''Θα φτιάξουμε πέντε έργα στον Πειραιά - Λάθος η πώληση του λιμανιού'' - Η αποκαλυπτική συνέντευξη του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Αντώνη Σρόιτερ - Μιλάει για την υποψηφιότητά του ως δημοτικός σύμβουλος...

Για την μάχη του Πειραιά, αλλά και την υποψηφιότητά του ως δημοτικός σύμβουλος μίλησε στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη, που παραχώρησε στον ALPHA, ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Για την μάχη του Πειραιά, αλλά και την υποψηφιότητά του ως δημοτικός σύμβουλος μίλησε στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη, που παραχώρησε στον ALPHA, ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

http://www.alphatv.gr/sites/tv/files/styles/large/public/aytopsia_08.05.2014_1.jpg?itok=1CJDTanL

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού μίλησε για τα σχέδια του για την πόλη, για τους εφοπλιστές, την οικονομία, αλλά και το ποδόσφαιρο.

Διαβάστε το αθλητικό κομμάτι της συνέντευξης στο contra.gr

Για το όραμά του για τον Πειραιά ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός τόνισε: "Η Ναυτιλία έχει να κάνει με τον Πειραιά, τα γραφεία μας είναι στον Πειραιά, μεγάλωσα, γεννήθηκα, μεγάλωσα στον Πειραιά. Ο Ολυμπιακός είναι στον Πειραιά. Δεν μπορείς όταν βλέπεις διάφορα τα οποία δεν είναι σωστά, δεν σου αρέσουν, πολλοί φορείς της πόλης έχουν προβληματιστεί, κάποια στιγμή ορισμένοι άνθρωποι που μπορούν πρέπει να πάρουν μια πρωτοβουλία να τα φτιάξουν".


Συνέντευξη Βαγγέλη Μαρινάκη από CDemo83

"Θα φτιάξουμε πέντε έργα στον Πειραιά"

Αναφερόμενος στα έργα που πρέπει να γίνουν στον Πειραιά υπογράμμισε: "Ο Γιάννης Μώραλης θα έχει όλο το χρόνο μπροστά του να αφιερωθεί στον Πειραιά. Ο δικός μου ρόλος είναι πέντε έργα τα οποία έχουμε πει ότι θα φτιάξουμε μπορούμε να τα φτιάξουμε. Είτε με δωρεές, είτε με μια σωστή διαχείριση, είτε με το ΕΣΠΑ, αυτά θα γίνουν. Είναι μια δέσμευση δική μου που μέχρι να γίνουν αυτά τα έργα θα το προσπαθήσω, θα το πετύχω. Είναι ένα στοίχημα που έχω βάλει και μέχρι τώρα τα στοιχήματα τα κερδίζω".

Για τον δήμαρχο Πειραιά:

"Ο Μιχαλολιάκος δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του, δεν έχει κολλήσει ούτε ένα ένσημο. Είναι τραγικό για δικούς σου λόγους να απορροφήσεις τα προγράμματα, είναι ανίκανος να το κάνει", είπε για τον δήμαρχο Πειραιά.

"Ο Μώραλης θα είναι ο δήμαρχος. Μεταξύ Μιχαλολιάκου και Δρίτσα, προτιμώ τον κύριο Δρίτσα. Αν δεν είμαστε στον δεύτερο γύρο θα ψηφίσω Δρίτσα, δεν μασάω τα λόγια μου", είπε για την υποψηφιότητα ΣΥΡΙΖΑ.

"Στο ψηφοδέλτιο υπάρχουν και τέσσερις Παναθηναϊκοί. Και Παναθηναϊκούς έχουμε και αεκτσίδες έχουμε. Και ο φίλαθλος του Παναθηναϊκού θέλει τον Πειραιά νικητή", είπε μεταξύ άλλων.

"Λάθος η πώληση του λιμανιού"

"Είναι τραγικό λάθος η πώληση του λιμανιού. Για να φτιαχτεί αυτό το λιμάνι έχουν επενδυθεί δισεκατομμύρια και ανήκει στη χώρα. Υπάρχει ο ναύσταθμος. Η Ελλάδα δεν έχει λύσει τα προβλήματα της με τους γείτονες της. Μπορεί μόνο να παραχωρηθεί μέρος του λιμανιού σε ιδιώτες και σίγουρα αυτό δεν μπορεί να γίνει μόνο από έναν", είπε για την πώληση του ΟΛΠ.

Ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού εξήγησε γιατί αποφάσισε να στηρίξει τον Γιάννη Μώραλη και να κατέβει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον συνδυασμό του, λέγοντας πως "Ο Γιάννης Μώραλης θα έχει όλο τον χρόνο μπροστά του να αφιερωθεί στον Πειραιά.

Ο δικός μου ρόλος είναι πέντε έργα, τα οποία έχουμε πει ότι θα φτιάξουμε, μπορούμε να τα φτιάξουμε. Και σε αυτό είτε με δωρεές, είτε με μια σωστή διαχείριση, είτε με το ΕΣΠΑ, αυτά θα γίνουν. Είναι μια δέσμευση δική μου που μέχρι να γίνουν αυτά τα έργα θα το προσπαθήσω, θα το πετύχω. Είναι ένα στοίχημα που έχω βάλει και μέχρι τώρα τα στοιχήματα τα κερδίζω".

Απαντώντας μάλιστα στο ερώτημα του Αντώνη Σρόιτερ εάν είναι ο "Μπερλουσκόνι της Ελλάδος", κάτι για το οποίο τον έχει κατηγορήσει ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού τόνισε:

"Εγώ έχω μάθει να βγαίνω μπροστά, δεν μασάω τα λόγια μου. Αν ήθελα να φτιάξω κόμμα θα το έφτιαχνα και θα προσπαθούσα για το καλύτερο. Ο Μαρινάκης δεν έχει δουλειές με το Ελληνικό Δημόσιο, ούτε θα έχει δουλειές. Η μόνη του δουλειά, η οποία μόνο λεφτά βάζει, είναι ο Ολυμπιακός.

Άρα το "Μπερλουσκόνι" είναι άκυρο. Καταλαβαίνω τον πανικό του κυρίου Μιχαλολιάκου και του κάθε Μιχαλολιάκου, όταν βλέπουν έναν άνθρωπο πετυχημένο, έναν άνθρωπο που αγαπάει τον Πειραιά, έναν άνθρωπο που ξέρουν ότι την επόμενη μέρα θα κάνει πράγματα, γιατί μπορεί να τα κάνει και θα τα κάνει, κατανοώ πως υπάρχει ένας μεγάλος πανικός και μπορεί μέσα στον πανικό σου να λες οτιδήποτε...".

Για το νόμο που απαγορεύει σε ιδιοκτήτες Offshore εταιριών να πολιτεύονται, τόνισε: 

"Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και πρέπει να αλλάξει. Δεν μπορούν οι παραγωγικές τάξεις που ασχολούνται με τη ναυτιλία να εξαιρούνται από τις εκλογικές διαδικασίες. Οι offshore στην ναυτιλία είναι καθόλα νόμιμες. Το θεωρώ άδικο, και δεν το λέω μονο για εμένα αλλά και για άλλα ικανά άτομα, να μην μπορούν να προσφέρουν. Το θεωρώ άδικο. Το άλλο κομμάτι είναι ο χρόνος.

Απασχολούμαι με τη δουλειά μου και τον Ολυμπιακό και δεν θα ήθελα να χρεωθώ μια τέτοια αποτυχία. Για αυτό θεωρώ πως ο Γιάννης Μώραλης είναι ο καταλληλότερος. Έχει δείξει ποιος είναι στον Ολυμπιακό, στη Σούπερ Λίγκα, είναι δοκιμασμένος. Προέρχεται από μια οικογένεια πολιτική και τα επόμενα χρόνια θα είμαστε περήφανοι για αυτόν και για τον Πειραιά".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ