Story of the day: Μια νέα ζωή για τα αδέλφια Catherine & Curtis που έγιναν δολοφόνοι σε ηλικία 12 & 13 ετών - Μετά από χρόνια αποκαλύφθηκαν οι σκοτεινές πτυχές μιας συνταρακτικής ιστορίας!

Η 29χρονη Catherine Jones έχει περάσει τα περισσότερα χρόνια της ζωής της στη φυλακή αφού σε ηλικία μόλις 13 ετών μαζί με τον αδελφό της Curtis έγιναν τα νεότερα άτομα στις ΗΠΑ που χρεώθηκαν με φόνο πρώτου βαθμού.Το 1999 τα δυο παιδιά είχαν σκοτώσει τη φίλη του πατέρα τους και καταδικάστηκαν σε 18 χρόνια φυλακή.

Με το όπλο του πατέρα τους πυροβόλησαν αρκετές φορές το θύμα και στη συνέχεια έτρεξαν στο σπίτι ενός γείτονα, λέγοντας ότι έγινε ατύχημα. Υπό τον φόβο της αστυνομίας έτρεξαν για να κρυφτούν τη νύχτα σε δασώδη έκταση της περιοχής. Μια νέα ζωή για τα αδέλφια που έγιναν δολοφόνοι σε ηλικία 12 και 13 ετών Όταν συνελήφθησαν, για να μην αντιμετωπίσουν την προοπτική της ισόβιας κάθειρξης, δήλωσαν ένοχοι για φόνο δεύτερου βαθμού. Τότε δεν υπήρξε καμία ευκαιρία για να παρουσιάσουν οι συνήγοροι των δύο παιδιών έγγραφα που αποκάλυπταν ότι είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Τα αδέλφια είχαν κακοποιηθεί από μέλος της οικογένειας, κάτι που αποκάλυψε η Κάθριν Τζόουνς σε δημοσιογράφο μόλις το 2009. Η σοκαριστική ιστορία που αφηγήθηκε περιελάμβανε τη φυσική μητέρα της που είναι λευκή και χρόνια ενδοοικογενειακής βίας.

Μετά τον χωρισμό των γονιών τους ο πατέρας τους δεν άφηνε την Κάθριν και τον 12χρονο αδελφό της να πάνε στη μητέρα τους, όμως κι εκείνη δεν ήθελε τα παιδιά επειδή ήταν μιγάδες. Μια νέα ζωή για τα αδέλφια που έγιναν δολοφόνοι σε ηλικία 12 και 13 ετών Ο πατέρας τους είχε, όπως αναφέρει η Florida Today, παρελθόν.

Ήταν χρεωμένος με φόνο δεύτερου βαθμού σε μια αίθουσα μπιλιάρδου, αδίκημα το οποίο εκδικάστηκε ως πλημμέλημα επειδή θεωρήθηκε ότι ο δράστης βρισκόταν σε αυτοάμυνα. Το μέλος της οικογένειας που παρενοχλούσε σεξουαλικά την ίδια και τον αδελφό της είχε ήδη καταδικαστεί σε 6 χρόνια φυλακή για ληστεία αλλά και για σεξ με ένα 14χρονο κορίτσι. Κι όμως ζούσε μαζί τους και μοιραζόταν το κρεβάτι με τον Curtis. «Με εξανάγκαζε να κάνω στοματικό έρωτα σε σημείο που ήθελα να κάνω εμετό, είπε η Catherine στον δημοσιογράφο, προσθέτοντας ότι ο πατέρας της και η φίλη του, Speights, δεν την πίστευαν. Η ίδια δεν ήξερε ότι ο συγγενής αυτός, τον οποίο η εφημερίδα δεν κατονομάζει επειδή δεν αντιμετωπίζει κατηγορίες, κακοποιούσε σεξουαλικά και τον μικρό της αδελφό. Της το είπε ο οκτάχρονος ενώ γυρνούσαν από το σχολείο και τότε αποφάσισαν ότι έπρεπε να «δράσουν».

Μια νέα ζωή για τα αδέλφια που έγιναν δολοφόνοι σε ηλικία 12 και 13 ετών Μιλώντας στο δημοσιογράφο η Κάθριν εξέφρασε τη λύπη της που αφαίρεσε μια ζωή, αλλά, όπως είπε, ήταν πρόθυμη να κάνει ο,τιδήποτε για να ξεφύγουν αυτή και ο αδελφός της από την κόλαση που ζούσαν. «Ακόμη και μέσα στη φυλακή η ζωή ήταν καλύτερη», είπε. "Ξέρω ότι ακούγεται, πραγματικά παράξενο αλλά υπήρχε ένα σημείο όπου ήμουν μόνη, ασφαλής και μακριά από όλα αυτά», τόνισε. Η ιστορία της δημοσιεύτηκε και έτυχε να «αγγίξει» τον Ρέιμους Φλέμινγκ, στρατιωτικό του Πολεμικού Ναυτικού που υπηρετούσε σε αεροπλανοφόρο στον Περσικό Κόλπο. Ο Φλέμινγκ έψαχνε τις ιστορίες με εγκλήματα του τόπου καταγωγής του, της Φλόριντα. Ξόδευε χρόνο και χρήμα για να μάθει για διάφορα εγκλήματα. Η ιστορία της Κάθριν τον άγγιξε γιατί θυμόταν το έγκλημα όταν είχε γίνει. Έτσι αποφάσισε να κινηθεί για να έρθει πιο κοντά σε αυτή την ιστορία γράφοντας ένα γράμμα στην φυλακισμένη Κάθριν. Εκείνη απάντησε και άρχισε η επαφή.

Η αλληλογραφία αυτή πέρασε από τον έρωτα και κατέληξε στο γάμο. Μια νέα ζωή για τα αδέλφια που έγιναν δολοφόνοι σε ηλικία 12 και 13 ετών Ο Φλέμινγκ έκανε ό,τι μπορούσε για να βρει τα έγγραφα που αποδείκνυαν την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστησαν τα δύο παιδιά και βάσει των οποίων θα κρινόταν και πάλι η υπόθεση τους. Αν όλα πάνε καλά η Κάθριν θα βγει από τις φυλακές στις 28 Ιουλίου, όταν θα έχει κλείσει πλέον τα 30, χωρίς να ξέρει να κάνει τα βασικά που γνωρίζει μια γυναίκα της ηλικίας της. Να οδηγήσει αυτοκίνητο, να χειριστεί ένα κινητό να δώσει συνέντευξη για δουλειά ή να σερφάρει στο διαδίκτυο. "Αφού πέρασα όλα τα εφηβικά μου χρόνια και τα περισσότερα από την αρχή της ενηλικίωσης μου πίσω από τα κάγκελα, θα βγω σε μια ξένη κοινωνία τόσο διαφορετική από ό, τι άφησα πίσω», έγραψε σε επιστολή της στην Florida Today πέρυσι. "Φυσικά και υπάρχουν φόβοι, κυρίως επειδή πρέπει να μάθω να λειτουργώ σαν ένα φυσιολογικό άτομο…είμαι εντελώς ανίδεη.

Η ιδέα του να είναι κάποιος 30 και να είναι πλήρως εξαρτημένος από τους άλλους δεν είναι ελκυστική. Θα φύγω από τις φυλακές εξίσου ανίδεη όπως ήμουν στα 13", σημειώνει. Ο σύζυγος της ετοιμάζεται να αποσυρθεί από το Ναυτικό και ξέρει ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. "Είμαι έτοιμος για τη ζωή μετά... Υπάρχουν πολλά που πρέπει να μάθει, αλλά αυτό είναι πολύ συναρπαστικό ταυτόχρονα. Σίγουρα θα υπάρξει πολλή προσαρμογή", λέει στην εφημερίδα.

Πηγή: floridatoday.com / lifo.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ