Μόνο στο eirinika: Γιάννης Σγουρός: Πλεόνασμα άγνοιας η Δούρου όχι εγώ πλεόνασμα απραξίας - Θολό το τοπίο του Σταύρου Θεοδωράκη

Όπως ο ίδιος σημειώνει, κατόρθωσε σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό να νοικοκυρέψει τα οικονομικά της  Περιφέρειας Αττικής και μάλιστα να αφήσει και πλεόνασμα στα ταμεία της. Η κριτική που δέχθηκε γ αυτό του τον ισχυρισμό, ήταν οξεία και σκληρή, με πολλούς από τους υπολοίπους υποψηφίους περιφερειάρχες να τον κατηγορούν για απραξία, ανικανότητα και ανιδιοτέλεια

Όπως ο ίδιος σημειώνει, κατόρθωσε σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό να νοικοκυρέψει τα οικονομικά της  Περιφέρειας Αττικής και μάλιστα να αφήσει και πλεόνασμα στα ταμεία της. Η κριτική που δέχθηκε γ αυτό του τον ισχυρισμό, ήταν οξεία και σκληρή, με πολλούς από τους υπολοίπους υποψηφίους περιφερειάρχες να τον κατηγορούν για απραξία, ανικανότητα και ανιδιοτέλεια. Το eirinika.gr και ο Χάρης Αποστολόπουλος, συνάντησαν τον υποψήφιο αλλά και νυν Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, που μίλησε για τις δημοσκοπήσεις που τον εμφανίζουν ως το απόλυτο φαβορί, τους πολιτικούς του αντιπάλους που τον κατηγορούν για «πλεόνασμα... ανικανότητας» και αναφέρθηκε στο τι σκοπεύει ακόμα να κάνει για την Αττική εφόσον επανεκλεγεί. Παράλληλα, έκανε έναν αναλυτικό απολογισμό του έργου του,  σημειώνοντας πως μπορεί να υπήρξαν  λάθη ή καθυστερήσεις, άλλα ουδέποτε «δούλεψε» τους συμπολίτες του ή δεν υλοποίησε τις δεσμεύσεις του.

Δείτε τα κύρια σημεία:

  • Το έργο που κάνουμε εδώ και 3 χρόνια έχει αποδώσει καρπούς
  • Όσοι μας κατηγορούν για πλεόνασμα απραξίας, ανικανότητας και ιδιοτέλειας, έχουν οι ίδιοι πλεόνασμα άγνοιας
  • Δεσμεύτηκα για συγκεκριμένα πράγματα και δούλεψα σκληράτηρώντας τις δεσμεύσεις μου. Δούλεψα για τους πολίτες και δεν τους «δούλεψα». Ίσως έγιναν λάθη & καθυστερήσεις αλλά κανείς δεν έχει το αλάθητο. Μόνον ο Πάπας.
  • Είμαι θετικός ως προς το τζαμί στην Αττική, αλλά υπό προϋποθέσεις
  • Με αγροτική παραγωγή μόλις στο 1,5% του ΑΕΠ της Αττικής, απλά δεν έχουμε προϊόντα. Αυτό διώχνει τους νέους.
  • Δουλεύω καθημερινά 20 ώρες τη μέρα. Το 2011 έκανα... «ρεβεγιόν» Πρωτοχρονιάς στο γραφείο μου!



Χάρης Αποστολολόπουλος: Γιατί να (ξανα)ψηφίσει κάποιος τον Γιάννη Σγουρό για Περιφερειάρχη Αττικής;
 
Γιάννης Σγουρός: Αυτό που θέλουμε για την Αττική είναι να ολοκληρωθούν τα σημαντικά έργα υποδομής που έχουμε δρομολογήσει για όλους τους κατοίκους της, με πρώτη προτεραιότητα τη διαχείριση των απορριμμάτων. Επιπλέον, στόχος μας για τη νέα περίοδο είναι να συμβάλουμε στην καταπολέμηση της ανεργίας με συγκεκριμένες δράσεις, πλήρως κοστολογημένες και με εξασφαλισμένους πόρους και να πάρουμε ουσιαστική θέση στη μάχη κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Έχουμε αποδείξει ως τώρα ότι δουλεύουμε ακούραστα για τους στόχους που θέτουμε και μόνο με έργο συντηρούμε την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.


O κ. Σγουρός με την υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο Νοτίου Τομέα Δέσποινα Αφεντούλη

ΧΑ: Κάντε μας έναν απολογισμό της θητείας σας. Τι πιστεύετε πως φέρατε εις πέρας αλλά και πού θα μπορούσατε να έχετε κάνει το κάτι παραπάνω;

ΓΣ: Θεωρούμε ότι, εδώ και 3,5 χρόνια που εφαρμόστηκε ο θεσμός της αιρετής Περιφέρειας, με σημαντικές αρμοδιότητες αλλά χωρίς τους αντίστοιχους πόρους, εμείς, με σκληρή δουλειά και εντατική προσπάθεια, κλείνουμε μία - μία, όλες τις ανοικτές πληγές του παρελθόντος. Οι πόροι μας που προέρχονται από κρατική χρηματοδότηση, εν μέσω κρίσης, έχουν περικοπεί κατά 67%. Παρ’ όλα αυτά εμείς αξιοποιήσαμε πλήρως το ΕΣΠΑ και έχουμε επίσης και το αποθεματικό των 313 εκατομμυρίων Ευρώ που δημιουργήσαμε από τη χρηστή και συνετή διαχείριση. Έτσι κατορθώσαμε να δρομολογήσουμε και να υλοποιήσουμε μια σειρά από έργα.



Για παράδειγμα το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Κρωπίας – Παιανίας αποτελεί την απαρχή για την οριστική λύση του τεράστιου προβλήματος των βόθρων που ταλαιπωρεί τους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής, οι οποίοι κάθε μήνα επωμίζονται ένα δυσβάσταχτο κόστος έως και 200 ευρώ. Επίσης, μέσα από την κατασκευή των βρεφονηπιακών σταθμών συμβάλαμε στη δημιουργία κοινωνικών υποδομών, διευκολύνοντας τους γονείς και απαλλάσσοντας τον οικογενειακό προϋπολογισμό από ένα βάρος που φτάνει έως και 300 ευρώ το μήνα.

Παράλληλα, υλοποιήσαμε ένα σημαντικό πρόγραμμα για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με 230 εκατομμύρια ευρώ, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην αντιμετώπιση της ανεργίας και στην τόνωση της απασχόλησης.



Μέσω των έργων υποδομής που κάνουμε έχουν δημιουργηθεί περίπου 100.000 θέσεις εργασίας ενώ περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ εισρέουν στα κρατικά ταμεία από την επιστροφή του ΦΠΑ. Τέλος, εκμεταλλευτήκαμε τους κοινοτικούς πόρους που ήταν διαθέσιμοι για τα Προγράμματα Απασχόλησης. Μπόρεσαν έτσι να απασχοληθούν και να μην είναι άνεργοι περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι. Είχαμε άλλες δυνατότητες; ΟΧΙ δυστυχώς. Όποιος λέει κάτι διαφορετικό ή δεν ξέρει ή εσκεμμένα λαϊκίζει.

ΧΑ: Σε συνέντευξη που μας παραχώρησε η Ρένα Δούρου (https://www.eirinika.gr/gr/blog/interview/rena-dourou.asp) τόνισε πως «το πλεόνασμα του κ. Σγουρού είναι πλεόνασμα απραξίας, ανικανότητας και ιδιοτέλειας» και ότι αφήσατε το 77% των έργων ανεκτέλεστο. Τι απαντάτε σ’ αυτό;
 
ΓΣ: Όσοι μας κατηγορούν για πλεόνασμα απραξίας, ανικανότητας και ιδιοτέλειας, έχουν οι ίδιοι πλεόνασμα άγνοιας.Το πλεόνασμα αυτό προέκυψε με σύνεση, χρηστή διοίκηση και πολλή και σκληρή δουλειά. Μας κατηγορεί η κα Δούρου ότι «παρκάραμε» τα χρήματα. Όσοι ισχυρίζονται ότι τα χρήματα αυτά είναι “παρκαρισμένα” έχουν παρκάρει τη λογική και τρέχουν με το λαϊκισμό. Η απάντησή μου είναι ότι ναι, “παρκάραμε” τα χρήματα σε έργα κατασκευής παιδικών σταθμών, αντιπλημμυρικών έργων, επεξεργασίας λυμάτων, υποδομών εκπαίδευσης, οδοποιίας, αθλητικών υποδομών, πολιτισμού.



ΧΑ: Γιατί επιλέξατε να μην δεχθείτε στήριξη από κανένα κόμμα; Θεωρείτε πως αυτό είναι ένα ατού για εσάς ή μήπως δεν θελήσατε λόγω της... πολιτικής καθίζησης του ΠΑΣΟΚ;

ΓΣ: Όχι δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο. Πιστεύω ότι έχω έμπρακτα αποδείξει πως οι κομματικές ταμπέλες δεν με αφορούν. Με απασχολεί να γίνεται έργο. Είναι βαθιά μου πεποίθηση ότι η κομματική προσκόλληση δημιουργεί πόλωση και δεν ωφελεί την αυτοδιοίκηση. Η δημόσια προεκλογική αντιπαράθεση για τις περιφερειακές εκλογές, δεν πρέπει να γίνει ένας ακόμη στίβος κομματικών προστριβών. Εμείς έχουμε χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Το 2010 δεσμεύτηκα για συγκεκριμένα πράγματα, για αυτά τα πράγματα δούλεψα σκληρά και τήρησα όλες μου τις δεσμεύσεις. Δούλεψα για τους πολίτες και δεν τους «δούλεψα». Πιθανόν και με λάθη και με καθυστερήσεις ενδεχομένως σε κάποια θέματα, κανένας δεν έχει το αλάθητο. Μόνον ο Πάπας. Όμως εγώ μπορώ με αυτό το έργο να κοιτάξω στα μάτια τους πολίτες και να τους ζητήσω να με εμπιστευτούν και πάλι όπως με εμπιστεύτηκαν το 2010, αλλά και ως υποψήφιο Νομάρχη τις δυο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Πιστεύω ότι έχω έμπρακτα αποδείξει πως οι κομματικές ταμπέλες δεν με αφορούν. Με απασχολεί να γίνεται έργο.



ΧΑ:  Όπως δείχνουν οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις, εμφανίζεστε ως το απόλυτο φαβορί για να επανεκλεγείτε Περιφερειάρχης. Πού το αποδίδετε;

ΓΣ: Είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που κάνω εδώ τα τελευταία 12 χρόνια, δουλεύοντας καθημερινά 20 ώρες την ημέρα.
Το έργο που έγινε στην Περιφέρεια φαίνεται πως δεν έμεινε τελικά κρυφό από τους πολίτες. Οι πολίτες δεν έχουν άγνοια. Ξέρουν ποιος δουλεύει και δεν τους «δουλεύει». Το έργο που κάνουμε εδώ και 3 χρόνια έχει αποδώσει καρπούς.


Με την υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο Νοτίου Τομέα Αλίκη Παπαγεωργίου.

Όσο για τις δημοσκοπήσεις, θεωρώ ότι μπορούν να αποτελέσουν ένα χρήσιμο εργαλείο. Όμως, οι δημοσκοπήσεις δεν εκλέγουν Περιφερειάρχη. Τον Περιφερειάρχη τον εκλέγουν οι πολίτες με βάση το έργο του.



ΧΑ: Ποιο πιστεύετε ότι αποτελεί το μεγαλύτερο μειονέκτημα της Αττικής αλλά και ποιο το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της; Πώς διορθώνεται το πρόβλημα και πώς υπερτονίζεται το προνόμιο;
 
ΓΣ: Δεν βρίσκω μειονέκτημα στην Αττική, αντιθέτως, θεωρώ ότι είναι ένα από τα ομορφότερα μέρη του κόσμου. Αυτό πιστεύω ότι είναι και το μεγάλο πλεονέκτημά της. Ιδίως το παραλιακό της μέτωπο, από το Φάληρο μέχρι τη Ν. Μάκρη και έως το Αλεποχώρι, μαζί και ο Αργοσαρωνικός, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα. Αυτός ο προνομιακός χώρος, λοιπόν, το παραλιακό μέτωπο, πρέπει να αξιοποιηθεί χωρίς άλλη καθυστέρηση. Δυστυχώς, η Περιφέρεια δεν έχει την αρμοδιότητα να το κάνει. Συμβάλλει, όμως, όπως με την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, που σχεδιάζουν τα συναρμόδια Υπουργεία με 60 εκατομμύρια ευρώ.

ΧΑ: Με ποιό σχήμα θα μπορούσατε να συνεργαστείτε εφ’ όσον περάσετε στο β’ γύρο;

ΓΣ: Όσοι έχουν συγκεκριμένο πρόγραμμα και καλές ιδέες, πάντοτε είμαι ανοιχτός να τις ακούσω και – γιατί όχι – να τις υιοθετήσω. Δυστυχώς όμως δεν βλέπω μέχρι στιγμής, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, συγκεκριμένο πρόγραμμα από τους ανθυποψηφίους μου.



ΧΑ: Πώς μπορεί να γίνει η Αθήνα αλλά και ο Πόρος, η Ύδρα ή οι Σπέτσες ένας δημοφιλής «προορισμός weekend» για τους τουρίστες;
 
ΓΣ: Αυτό επιχειρούμε, και πιστεύω ότι θα πάμε καλά. Η Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί ένα Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής που στόχο έχει να καταστήσει την Αττική και τα νησιά της έναν από τους ελκυστικότερους προορισμούς και να ενισχύσει τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό, δίνοντας και από αυτό το μετερίζι τη μάχη με το χειρότερο εφιάλτη που ζει η χώρα μας, δηλαδή την ανεργία.

Μάλιστα η διαφημιστική μας καμπάνια βραβεύτηκε πρόσφατα με Silver Tourism Award. Σύμφωνα με τις μετρήσεις, τα μηνύματα όσον αφορά στην τουριστική κίνηση για φέτος και τις προκρατήσεις είναι ελπιδοφόρα.



Πρέπει όμως όλοι όσοι εμπλέκονται σε θέματα τουρισμού να προτάξουν τον επαγγελματισμό και την ευγένεια προς τους ανθρώπους που επιλέγουν να επισκεφθούν τη χώρα μας. Σίγουρα η νοοτροπία έχει αρχίσει να αλλάζει σημαντικά.

ΧΑ: Ποια είναι η γνώμη σας για τα σχέδια για τζαμί στην Αττική;

ΓΣ: Βλέπω καταρχήν θετικά την κατασκευή ενός επίσημου χώρου λατρείας του Ισλάμ, μιας αναγνωρισμένης θρησκείας. Όμως, θα πρέπει να τηρηθούν ορισμένες προϋποθέσεις όπως αυστηρή χωροθέτηση, τήρηση των περιβαλλοντικών όρων, πρόβλεψη ακόμα και για επιμέρους ρυθμίσεις, όπως για παράδειγμα η κυκλοφοριακή ρύθμιση. Να δημιουργηθεί, δηλαδή, ένας επίσημος χώρος που θα καταργήσει τα εκατοντάδες διάσπαρτα υπόγεια και γκαράζ, που λειτουργούν σήμερα παράνομα στην Αθήνα ως χώροι προσευχής για τους μουσουλμάνους της Αττικής. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος στο απαράδεκτο σημερινό καθεστώς της χρησιμοποίησης για λατρευτικούς σκοπούς ακατάλληλων χώρων, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους ακόμα και για τη Δημόσια Υγεία και πάντα με σεβασμό στη θρησκευτική ελευθερία.



ΧΑ: Παλιότερα είχατε δηλώσει πως «αν με ρωτούσε κανείς τι παράγεται εδώ στην Αττική, θα του έλεγα ότι έχουμε πολλούς μετανάστες αλλά δυστυχώς αυτοί δεν ανεβαίνουν στα ράφια». Τι εννοούσατε; Αλήθεια, με τους μετανάστες τι γίνεται;

ΓΣ: Είχε γίνει τότε μια προσπάθεια διαστρέβλωσης όσων είπα. Το νόημα ήταν ακριβώς το αντίθετο και διευκρινίστηκε αμέσως, ότι δηλαδή η χώρα μας παράγει μετανάστες, Έλληνες που φεύγουν στο εξωτερικό και όχι προϊόντα για τα ράφια των καταστημάτων. Μια πικρή διαπίστωση σε καιρούς ανεργίας και ύφεσης που διώχνει τους νέους μας μετανάστες στο εξωτερικό, ενώ την ίδια στιγμή με αγροτική παραγωγή μόλις στο 1,5% του ΑΕΠ της Αττικής δεν έχουμε προϊόντα.

ΧΑ: Τι πιστεύετε για το Ποτάμι και τον Σταύρο Θεοδωράκη;

ΓΣ: Δεν έχω ακόμα διαμορφώσει σαφή άποψη για αυτή τη νέα πολιτική πρωτοβουλία του κ. Θεοδωράκη. Θέλω να πιστεύω πως οι προθέσεις του είναι οι καλύτερες και στόχος του είναι να δώσει μία νέα διάσταση στην πολιτική σκηνή για το καλό της πατρίδας.
Παρ’ όλα αυτά περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον τις θέσεις του στα καίρια ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία μας, όπως η οικονομία, τα εργασιακά και θέματα που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής της χώρας. Μέχρι στιγμής το τοπίο είναι θολό.



ΧΑ: Ποιός είναι ο άγνωστος Γιάννης Σγουρός; (ενδιαφέροντα και δραστηριότητες)
 
ΓΣ: Δεν υπάρχει «άγνωστος» Γιάννης Σγουρός. Δεν κρύβω τίποτα. Τα τελευταία 12 χρόνια δουλεύω καθημερινά 20 ώρες την ημέρα. Χωρίς Σάββατα, χωρίς Κυριακές, χωρίς αργίες. Την Πρωτοχρονιά του 2011 κάναμε, μαζί με ορισμένους συνεργάτες, «ρεβεγιόν» στο γραφείο μου στην Περιφέρεια γιατί έπρεπε να ολοκληρωθεί η διαπιστωτική πράξη για κάθε έναν από τους 2500 υπαλλήλους.



Who is who

Βιογραφικό Γιάννη ΣγουρούΠεριφερειάρχη Αττικής 


  1. Ο Ιωάννης Σγουρός από  1η Ιανουαρίου 2011 είναι o 1os αιρετός  Περιφερειάρχης της Περιφέρειας Αττικής που περιλαμβάνει τις πρώην Νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις Αθηνών, Πειραιώς & Νήσων, Ανατολικής &  Δυτικής Αττικής.

Εκλέχθηκε Νομάρχης Αθηνών για δύο συνεχόμενες θητείες:
από  1/1/2003 έως 31/12/2006 &
από 1/1/2007 έως 31/12/2010

   
Από 24/10/2011 εκλέχθηκε Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.ΠΕ).

από 23/12/2011 είναι Πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμικού Συνδέσμου Νομού Αττικής

Από τον Οκτώβριο του 2003 έως και σήμερα, είναι Τακτικό Μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από 1/1/2012 είναι Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών (ΕτΠ). Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών. Παραμένει Μέλος του Προεδρείου της ΕτΠ και Μέλος του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Ομάδας (PES - Party of European Socialists) στην ΕτΠ. Είναι, επίσης, Μέλος της Επιτροπής EDUC (Επιτροπή Παιδείας, Πολιτισμού και Έρευνας) και της Επιτροπής ENVE (Επιτροπή Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Ενέργειας) της Επιτροπής των Περιφερειών.

Διετέλεσε από το Δεκέμβριο του 2000 Γενικός Γραμματέας και από το 2009 είναι ισόβιος Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών.

Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού από 23.10.1996 μέχρι 16.1.2001.

Από το 1996 μέχρι σήμερα  Μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Την περίοδο 1996 και 1997 ήταν Μέλος της Επιτροπής για την Διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004

Από το 1998 μέχρι 11.1.2001 ήταν Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής  Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004».

Είναι ανώτερο διοικητικό στέλεχος της Alpha Bank.

Είναι παντρεμένος με την Φανή και έχει τρία παιδιά.

 

Αθλητική Δραστηριότητα 

Α. Με την ιδιότητα του αθλητή:

  • Από το 1964 μέχρι το 1970 αθλητής στην Ομάδα Μπάσκετ Β΄ Εθνικής κατηγορίας του ΕΣΠΕΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
  • Από το 1971 μέχρι το 1980 αθλητής στην ομάδα μπάσκετ Α2 κατηγορίας του ‘ΑΟΝΣ Ο ΜΙΛΩΝ’.

Β. Με την ιδιότητα του προπονητή:

  • Από το 1972 μέχρι το 1980 προπονητής στις ομάδες μπάσκετ εφήβων και παίδων. Από το 1981 μέχρι το 1982 προπονητής της ανδρικής ομάδας του Α.Ο.Ν.Σ Ο ΜΙΛΩΝ.
  • Την περίοδο 1979 και 1980 ήταν παράλληλα και προπονητής στην ομάδα μπάσκετ των αποφοίτων της ΛΕΟΝΤΕΙΟΥ.
  • Το 1978 ίδρυσε στον «ΑΟΝΣ Ο ΜΙΛΩΝ» την Ακαδημία του Μπάσκετ που αποτελεί μέχρι σήμερα μια από τις πλέον παραγωγικές Ακαδημίες.


Γ. Με την ιδιότητα του διοικητικού παράγοντα:

Στο χώρο του Ελληνικού Αθλητισμού:

  • Από το 1983 μέχρι τον Οκτώβριο του 1996 Πρόεδρος του Ιστορικού Συλλόγου «ΑΟΝΣ Ο ΜΙΛΩΝ» (έτος ίδρυσης 1928).
  • Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών από το 1984 μέχρι το 1996, που ανέλαβε Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, και από το 2000 μέχρι τον Αύγουστο του 2005. 
  • Την περίοδο 1999 – 2000 ήταν Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Μαζικού Αθλητισμού, ενώ από το 1997 έως και σήμερα είναι Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Ολυμπιακής Παιδείας.

Στον Διεθνή αθλητικό χώρο :

  • 1987 ΜΕΛΟΣ της Εκτελεστικής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ΄Αρσης Βαρών.
  • 1988 ΜΕΛΟΣ της Εκτελεστικής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ΄Αρσης Βαρών.
  • 1988 ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Δικαστικής – Πειθαρχικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ΄Αρσης Βαρών.
  • 1991 Β΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ΄Αρσης Βαρών.
  • 1992 ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ της Εκτελεστικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ΄Αρσης Βαρών.
  • 1995 Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ΄Αρσης Βαρών.
  • Από το 1996 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2000, όπου εκλέχθηκε Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών, ήταν Α΄ Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ΄Αρσης Βαρών.

Στο Συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών 1997 εξελέγη, με ομόφωνη απόφαση, Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής η οποία ταυτόχρονα είναι υπεύθυνη για θέματα Μάρκετιγκ.

Δ. Συμμετοχή στην οργάνωση Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ των Οργανωτικών Επιτροπών στις παρακάτω Παγκόσμιες διοργανώσεις της Άρσης Βαρών.

  • Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΄Αρσης Βαρών Εφήβων 1988
  • Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΄Αρσης Βαρών Ανδρών  1989
  • Παγκόσμιο Κύπελλο Άρσης Βαρών 1989
  • Παγκόσμιο Κύπελλο Άρσης Βαρών 1994
  • Παγκόσμιο Συνέδριο Άρσης Βαρών στην Ολυμπία 1993 και 1996
  • Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών 1999
  • Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών Εφήβων–Νεανίδων 2001

Την περίοδο 1996 και 1997 ήταν Α΄ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ της Οργανωτικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου «ΑΘΗΝΑ 97».

Ε. Συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες:

Έχει συμμετάσχει στις Ολυμπιακές διοργανώσεις 1988 (Σεούλ), 1992 (Βαρκελώνη) και 1996 (Ατλάντα) με τις ιδιότητες του ΜΕΛΟΥΣ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και του ΑΡΧΗΓΟΥ της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας της Άρσης Βαρών.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες τους Σίδνεϋ 2000 συμμετείχε με την ιδιότητα του ΓΓΑ και του μέλους της Οργανωτικής Επιτροπής της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών.


Η. Τιμητικές Διακρίσεις:

  • Από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, με την Ανώτατη Διάκριση Olympic Order (Ολυμπιακή Τιμή) (2010)
  • Από τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών 1992, 1996 και 1999
  • Από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Άρσης Βαρών 1989, 1996, 2000 και 2010
  • Από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Άρσης Βαρών 1992 και 1995
  • Το 1996 από την ΑΙPS (Ένωση Δημοσιογράφων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών)
  • Το 1992, 1993, και 1995 από αθλητική εφημερίδα της Πάτρας


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ