Focus: "H αυτό ή τελειώσαμε" - Το τηλεφώνημα - τελεσίγραφο Ντάισελμπλουμ προς Τσίπρα‏!

Για τηλεφώνημα - τελεσίγραφο από τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κάνει λόγο το γερμανικό Focus στην ηλεκτρονική του έκδοση.

«Από κύκλους της διαπραγμάτευσης ακούγεται πόσο σκληρές διαπραγματεύσεις έγιναν την Παρασκευή. Το γεγονός είναι: Οι Έλληνες σε αυτή την Τρίτη, μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, συνάντηση κρίσης αναγκάστηκαν να καταπιούν προφανώς δύσκολα πράγματα», γράφει το περιοδικό.
«Η κριτική για την αίτηση της νέας κυβέρνησης Αριστεράς-Δεξιάς για παράταση της οικονομικής βοήθειας χωρίς τις απαιτούμενες καθαρές δεσμεύσεις ήταν μεγάλη, όχι μόνο από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Παρά το γεγονός ότι μόλις πριν ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Βαρουφάκης είχε επαινέσει τον εαυτό του για την διάθεση συμβιβασμού. "Η Αθήνα είχε διανύσει «δέκα μίλια αντί για ένα μίλι", δήλωσε. Το Eurogroup διαπραγματεύτηκε εξαιρετικά σκληρά. Αφού το Eurogroup είχε παρουσιάσει την δική του εκδοχή απαιτήσεων για μεταρρυθμίσεις, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα και είπε "Ή αυτό ή τελειώσαμε"», σημειώνει το περιοδικό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ