Και η σνομπ δήλωση της ημέρας του κ. Arnault: ''Το iPhone θα πεθάνει, αλλά ο κόσμος θα πίνει ακόμα Dom Pérignon''

Το iPhone ίσως πάψει να είναι το απόλυτο gadget σε μερικές δεκαετίες από τώρα, όμως, ο κόσμος ακόμα θα πίνει σαμπάνια Dom Pérignon, δηλώνει ο βαρώνος της πολυτέλειας, Bernard Arnault, με συνέντευξή του στο CNBC.

Το iPhone ίσως πάψει να είναι το απόλυτο gadget σε μερικές δεκαετίες από τώρα, όμως, ο κόσμος ακόμα θα πίνει σαμπάνια Dom Pérignon, δηλώνει ο βαρώνος της πολυτέλειας, Bernard Arnault, με συνέντευξή του στο CNBC.


Ο Γάλλος επιχειρηματίας δημιούργησε τον πιο επιτυχημένο όμιλο πολυτέλειας στον κόσμο, την LVMH, όταν συγχώνευσε την Moët Hennessy με τη Louis Vuitton, κατά τη δεκαετία του 1980, αναφέρει το newmoney.gr

Περίπου 30 χρόνια αργότερα, ο όμιλός του έχει ετήσιες πωλήσεις 39 δισ. δολαρίων και τα 60 brands του είναι μερικά από τα ακριβότερα αλλά και διασημότερα του κόσμου, όπως τα Dom Pérignon, Fendi και TAG Heuer.

Ο Arnault, σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, λέει ότι τα δικά του brands μπορούν να ζήσουν περισσότερο από τα hot ονόματα της τεχνολογίας, όπως είναι το iPhone  της Apple. Διευκρινίζει, βέβαια, ότι τρέφει θαυμασμό για την εταιρεία του εκλιπόντος Steve Jobs, αφού και το δικό του κινητό τηλέφωνο είναι iPhone.

http://cache.wine.com/labels/96057d.jpg

Την ίδια στιγμή, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας απορρίπτει τους φόβους για μια επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας, που θα μπορούσε να προκαλέσει μείωση της ζήτησης για τα πολυτελή προϊόντα της Δύσης.

“Όπως πάντα, η Κίνα έχει τα πάνω και τα κάτω της. Και παρότι το επίπεδο της ανάπτυξης μειώνεται, αυτή παραμένει πολύ υψηλή. Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον της Κίνας”, λέει ο Arnault.

Και εκτιμά ότι η ζήτηση για τα προϊόντα του θα παραμείνει υψηλή, καθώς η αγοραστική δύναμη βελτιώνεται σε όλο τον κόσμο.

“Μπορεί κανείς να πει ότι σε 20 χρόνια ο κόσμος θα χρησιμοποιεί ακόμα το iPhone; Ίσως όχι. Ίσως έχουμε ένα νέο προϊόν ή κάτι πιο καινοτόμο. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι σε 20 χρόνια, είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος ακόμα θα πίνει Dom Pérignon”, τόνισε. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ