Επίσημα: Η Topwoman μας Κατερίνα Κοσκινά είναι η νέα διευθύντρια του ΕΜΣΤ!

Ήταν κοινό μυστικό, απλά τώρα επιβεβαιώθηκε και τυπικά: Η ιστορικός τέχνης και μουσειολόγος Κατερίνα Κοσκινά αναλαμβάνει τη διεύθυνση του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στην πιο κρίσιμη στιγμή του μουσείου.

Ηταν κοινό μυστικό, απλά τώρα επιβεβαιώθηκε και τυπικά: Η ιστορικός τέχνης και μουσειολόγος Κατερίνα Κοσκινά αναλαμβάνει τη διεύθυνση του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στην πιο κρίσιμη στιγμή του μουσείου.

Η Κατερίνα Κοσκινά – που ως σήμερα είναι πρόεδρος του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης  και καλλιτεχνική διευθύντρια του Ιδρύματος Φ. Κωστόπουλου- κατέληξε σε συμφωνία με τον υπουργό Πολιτισμού μετά από διαπραγματεύσεις για το μέλλον και τη λειτουργία του μουσείου.

Η λιτή ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού αναφέρει:
«Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστα Τασούλα επελέγη η κυρία Κατερίνα Κοσκινά, διδάκτωρ της Ιστορίας της Τέχνης, ως νέα Διευθύντρια του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης.»

Την προηγούμενη εβδομάδα δημοσίευθηκε και το ΦΕΚ με τα ονόματα του νέου ΔΣ (εκ των οποίων τρεις υπήρχαν και στην προηγούμενη σύνθεση). Προηγήθηκαν μήνες πραγματικής θύελλας στο μουσείο και συνεχείς αναβολές και χρονικές μετατοπίσεις στα θυρανοίξιά του. Ο υπουργός πολιτισμού αλλά και η υφυπουργός μιλούσαν για γόρδιο δεσμό που θα λύσουν. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησαν τις παραιτήσεις τόσο το ΔΣ όσο και της επί 14 χρόνια διευθύντριας του Μουσείου Αννας Καφέτση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ