Οικογενειακοί καυγάδες: «Το αίμα νερό δεν γίνεται...» λέει ο θυμόσοφος λαός μας... Ίσως αυτό να φταίει για τους τσακωμούς εντός των των τειχών! Πάντως... «τα εν οίκω μη εν δήμω»!

Άνθρωπος είναι εκείνο το ον που τσακώνεται συνέχεια! Θα έχεις παρατηρήσει ότι όσο περνούν τα χρόνια, τόσο πιο άγριοι γινόμαστε. Αρχή κάνουμε από μέσα μας.

Άνθρωπος είναι εκείνο το ον που τσακώνεται συνέχεια! Θα έχεις παρατηρήσει ότι όσο περνούν τα χρόνια, τόσο πιο άγριοι γινόμαστε. Αρχή κάνουμε από μέσα μας. Θυμάσαι να έχεις τις ίδιες αντιδράσεις πριν δέκα χρόνια; Ακόμη καλύτερα. Θυμάσαι τους ανθρώπους που ήταν στην ηλικία που είσαι εσύ τώρα να είναι έτσι;! Ωστόσο, οι τσακωμοί και οι καβγάδες που αφθονούν, είναι αυτοί που γίνονται εντός των…τειχών!

  1. Ποια από όλες τις οικογένειες…

Μέσα στην οικογένεια, μπαμπάς-μαμά-παιδιά που λέμε, δεν έχει και μεγάλη αξία να ασχοληθούμε. Κάθε μέρα, μπορεί κάλλιστα να είναι και ένα «πάρτι»! Έτσι, καλό είναι να ασχοληθεί κανείς με την αλήθεια που υπάρχει πίσω από τους συγγενείς! Άρα, από θείους, ξαδέρφια, νονούς και πάει λέγοντας, ή κλαίγοντας! Ίσως οι οικογενειακές μας σχέσεις, υποδηλώνουν το «υλικό» εκείνο απο το οποίο είμαστε φτιαγμένοι! Ανταγωνισμός με λίγη (ή και πολλή) υποκρισία! Κάθε φορά, σε συγκεντρώσεις, τραπέζια, γάμους και βαφτίσια καθώς και σε μοιραία γεγονότα, έχουμε όλες εκείνες τις παραστάσεις για τις οποίες μπορούμε πολλά να πούμε, αλλά…δε λέμε!

  1. Η πίεση του…αίματος.

Όταν ψάχνουμε τις βασικές αιτίες των ανταγωνισμών που υποβόσκουν μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον, πρέπει να θυμόμαστε μία από την οποία όλες ξεκινούν. Ποιά είναι αυτή; Η σχέση αίματος. Η ίδια η συγγενική σχέση. Η λέξη συγγενής, μας φέρνει στο μυαλό το «σφίξιμο», το «δέσιμο» και βέβαια, το «πρέπει». Σε εκείνο το τελευταίο, το απρόσωπο ρήμα, δίνουμε μεγαλύτερο βάρος. Πρέπει να τα πάμε καλά, γιατί πολύ απλά, είναι συγγενής/είς μας! Πώς σου ακούγεται; Με άλλα λόγια, σε ένα τραπέζι, πρέπει να περάσεις καλά, πρέπει να φερθείς καλά ό,τι και αν γίνει! Ό,τι σου πουν, είναι για το «καλό σου» και συν τοις άλλοις, ακόμη και κακό να είναι, πρέπει να αντιδράσεις πολιτισμένα. Ακόμη καλύτερα, με «συγγενική κατανόηση». Θα την πληρώσουν οι ντουλάπες στο σπίτι μετά…

Δείτε όλο το άρθρο στο tsemperlidou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ