκείνο που πρέπει να γνωρίζει ο δημότης της Καλλιθέας, είναι ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές επιλέγει τον δήμαρχο της επόμενης πενταετίας. Τα λάθη και οι καθυστερήσεις δεν έχουν χώρο. Εγώ και ο συνδυασμός μου εγγυόμαστε την Εμπειρία, τη Γνώση, τη Δύναμη και το Αποτέλεσμα. Αυτά έχει ανάγκη η πόλη μας και η γειτονιά μας και γι’ αυτά έχει την δική μου προσωπική υπογραφή και εγγύηση.

ΧΑ: Πώς αποφασίσατε να επιστρέψετε στην αυτοδιοίκηση του δήμου Καλλιθέας; 

ΤΣ: Η πορεία της ζωής μου είναι γεμάτη δώρα. Δώρο είναι η οικογένειά μου, τα παιδιά μου, η επιστήμη μου. Δώρο ήταν και η εμπιστοσύνη των Συμπολιτών μου. Τώρα, μετά από μία γεμάτη ζωή και πορεία, νιώθω την υποχρέωση να επιστρέψω αυτό το δώρο στους συμπολίτες μου. Να λειτουργήσω ως οδηγός στη νέα γενιά για να μπορέσει να αναλάβει τις τύχες της. Για να μπορώ να κοιτώ τους συμπολίτες μου στα μάτια και τώρα και στο μέλλον. Ένα τους λέω: «Σκανδαλάκης, δηλαδή εσείς».


ΧΑ: Ποιο θεωρείτε πως είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Καλλιθέας αλλά και ποιο το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της; Πώς θα διορθωθεί το πρώτο και πώς θα υπερτονίστεί το δεύτερο;

ΤΣ: Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η καθημερινότητα. Ενώ το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της είναι η ιστορία της πόλης μας.

Η καθημερινότητα αντιμετωπίζεται με πολύ δουλειά από τη νέα δημοτική αρχή. Με δουλειά από τη νέα δημοτική αρχή θα αναβιώσουμε την ιστορία της και θα την κάνουμε πραγματική Καλλιθέα.

ΧΑ: Ποια είναι τα πρώτα πράγματα που θα θέλατε να αλλάξετε στον δήμο, εφόσον όλα πάνε καλά και εκλεγείτε;

ΤΣ: Πρόταγμα της νέας δημοτικής αρχής αποτελεί, πρώτον, η βελτίωση της καθημερινότητας, καθώς χρειαζόμαστε περισσότερες πρωτοβουλίες με τις οποίες θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε μια πόλη πρότυπο, φιλική, ασφαλή και καθαρή, με οάσεις πρασίνου. Αυτό που έχουμε ανάγκη είναι η Καλλιθέα να γίνει πόλη νεανική, μια πόλη της γνώσης, μια πόλη με ισορροπία ανάμεσα στο χθες και στο αύριο. Μια δημοτική αρχή που θα βρίσκεται δίπλα στους νέους και θα νοιάζεται έμπρακτα για την Τρίτη ηλικία. Δεύτερο, θέλουμε να καταπολεμήσουμε σε τοπικό επίπεδο τις συνέπειες της κρίσης. Για το λόγο αυτό δημιουργούμε την κάρτα του δημότη για προνομιακή πρόσβαση σε υπηρεσίες και αγορές, προκειμένου να τονωθεί και η τοπική επιχειρηματικότητα. Δημιουργούμε κοινωνικό δίκτυο ώστε να βοηθήσουμε τις ασθενέστερες κοινωνικά ομάδες με αξιοπρέπεια και σεβασμό. Τρίτο, θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα τοπικό κοινωνικό πλεόνασμα. δημιουργούμε υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, για ικανοποιημένους πολίτες και ένα ετήσιο κοινωνικό πλεόνασμα που θα αποτελέσει «εργαλείο» κοινωνικής πολιτικής, με έργα πνοής και τόνωση των δυνατοτήτων αθλητισμού και αναψυχής στην πόλη μας.


ΧΑ: Τι άποψη έχετε για τον νυν δήμαρχο Καλλιθέας, τον κ. Κώστα Ασκούνη; Τι πιστεύετε πως δεν έκανε καλά, αλλά και πού πέτυχε;

ΤΣ: Ένας δήμαρχος ο οποίος εκλέγεται για δεκαέξι χρόνια, πιστεύω ότι έχει προσφέρει…

ΧΑ: Με ποιον συνδυασμό θα μπορούσατε να συνεργαστείτε εφόσον περάσετε στον β’ γύρο;

ΤΣ: Ο συνδυασμός μας όπως γνωρίζετε είναι «Ενωμένοι για την Καλλιθέα». Επομένως, ο συνεργαζόμενος με εμάς θα είναι ο απλός πολίτης της Καλλιθέας από τον οποίο ζητάμε την εμπιστοσύνη του για να γυρίσουμε σελίδα και να δημιουργήσουμε μαζί το μέλλον μας.

ΧΑ: Ο δήμος Καλλιθέας, έχει ως έμβλημά του τον Θησέα. Θεωρείτε πως ως… σύγχρονος Θησέας θα μπορέσετε να ξετυλίξετε τον μίτο της Αριάδνης και να βρείτε την έξοδο από τον… λαβύρινθο της πυκνοκατοίκησης; Θυμίζουμε πως η Καλλιθέα, είναι ένας από τους πλέον πυκνοκατοικημένους και πυκνοδομημένους δήμους της χώρας. Αναμφίβολα, αυτό περιορίζει τα σημεία που θα μπορούσαν να είναι εστίες πρασίνου ή χώροι ψυχαγωγίας.

ΤΣ: Σαφώς και είναι πυκνοκατοικημένος και πάνω σε αυτό το ζήτημα δεν μπορεί κανείς να κάνει πολλά πράγματα. Ωστόσο, εμείς χρειάζεται να δώσουμε τη δυνατότητα στον πολίτη να απολαύσει τα κοινωνικά αγαθά, όπως είναι το πράσινο, η παραλία, το ποτάμι και χώροι οι οποίοι έχουν μείνει ανεκμετάλλευτοι. Υπάρχουν εκατοντάδες κτίρια τα οποία έχουν μετατραπεί σε χώρους απορριμμάτων. Υπάρχουν εκατοντάδες κτίρια, τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί. Υπάρχουν οικόπεδα που παραμένουν αναξιοποίητα. Έχουμε κοστολογημένο σχέδιο, μπορούμε όλα αυτά να τα δημιουργήσουμε και θα το πράξουμε.


ΧΑ: Τι αναμνήσεις έχετε από την Καλλιθέα, και τη γειτονιά στην οποία μεγαλώσατε;

ΤΣ: Οι αναμνήσεις μου είναι βαθιά χαραγμένες στη μνήμη μου και την ψυχή μου. Ενθυμούμαι τους πρώτους φίλους που έκανα. Θυμάμαι την ωραία τότε πλατεία Δαβάκη με τα παρτέρια, όταν περίμενα με αγωνία να με πάει η γιαγιά μου να κάνω ποδήλατο. Θυμάμαι την κα Παρθενόπη με το ψιλικατζίδικο δίπλα στο σπίτι μου. Θυμάμαι τις βόλτες στην ωραία παραλία των Τζιτζιφιών όπου κάναμε και τα μπάνια μας. Θυμάμαι το πανηγύρι στον Άγιο Νικόλα. Πέρασαν τα χρόνια ευχάριστα, με ευκολίες και δυσκολίες, δεν ξεχνώ την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν οι Καλλιθεάτες και σαν πολιτικό και σαν γιατρό και είμαστε εδώ και συνεχίζουμε.

ΧΑ: Ποιο πρέπει να είναι το γνωστικό αντικείμενο ενός δημάρχου για να αποτελέσει τον ιδανικό δήμαρχο; Άλλοι λένε πως πρέπει να είναι δικηγόρος, για να γνωρίζει τα νομικά «τερτίπια», άλλοι θεωρούν πως πρέπει να είναι αρχιτέκτων ή πολιτικός μηχανικός για να ξέρει από πολεοδομία και άλλοι υποστηρίζουν πως πρέπει να είναι οικονομολόγος ή γιατρός, όπως εσείς. Ποια είναι η γνώμη σας;

ΤΣ: Εφόσον υπάρχουν προβλήματα άρα υπάρχει… ασθένεια. Όπως καταλαβαίνετε χρειάζεται γιατρός…Πέρα από το χιούμορ, η προσωπικότητα ενός δημάρχου εξαρτάται από το τι έχει κάνει στη ζωή του, τι έχει προσφέρει στην κοινωνία, ποιες είναι οι γνώσεις του και οι εμπειρίες του. Και το πιο βασικό είναι, πόσα ένσημα έχει μέσα στο πορτοφόλι του. Γιατί, θα πρέπει να ξέρετε, ότι για να έχει κάποιος τη δυνατότητα να προσφέρει στον συνάνθρωπό του, θα πρέπει να έχει δώσει στο σπίτι του , στη γειτονιά του, στον επαγγελματικό του χώρο και στην κοινωνία.
skandalakis-kalypso 054

ΧΑ: Μέσα από το έμπειρο ιατρικό σας μάτι, τι θα θέλατε να αλλάξετε στον τομέα της Υγείας; Τόσο σε επίπεδο δήμων και κέντρων υγείας, όσο και συνολικά για τα νοσοκομεία.

ΤΣ: Βρίσκομαι 30 χρόνια δίπλα στον άρρωστο, στην πρώτη γραμμή. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω από όποιο πόστο και αν υπηρετώ μαζί με τους συναδέρφους μου. Και εκείνο που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι δεν θα υπάρχει κανένας Καλλιθεάτης  που θα έχει ανάγκη τον γιατρό και δεν θα τον έχει δίπλα του. Άλλωστε ένα από τα πολυιατρεία της περιφέρειας Αττικής, μετά από παρέμβασή μου, θα βρίσκεται στην πόλη μας και θα δίνει όλο το 24ωρό την βοήθειά του στον δημότη.

ΧΑ: Θεωρείτε πως τα αποτελέσματα των περιφερειακών & των δημοτικών εκλογών, επηρεάζουν ή αντικατοπτρίζουν  το αποτέλεσμα των εθνικών;

ΤΣ: Οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τις εθνικές. Στις 18 Μαϊου εκλέγουμε τον δήμαρχο που πιστεύουμε ότι μπορεί να εγγυηθεί λύση στα προβλήματά και μπορεί να εκπληρώσει επάξια τα καθήκοντά του.


ΧΑ: Πολλοί κατηγορούν τους πολιτικούς πως δεν έχουν εργαστεί, δεν έχουν μοχθήσει αρκετά στη ζωή τους για να τολμούν να ζητούν την ψήφο των Ελλήνων πολιτών. Για εσάς όμως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Θεωρείτε πως αυτό αποτελεί ένα ατού, όσον αφορά το κύρος σας;

ΤΣ: Συμφωνώ και επαυξάνω… Για να είμαι πιο αυστηρός, για μένα άνθρωποι που δεν έχουν δουλέψει δεν μπορεί να είναι υποψήφιοι.

ΧΑ: Ποια είναι η άποψή σας για το Ποτάμι και τον Σταύρο Θεοδωράκη; Τον εκτιμούσατε ως δημοσιογράφο;

ΤΣ: Σαφώς τον εκτιμώ ως δημοσιογράφο...

ΧΑ: Όπως καταλαβαίνουμε είστε ένας πολυάσχολος άνθρωπος. Έχετε ελεύθερο χρόνο;

ΤΣ: Δυστυχώς, δεν γνωρίζω τι είναι ελεύθερος χρόνος… Και κάποιος που ασχολείται με την ιατρική και την πολιτική, δεν νομίζω ότι δικαιούται ελεύθερο χρόνο!


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ