Ολοκληρώθηκε μετά από 3,5 ώρες το Eurogroup - Συγκρούσεις, αλλά και πνεύμα «γέφυρας» - Διαβούλευση για το κοινό ανακοινωθέν

Ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 3,5 ώρες το έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα στο οποίο, εκτός από τους ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης, συμμετείχε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και ο διοικητής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Εν αναμονή της έκδοσης κοινoύ ανακοινωθέντος από το Eurogroup. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες το Euroworking Group και η ελληνική πλευρά θα συνεργαστούν για να εκπονήσουν λεπτομερές υπόμνημα που θα καταγράφει τις διαφορές ανάμεσα στο μνημόνιο και στην πρόταση που ανέπτυξε η ελληνική πλευρά, ώστε να είναι έτοιμο και να συζητηθεί την Δευτέρα, στο τακτικό Eurogroup.

Την ελπίδα να παραμείνει η Ελλάδα στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων εξέφρασε, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντεϊσελμπλούμ. Παράλληλα, δήλωσε ανοιχτός στο να ακούσει τις ιδέες και τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Λίγο πριν ξεκινήσει το Eurogroup πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και του προέδρου του ΣΟΕ Γιώργου Χουλιαράκη με τον Γερούν Ντεϊσελμπλούμ, την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τον επικεφαλής του Euro Working Group Τόμας Βίζερ.

Οπως δήλωσε έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters, στη συνάντηση αυτή συζητήθηκε η «συμφωνία-γέφυρα» που ζητά η Ελλάδα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ