Αποκλειστικό: «Με όνειρο & γνώση» ο Κωνσταντίνος & η Μπάρμπαρα δημιουργούν προϊόντα ορόσημο - MILESTONE για την υγιεινή διατροφή: Το πιο συγκλονιστικό χειροποίητο πήλινο μπουκάλι λαδιού που έχετε δει!

Το βιολογικό αγουρέλαιο MILESTONE αποτελεί τον καρπό της προσπάθειας δύο νέων ανθρώπων - του Κωνσταντίνου Μαμμάση και της Μπάρμπαρας Ρουσάκη - οι οποίοι το 2013 ίδρυσαν την εταιρεία «OF DREAMS AND KNOWLEDGE». Ο στόχος τους ήταν να γεφυρώσουν το χάσμα ανάμεσα στην παράδοση, την αγροτική επιχειρηματικότητα και τη σύγχρονη επιστημονική τεκμηρίωση και να δημιουργήσουν «προϊόντα ορόσημα» για την ανθρώπινη υγεία και διατροφή

Το βιολογικό αγουρέλαιο MILESTONE αποτελεί τον καρπό της προσπάθειας δύο νέων ανθρώπων - του Κωνσταντίνου Μαμμάση και της Μπάρμπαρας Ρουσάκη - οι οποίοι το 2013 ίδρυσαν την εταιρεία «OF DREAMS AND KNOWLEDGE». Ο στόχος τους ήταν να γεφυρώσουν το χάσμα ανάμεσα στην παράδοση, την αγροτική επιχειρηματικότητα και τη σύγχρονη επιστημονική τεκμηρίωση και να δημιουργήσουν «προϊόντα ορόσημα» για την ανθρώπινη υγεία και διατροφή.

Το eirinika.gr ήρθε σε επικοινωνία με έναν εκ των ιδρυτών της εταιρείας, τον κ. Κ. Μαμμάση, ο οποίος μίλησε στον Χάρη Αποστολόπουλο για το αγουρέλαιο MILESTONE, το όραμά τους για την επιχείρηση αλλά και το πώς θα μπορούσε να αναβαθμιστεί η ελληνική επιχειρηματική κίνηση και η αγροτική οικονομία.

Κύρια σημεία:
 

  • Στόχος μας είναι να γεφυρώσουμε το χάσμα ανάμεσα στην παράδοση, στην αγροτική επιχειρηματικότητα και στη σύγχρονη επιστημονική τεκμηρίωση
  • Η χρήση της μυλόπετρας, εξοπλισμένη με την κατάλληλη τεχνολογία, παράγει διαφορετικής ποιότητας ελαιόλαδο.
  • Το MILESTONE, παράγεται εξ ολοκλήρου «στο χέρι»
  • Το Ελληνικό ελαιόλαδο έχει κάθε δυνατότητα να χαράξει ένα νέο δρόμο για την αγροτική μας οικονομία
  • Η Ελλάδα της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και των προοπτικών μπορεί να αναδειχθεί μόνο μέσα από συλλογικές πρωτοβουλίες και επιχειρηματικά σκεπτόμενες κοινωνίες

Χάρης Αποστολόπουλος: Πείτε μας μερικά λόγια για την επιχείρησή σας. Πώς ξεκίνησε και ποιος είχε την ιδέα για την ονομασία «of dreams and knowledge» και γιατί; Ποια η μέχρι τώρα πορεία σας;

Κωνσταντίνος Μαμμάσης: Η OF DREAMS AND KNOWLEDGE ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Μαμμάση και την Μπάρμπαρα Ρουσάκη τον Νοέμβριο του 2013 με ένα ξεχωριστό όραμα: “Την δημιουργία του πρώτου βιολογικού ανθού αγουρελαίου στην Ελλάδα”. Η ονομασία «OF DREAMS AND KNOWLEDGE»  δόθηκε από τον την εταιρεία «TheBrandhouse», το δημιουργικό γραφείο Design και Marketing με το οποίο συνεργαστήκαμε για την ολοκλήρωση αυτού του έργου. Η ονομασία εμπεύστηκε από το όραμά μας να δημιουργήσουμε προϊόντα μέσα από όνειρα και γνώση. Πηγή έμπνευσής μας ο επαναπροσδιορισμός του Ελληνικού αγουρελαίου και η αναβάθμισή του διεθνώς με στόχο την αλλαγή τρόπου αντίληψης και λειτουργίας του κλάδου σε συλλογικό επίπεδο. Η αποστολή της επιχείρησής μας είναι να δημιουργεί προϊόντα ορόσημα για την υγεία και τη διατροφή του ανθρώπου. Ήδη το πρώτο μας προϊόν, MILESTONE, διαθέτει ένα ξεχωριστό χημικό προφίλ με το επίπεδο τυροσόλης να βρίσκεται σε πολύ υψηλότερα επίπεδα εν συγκρίσει με τον μέσο όρο με αποτέλεσμα να έχει ήπιο πικρό και πικάντικο χαρακτήρα. Ο στόχος μας είναι να γεφυρώσουμε το χάσμα ανάμεσα στην παράδοση, στην αγροτική επιχειρηματικότητα και στη σύγχρονη επιστημονική τεκμηρίωση.

Σπουδάσαμε και εν συνεχεία εργασθήκαμε στο Εξωτερικό για αρκετά χρόνια σε εταιρείες του κλάδου μας καθώς και σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Έχοντας αποκτήσει Διδακτορικά διπλώματα στην Μηχανική και στην Καινοτομία επιχειρήσεων αποφασίσαμε να συνδυάσουμε τις γνώσεις μας προκειμένου να δημιουργήσουμε μία δική μας επιχείρηση που θα μας επέτρεπε να επιστρέψουμε στον Τόπο μας και να ζήσουμε το μοντέλο ζωής που οραματιζόμασταν. Έτσι φτάσαμε ως εδώ...

ΧΑ: Τι ακριβώς είναι το λάδι Milestone; Τι το ιδιαίτερο έχει; Πόσο πιο υγιεινό και θρεπτικό είναι από τα συνηθισμένα;

ΚΜ: Ο ανθός βιολογικού αγουρελαίου, MILESTONE, είναι ένα σπάνιο και μοναδικό αγουρέλαιο. Η φιλοσοφία της OF DREAMS AND KNOWLEDGE είναι η επιστροφή στην παράδοση με την συνεργεία της επιστήμης και της τεχνολογίας. Η χρήση της μυλόπετρας τείνει να εξαφανιστεί απο τις ελαιοπαραγωγικές μεθόδους επεξεργασίας του ελαιολάδου. Πιστεύουμε πως η χρήση της μυλόπετρας, εξοπλισμένη με την κατάλληλη τεχνολογία, παράγει διαφορετικής ποιότητας ελαιόλαδο. Η διαδικασία είναι αργή αλλά εγγυάται ένα διαφοροποιημένο οργανοληπτικά και ποιοτικά προϊόν.

Το MILESTONE είναι μία ιδέα που αντανακλά την ανάγκη μας να αντισταθούμε στον σύγχρονο τρόπο ζωής, την εναρμόνισή μας με την Φύση, την δημιουργία σπάνιων και μοναδικών προϊόντων μέσω της τέχνης και της φιλοτεχνίας. Η μυλόπετρα είναι το σύμβολο της φιλοσοφίας μας και αποτέλεσε την πηγή έμπευσή μας για την δημιουργία της φιάλης του MILESTONE. To όνομα MILESTONE αναδεικνύει την σημαντικότητα του περιεχομένου ως ορόσημο για την υγεία και την διατροφή του ανθρώπου. Αυτό πιστοποιήθηκε από τις αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Παν/μιου Αθηνών στις οποίες φαίνεται πως το MILESTONE διαθέτει ένα ξεχωριστό χημικό προφίλ με το επίπεδο τυροσόλης να βρίσκεται σε πολύ υψηλότερα επίπεδα εν συγκρίσει με τον μέσο όρο, γεγονός που του εξασφάλισε για φέτος την χρήση του ισχυρισμού υγείας περι αντιοξειδωτικότητας. Πιο συγκεκριμένα το επίπεδο τυροσόλης είναι κατά 18 φορές υψηλότερο του μέσου όρου συμβάλλοντας στην προστασία των λιπιδίων του αίματος από το οξειδωτικό στρες.

Το MILESTONE, παράγεται εξ ολοκλήρου «στο χέρι». Από τη συγκομιδή, την έκθλιψη σε μυλόπετρα, τη συλλογή του ανθού του αγουρελαίου, έως τη συσκευασία του. Η επένδυση στην ποιότητα και η διαφοροποίηση του περιεχομένου αλλά και η επένδυση στον σχεδιάσμο μιας συσκευασιάς που να αναδεικνύει την μοναδικότητα του, ήταν για εμάς μονόδρομος με βάση την ολιστική προσέγγιση που ακολουθήσαμε από την αρχή.

ΧΑ: Τι είδους πιστοποιήσεις έχει, ώστε να μπορείτε να εγγυηθείτε την ποιότητά του;

ΚΜ: Το προϊόν μας φέρει την πιστοποίηση βιολογικών προϊόντων από τον οργανισμό BIO-HELLAS που έχει ως αποτέλεσμα να ελέγχεται πλήρως η διαδικασία παραγωγής του από τον Ελαιώνα έως το Τυποποιητήριο.  Συνάμα, το MILESTONE φέρει την πιστοποίηση του ισχυρισμού υγείας σύμφωνα με τον κανονισμό 432/2012 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΧΑ: Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον της επιχείρησης, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα;

ΚΜ: Η εταιρεία μας έχει θέσει ως στόχο την δημιουργία καινοτόμων μεθόδων ελαιοποίησης για την παραγωγή ελαιολάδου με πολύ υψηλές ποσοστώσεις αντιοξειδωτικών ουσιών με σεβασμό στην παράδοση και την υιοθέτηση σύγχρονων τεχνολογιών. Τα βραχυπρόθεσμο σχέδιο μας είναι η δημιουργία της πρώτης μικρής, οικολογικής μονάδας ελαιοποίησης υπό συνθήκες αδρανούς ατμόσφαιρας στην Ελλάδα. Η μικρή αυτή μονάδα ελαιοποίησης θα συνδυάζει παράδοση και τεχνολογία για την παραγωγή του ανθού αγουρελαίου – MILESTONE, και θα λειτουργήσει τον Οκτώβριο του 2014 στην Μάνη. Μακροπρόθεσμα η εταιρεία μας θα επενδύσει περαιτέρω σε αργές, καινοτόμους μεθόδους ελαιοποίησης με σκοπό πάντα την βελτίωση των προϊόντων μας και την πλήρη διαφοροποίησή τους από ανταγωνιστικά προϊόντα του Εξωτερικού.

ΧΑ: Τι πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξει από τις ελληνικές επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες για να αναβαθμιστεί και να τονωθεί η ελληνική επαρχία; Σε τι είδους βελτιωτικές κινήσεις θα έπρεπε να προβούν;

ΚΜ: Απαιτείται μία ολιστική προσέγγιση της καινοτομίας για την παραγωγή και προώθηση των Ελληνικών προϊόντων. Καινοτομία παραγωγής, προϊόντος, τοποθέτησης με απώτερο στόχο να επιφέρει την αλλαγή παραδείγματος. Η επένδυση στην καινοτομία παραγωγής σε συνδυασμό με την καινοτομία στην προώθηση του Ελληνικού ποιοτικού αγροτικού τροφίμου μοιάζει μονόδρομος για την διαφοροποίηση των Ελληνικών αγροτικών προϊόντων. Για παράδειγμα το Ελληνικό ελαιόλαδο έχει κάθε δυνατότητα να χαράξει ένα νέο δρόμο για την αγροτική μας οικονομία. Με την κατάλληλη κρατική στήριξη και την ύπαρξη μιας αξιόπιστης εθνικής στρατηγικής πολλά μπορούν να αλλάξουν. Απαιτείται διαφοροποίηση σε όλα τα στάδια της παραγωγής, από την ελαιοκαλλιέργεια, την ελαιοποίηση, έως την τυποποίηση και το μάρκετινγκ στο σύνολο των επιχειρήσεων, και όχι σε μεμονωμένες περιπτωσεις.

Η αγροτική οικονομία οφείλει να κινηθεί σε μια ενιαία πλατφόρμα επενδύοντας σε συνεργείες με τον ελλήνικό γαστρονομικό πλόυτο και με την άπολυτη εναρμόνισή της με τον τουρισμό και τον πολιτισμό. Η πεποίθησή μας είναι πως η Ελλάδα της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και των προοπτικών μπορεί να αναδειχθεί μόνο μέσα από συλλογικές πρωτοβουλίες και επιχειρηματικά σκεπτόμενες κοινωνίες, κοινωνικά υπεύθυνες.

ΧΑ: Πώς οραματίζεστε την επιχείρηση σας σε 20 χρόνια;

ΚΜ: Οραματιζόμαστε μία επιχείρηση που θα έχει αναπτύξει δεσμούς με την κοινωνία και τους καταναλωτές της. Μέσα από αυτό το δεσμό να μπορεί να εμπνεύσει τους ανθρώπους γύρω της να ζούν με οικολογική συνείδηση, να μην παρασύρονται από το σύγχρονο τρόπο ζωής και να συνεχίζουν να δημιουργούν πάντα εναρμονισμένοι με την φύση... Ονειρό μας είναι να περάσουμε αυτή την ιδέα μέσα από τα προϊόντα μας και να ταυτιστούμε με κάποιους ανθρώπους. Η εταιρεία αυτή οραματίζεται να είναι σε θέση να προσφέρει στην κοινωνία συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του τόπου και την τόνωση της τοπικής οικονομίας. 

ΧΑ: Πώς και από πού μπορεί να προμηθευτεί κανείς το λάδι Milestone; Παράγετε κι άλλου είδους προϊόντα;

ΚΜ: Το MILESTONE διατίθεται στο Παντοπωλείο της Μεσογειακής Διατροφής, Σοφοκλέους 1 & Αριστείδου 11) στο κέντρο της Αθήνας καθώς και σε ντελικατέσεν στην Σαντορίνη (Santo Wines, Art & Wine Gallery), στην Κρήτη στο πολυβραβευμένο Kapsaliana Village Hotel και στο Πόρτο Χέλι Watersports. Διαδικτυακά το MILESTONE διατίθεται από το elenianna (http://www.elenianna.com/) καθώς και από το Yoleni’s (https://www.yolenis.com/).

Σχεδιάζουμε μελλοντικά προϊόντα με γνώμονα τις αργές μεθόδους επεξεργασίας και τρόπου ζωής τα οποία είναι πολύ πλούσια διατροφικά και αποτελούν ορόσημο για την υγεία του ανθρώπου.

 Who is who

Μπάρμπαρα Ρουσάκη

Η Μπάρμπαρα Ρουσάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Έχει εργασιακή και ερευνητική εμπειρία στο χώρο του Μάνατζμεντ, Μάρκετινγκ και Οργανωσιακής Καινοτομίας Τουριστικών Επιχειρήσεων. Είναι Δοκτορέσα του Πανεπιστήμιου του Surrey στην Μ. Βρεταννία, όπου και διετέλεσε Λέκτορας του αντίστοιχου τμήματος. Η εμπειρία της στο χώρο του Hospitality Management και η βαθιά γνώση της στον τομέα της Οργανωσιακής Καινοτομίας είναι δύο στοιχεία, τα οποία έχουν αποτελέσει τις βάσεις για την κεντρική ιδέα του MILESTONE: να δημιουργηθεί ένα καινοτόμο προϊόν, ένα προϊόν «ορόσημο» για την ανθρώπινη διατροφή και υγεία, το οποίο θα εκφράζει με τρόπο απόλυτο την ελληνικότητα της καταγωγής του.

Κωνσταντίνος Μαμμάσης

O Κωνσταντίνος Μαμμάσης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1982. Είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης με δημοσιεύσεις διεθνούς κύρους στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών και αντίστοιχη ερευνητική εμπειρία σε Πανεπιστήμια του Εξωτερικού. ‘Εχει εργασθεί ως σύμβουλος σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών διεθνώς και ως εκπαιδευτής σε τεχνολογίες νέας γενιάς στην Μ. Βρεταννία. Τελευταία εργάσθηκε ως κύριος Ερευνητής στο Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας της Ιταλίας (CNR) στην Πίζα. Το 2012 επέστρεψε στην Ελλάδα με το όραμα να αξιοποιήσει το πιο χαρακτηριστικό προϊόν της ελληνικής γης, την ελιά. Ακολουθώντας τους νόμους της γης και τη σοφία της παράδοσης σε συνδυασμό με τη σύγχρονη τεχνογνωσία ουσιαστικά κατάφερε να «επανεφεύρει» έναν από τους αρχαιότερους τρόπους επεξεργασίας στην ιστορία του ανθρώπου. Σήμερα, παράλληλα με τις αγροτικές του δραστηριότητες, προσφέρει ερευνητικές υπηρεσίες στο Πανεπιστήμιο Πατρών στο Τμήμα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.

Στοιχεία Επικοινωνίας

OF DREAMS AND KNOWLEDGE
Δρ. Μαμμάσης Κωνσταντίνος
T: +30 26130 16793
E:  info@ofdreamsandknowledge.gr
Website: www.ofdreamsandknowledge.gr
Facebook: https://www.facebook.com/MILESTONE.OLIVE.OIL

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ