Ατύχημα με καναντέρ στον Θερμαϊκό-Ελαφρά τραυματίστηκε ο κυβερνήτης του αεροπλάνου

Άγιο είχαν οι δύο χειριστές καναντέρ, το οποίο αναποδογύρισε στη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης στο Θερμαϊκό.

Άγιο είχαν οι δύο χειριστές καναντέρ, το οποίο αναποδογύρισε στη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης στο Θερμαϊκό.Το ατύχημα συνέβη στη 1.30 το μεσημέρι όταν το αεροσκάφος CL-415 της Πολεμικής Αεροπορίας, που είχε απογειωθεί από την 113 Πτέρυγα Μάχης, ανετράπη στη θαλάσσια περιοχή Αγγελοχωρίου, Νέας Μηχανιώνας, την ώρα που βρισκόταν στη διαδικασία προσθαλάσσωσης για υδροληψία, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.



Το αεροσκάφος που είναι από τα καινούργια της πυροσβεστικής, δεν…πάτησε καλά στην επιφάνεια της θάλασσας και μια ριπή ανέμου το αναποδογύρισε. Την ώρα εκείνη στο Θερμαϊκό έπνεαν ισχυροί άνεμοι και επικρατούσε ελαφρά θαλασσοταραχή.
Τα δύο μέλη του πληρώματος διασώθηκαν από το εμπορικό πλοίο «Thies Maersk», υπό σημαία Δανίας, επιβιβάστηκαν σε σκάφος του Λιμενικού Σώματος και διακομίστηκαν στο «424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως» (424 ΓΣΝΕ) όπου διαπιστώθηκε ότι ο κυβερνήτης είχε υποστεί κάταγμα στο πόδι του, αλλά ευτυχώς η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία. Το άλλο μέλος του πληρώματος φέρει ελαφρύτερα τραύματα.
Στην περιοχή όπου σημειώθηκε το ατύχημα, βρίσκεται ειδική ομάδα για την επιχείρηση ρυμούλκησης του αεροσκάφους, το οποίο ανήκει στην 383η Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων & Αεροπυρόσβεσης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ