Eurovision 2014: Λίγο πριν τον μεγάλο Τελικό του Σαββάτου, ιδού τα προγνωστικά και οι προβλέψεις για τους νικητές, τα φαβορί και τα αουτσάιντερ

Ένα χρόνο πριν σβήσει τα 60 της κεράκια, η Eurovision γιορτάζει φέτος το ευρωπαϊκό τραγούδι και τις ευρωπαϊκές (πολιτικές και μη) συμπάθειες και αντιπάθειες σε ένα τριήμερο πάρτι στην Κοπεγχάγη της Δανίας.

Ένα χρόνο πριν σβήσει τα 60 της κεράκια, η Eurovision γιορτάζει φέτος το ευρωπαϊκό τραγούδι και τις ευρωπαϊκές (πολιτικές και μη) συμπάθειες και αντιπάθειες σε ένα τριήμερο πάρτι στην Κοπεγχάγη της Δανίας. Και επειδή ξέρουμε καλά πως εδώ μιλάμε για την αγαπημένη ανοιξιάτικη συνήθεια περισσότερων απ’ όσους θα τολμούσαν να το παραδεχτούν, αποφασίσαμε να ρίξουμε μια ματιά στα προγνωστικά, από την Ηρώ Κουνάδη και το In2life.gr και να πάρουμε το θάρρος να κάνουμε τις δικές μας προβλέψεις, για το βράδυ του μεγάλου τελικού, τον οποίο θα δούμε το Σάββατο 10 Μαΐου στις 22.00 στην (με-γεια-μας-και-βοήθειά-μας) ΝΕΡΙΤ.



Κατ’ αρχάς, τι θα δούμε φέτος;

Σίγουρα, έναν πολύ λιγότερο βαρετό από τον περσινό τελικό, όπου κυριαρχούσαν οι μπαλάντες με αποτέλεσμα να έχουμε άπλετο ελεύθερο χρόνο για να ξαναγεμίζουμε τα ποτήρια, να παραγγέλνουμε πίτσες και να παίρνουμε τηλέφωνα στην πιτσαρία να γκρινιάζουμε γιατί δεν έρχονταν οι πίτσες. Φέτος, φροντίστε τις παραγγελίες σας από νωρίς –δεν θα έχετε τόσο πολύ χρόνο να σκοτώσετε.



Το… μείγμα του Σαββάτου έχει απ’ όλα: Και pop, και απολαυστικό κιτς (παραδεχτείτε το, αυτός είναι βασικά ο λόγος που βλέπουμε Eurovision) άξιοι εκπρόσωποι του οποίου είναι μεταξύ άλλων η Γαλλία και η Πολωνία, αλλά και λίγο από ροκ, και λίγο έθνικ (που θα ήταν περισσότερο, αν η πλειοψηφία των νοτίων Βαλκανίων δεν έλαμπε διά της απουσίας της) και λίγες αλλά καλές μπαλάντες.



Ο φετινός τελικός έχει χιούμορ (με τη Λευκορωσία να κάνει την έκπληξη που κανείς δεν περίμενε) έχει κοινωνικό μήνυμα (με τους δασκάλους από την Ισλανδία να ανακηρύσσονται εύκολα συμπαθέστερες φιγούρες του πρώτου ημιτελικού) και βέβαια έχει και συναίσθημα –πολύ συναίσθημα.



Τι λένε τα προγνωστικά;

Οι απόψεις των «στοιχηματζίδικων» διίστανται, με λίγο περισσότερα από τα μισά να «βλέπουν» φαβορί την Σουηδία με το Undo της Sanna Nielsen (η οποία δηλώνει πως έχει για πρότυπο την Celine Dion, και μας θυμίζει τις μπαλάντες της) και τα άλλα μισά την Αρμενία, με την έτερη μπαλάντα της βραδιάς, το Alone του Aram MP3.



Οριακά εκτός δεκάδας, στην ενδέκατη θέση «βλέπουν» τα πρακτορεία στοιχημάτων την Ελλάδα με το Rise Up των Freaky Fortune, ενώ για την πρώτη πεντάδα θα κονταροχτυπηθούν –σύμφωνα πάντα με τις αποδόσεις– η Μεγάλη Βρετανία, η Ουκρανία και (παραδόξως) η Ολλανδία, με το country κομμάτι της να προσθέτει λίγη πολυφωνία ακόμα σε έναν ήδη πολυσυλλεκτικό τελικό. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε αναλυτικά τους πίνακες με τις αποδόσεις. 

Και τι λέμε εμείς;

Κατ’ αρχάς, ότι οι «σοβαρές» μπαλάντες δεν μας φαίνονται συμβατές με το ολοένα και πιο πολύχρωμο, και πιο αστείο-με-την-καλή-έννοια πάρτι στο οποίο εξελίσσεται σταθερά η Eurovision τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Αυτή, όμως, είναι η προσωπική μας άποψη, με την οποία προφανώς δε συμφωνεί πολύς κόσμος –αλλιώς τα δύο φαβορί των στοιχημάτων δεν θα ήταν δύο μπαλάντες.



Αν το αφήσουμε, τώρα, αυτό στην άκρη, μπορούμε να υπογράψουμε ότι στο soundtrack των beach bars το καλοκαίρι δεν θα περιλαμβάνεται καμία γλυκανάλατη μπαλάντα, αλλά κομμάτια όπως αυτά της Ιταλίας, της Ουγγαρίας και των «δικών μας» Freaky Fortune. Στις εμφανίσεις που θα τροφοδοτήσουν τους σχολιαστές του τελικού –και της επόμενης μέρας– περιλαμβάνονται προφανώς η Conchita Wurst της Αυστρίας, η ισραηλινή Mei Finegold και ο απολαυστικά hipster ύμνος των Γάλλων με τον εύγλωττο τίτλο Moustache. Ετοιμάστε τα ποπ κορν και πάμε…



Διαβάστε περισσότερα στο In2life.gr
 



Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ