Αποκλειστικό: Παύλος Χαικάλης στο eirinika - Μόνο όποιος έχει πεινάσει όσο εγώ, καταλαβαίνει την κοινωνία - Nαι, είμαι ερωτευμένος - Οι πολιτικοί ξέρουν την ανέχεια μόνο απ' το λεξικό

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και ένας από τους πλέον δημοφιλείς και αγαπημένους κωμικούς ηθοποιούς, ο Παύλος Χαϊκάλης, μίλησε στο eirinika.gr και τον Χάρη Αποστολόπουλο, για την υποψηφιότητά του και τον συνδυασμό του «ΑΤΤΙΚΗ-Συμμέτοχοι στο Αύριο», εξήγησε τι ήταν αυτό που τον ώθησε στην υποκριτική κι από εκεί στην ηθοποιία και ανέλυσε ποια θα ήταν τα πρώτα πράγματα που θα άλλαζε στην Περιφέρεια. Διαβάστε αναλυτικά.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και ένας από τους πλέον δημοφιλείς και αγαπημένους κωμικούς ηθοποιούς, ο Παύλος Χαϊκάλης, μίλησε στο eirinika.gr και τον Χάρη Αποστολόπουλο, για την υποψηφιότητά του και τον συνδυασμό του «ΑΤΤΙΚΗ-Συμμέτοχοι στο Αύριο», εξήγησε τι ήταν αυτό που τον ώθησε στην υποκριτική κι από εκεί στην ηθοποιία και ανέλυσε ποια θα ήταν τα πρώτα πράγματα που θα άλλαζε στην Περιφέρεια. Διαβάστε αναλυτικά.



Κύρια σημεία:

  • Έγινα ηθοποιός για να κάνω τον κόσμο να χαμογελάει έστω προσωρινά. Πιστεύω ότι το κατάφερα. Τώρα ως πολιτικός, θέλω να δώσω στο χαμόγελο μεγαλύτερη διάρκεια
  • Οι ρόλοι ενός ηθοποιού, τις περισσότερες φορές, δεν είναι κόντρα αντίθετοι με τον χαρακτήρα του
  • Η μεγαλύτερη ζημιά, από την κρίση που διέρχεται η χώρα μας, δεν είναι η οικονομική, είναι η ψυχολογική.
  • Μόνο ένας άνθρωπος που έχει πεινάσει όσο εγώ, που έχει δουλέψει, όσο εγώ, μπορεί να καταλάβει τις αγωνίες του κόσμου
  • Οι περισσότεροι πολιτικοί έχουν συναντήσει την «ανέχεια» μόνο στο λεξικό


Χάρης Αποστολόπουλος; Για ποιο λόγο  να ψηφίσει κάποιος τον Παύλο Χαϊκάλη για Περιφερειάρχη Αττικής;

Παύλος Χαϊκάλης: Βασική μου αρχή είναι ότι τα λόγια μας πρέπει να συμβαδίζουν με τις πράξεις μας και μέχρι σήμερα ακολουθώ πιστά αυτήν την αρχή.  Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος για τον οποίο «αξίζει κάποιος να ψηφίσει τον Παύλο Χαϊκάλη». Το γεγονός δηλαδή ότι δεν θα υποσχεθώ πράγματα για τα οποία δεν πρόκειται να παλέψω. 



ΧΑ: Πείτε μας μερικά λόγια για το συνδυασμό σας «ΑΤΤΙΚΗ-Συμμέτοχοι στο Αύριο».  Γιατί επιλέξατε αυτόν τον τίτλο;

ΠΧ: Ο συνδυασμός «ΑΤΤΙΚΗ – Συμμέτοχοι στο Αύριο» είναι η εναλλακτική πρόταση σε όσα «μεγαλόστομα» ακούμε. Στελεχωμένος από ανθρώπους με εμπειρία στην αυτοδιοίκηση, με τεχνογνωσία και, πάνω απ’ όλα, με διάθεση να εργαστούν για το κοινό καλό, είναι η διαφορετική πρόταση στα όσα, μέχρι σήμερα, ξέρουμε για  τη διοίκηση. Κι αυτό γιατί δεν προτιθέμεθα να εργαστούμε «αφ’ υψηλού» αλλά με τη συμμετοχή των πολιτών, όπως άλλωστε ορίζει, επιγραμματικά και ο τίτλος του συνδυασμού μας. Οι πολίτες δεν θέλουμε να παραμένουν αμέτοχοι. Είτε μέσα από δημόσια διαβούλευση, είτε μέσα από δημοψηφίσματα, θα έχουν λόγο στις αποφάσεις για τα σημαντικά θέματα καθώς επηρεάζουν την καθημερινότητά τους. 


       
ΧΑ: Τι είναι αυτό που ώθησε έναν τόσο αναγνωρίσιμο και πετυχημένο ηθοποιό, στην ενασχόληση με τα κοινά;  Είναι το ίδιο με αυτό που σας έκανε να γίνετε ηθοποιός;

ΠΧ: Έγινα ηθοποιός για να κάνω τον κόσμο να χαμογελάει. Μέχρι σήμερα, μέσα από τους ρόλους που έχω ερμηνεύσει, πιστεύω ότι το έχω καταφέρει. Μόνο που το χαμόγελο αυτό κρατάει όσο η παράσταση, η ταινία ή το σήριαλ. Μέσα από την ενασχόλησή μου με τα κοινά θέλω να κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να έχει το χαμόγελο στα χείλη των συνανθρώπων μου, μεγαλύτερη διάρκεια.  
Η μεγαλύτερη ζημιά, από την κρίση που διέρχεται η χώρα μας, δεν είναι η οικονομική, είναι η ψυχολογική. Όπου κι αν κοιτάξεις γύρω σου συναντάς ανθρώπους σκυθρωπούς.  Η κατήφεια αυτή δεν απορρέει, τόσο ή και μόνο από τη φτώχεια και την ανεργία, όσο από το γεγονός ότι οι άνθρωποι δεν ελπίζουν πια σε ένα καλύτερο αύριο. Έχουν παραιτηθεί γιατί δεν βρίσκουν λόγο να αγωνιστούν. Νοιώθουν ότι άλλοι ορίζουν τις ζωές τους. Αυτό εμείς θέλουμε να το αλλάξουμε. Θέλουμε τους συμπολίτες μας συμμέτοχους στις αποφάσεις.  Θέλουμε να τους δώσουμε λόγο να αγωνιστούν, να ονειρεύονται, να χαμογελούν…!



ΧΑ: Τείνει να γίνει… συνήθεια, οι ηθοποιοί να ασχολείστε με την πολιτική, είτε σε βουλευτικό επίπεδο, είτε σε αυτοδιοικητικό.  Τι μπορεί να προσφέρει ένας άνθρωπος του θεάματος στο χώρο;

ΠΧ: Οι άνθρωποι του θεάματος είναι και αυτοί άνθρωποι.  Πονούν, πεινούν, διψούν, κλαίνε, γελούν και επηρεάζονται το ίδιο από τις επικρατούσες, κάθε φορά στη χώρα, συνθήκες.  Ως εκ τούτου όχι μόνο μπορούν να προσφέρουν στην πολιτική ό,τι και οι δικηγόροι, οι γιατροί, οι μηχανικοί κλπ αλλά και περισσότερα καθώς, μέσω της δουλειάς τους, έχουν αμεσότερη επικοινωνία με τον κόσμο.  Ξέρετε οι ρόλοι ενός ηθοποιού, τις περισσότερες φορές δεν είναι κόντρα ρόλοι.  Τις περισσότερες φορές μέσα από αυτούς βγαίνει ο χαρακτήρας του ηθοποιού κάτι που ο κόσμος το εισπράττει. Έναν ηθοποιό, λοιπόν, μπορούν να τον εμπιστευθούν ή και όχι, ανάλογα με το πόσο κοντά τους τον νοιώθουν.



ΧΑ: Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δεν σας εμφανίζουν ως  φαβορί για την Περιφέρεια Αττικής… Πόσο σοβαρά τις παίρνετε και πόσο σας επηρεάζουν; Ποιος είναι ο βασικός σας αντίπαλος;

ΠΧ: Οι δημοσκοπήσεις, στην Ελλάδα, δημοσιεύονται για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη και όχι τους πολιτευόμενους και εν προκειμένω εμένα.  Βασικό μου αντίπαλο θεωρώ όποιον, υπό τις παρούσες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, συνεχίζει να πολιτεύεται για ίδιον όφελος, με αναχρονιστικές μεθόδους και υποκινούμενος από μικροψυχία.



ΧΑ: Ποια είναι τα πρώτα πράγματα που θα θέλατε να αλλάξετε, εφόσον πάνε όλα καλά για εσάς και εκλεγείτε Περιφερειάρχης Αττικής;

ΠΧ: Το πρώτο πράγμα με το οποίο σκοπεύουμε να ασχοληθούμε είναι η Διαθεσιμότητα ακόμα κι αν πρέπει να συγκρουστούμε με την κυβέρνηση διότι από τη, μέχρι σήμερα, εφαρμογή του μέτρου, μόνο προβλήματα έχουν δημιουργηθεί. Έχουν ερημώσει οι υπηρεσίες, ο κόσμος δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί ενώ χάνονται και πόροι.  Αυτό λοιπόν, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση των υπηρεσιών με αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού.
Απαραίτητη επίσης θεωρούμε την κατάργηση της θέσης του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Η χειραγώγηση της Περιφέρειας από την κεντρική εξουσία δεν μπορεί να συνεχίζεται. Η Περιφέρεια πρέπει επιτέλους να αποκτήσει αυτοδιοικητικό χαρακτήρα.



ΧΑ: Πώς μπορεί να γίνει η Αθήνα, αλλά και ο Πόρος, η Ύδρα ή οι Σπέτσες ένας δημοφιλής «προορισμός weekend» για τους τουρίστες;

ΠΧ: Η Αθήνα, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και σχεδόν ολόκληρη η Περιφέρεια Αττικής έχει δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης και όχι μόνον ως «weekend προορισμός». Ο τουρισμός είναι ένας τομέας με τον οποίο σκοπεύουμε να ασχοληθούμε επισταμένως σε συνεργασία με όλους τους δήμους ώστε να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες υποδομές και να αναπτύξουμε κάθε δυνατότητα προβολής, πάντα με σεβασμό στην ιστορία του κάθε τόπου.


    
ΧΑ: Πολλοί κατηγορούν τους πολιτικούς πώς δεν έχουν εργαστεί, δεν έχουν μοχθήσει αρκετά στη ζωή τους για να τολμούν να ζητούν την ψήφο των Ελλήνων πολιτών.  Σε ‘σας όμως, δεν μπορεί να προσάψει κανείς σχεδόν τίποτα. Θεωρείτε πώς αυτό είναι ένα ατού όσον αφορά το κύρος σας;

ΠΧ: Μόνο ένας άνθρωπος που έχει πεινάσει, όσο εγώ, που έχει δουλέψει, όσο εγώ, μπορεί να καταλάβει τις αγωνίες του κόσμου.  Και ο κόσμος επικοινωνεί καλύτερα με κάποιον που έχει βιώσει ανάλογες, με αυτόν, συνθήκες παρά με κάποιον που την ανέχεια την έχει συναντήσει μόνο στο λεξικό… 


Mε τη σύντροφό του, Μαρία Λύκου, η οποία είναι αστυνομικός στο επάγγελμα

XA: Κε Χαϊκάλη είστε ερωτευμένος στην παρούσα φάση; Θα παντρευτείτε;

ΠΧ: Αν και δεν μου αρέσει να «πουλάω» την προσωπική μου ζωή και να χάνεται η ουσία, θα σας απαντήσω πως ναι είμαι ερωτευμένος, αλλά δεν ξέρω ακόμα για τον γάμο.



Who is who

Ο Παύλος Χαϊκάλης, γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 1959 στο Κατάκολο Ηλείας. Ενα μεγάλο μέρος των παιδικών του χρόνων το πέρασε στην Πάτρα.

Στράφηκε στην υποκριτική μετά από παρότρυνση των συμμαθητών του. Παλαιότερα έχει δηλώσει "Νομίζω ότι βγήκα στο θέατρο για να κάνω τους άλλους να γελάνε, γιατί εγώ δεν γέλασα σαν παιδί."

Αποφοίτησε από την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Γ. Θεοδωσιάδη το 1983.

Το 1988 βραβεύτηκε με το βραβείο Κάρολος Κουν.

Στις βουλευτικές εκλογές του 1993 ήταν υποψήφιος βουλευτής με την Πολιτική Άνοιξη στο νομό Αχαΐας.

Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εκλέχθηκε βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην Περιφέρεια Αττικής, στις Εκλογές του Ιουνίου 2012 επανεκλέχθηκε.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ