Top Woman η Ελισάβετ Γεωργίου: Η βασίλισσα του μακιγιάζ που πήγε την Κύπρο στα Όσκαρ!

Πριν από λίγες ώρες περπάτησε στο κόκκινο χαλί, δίπλα στους λαμπερούς σταρ του Χόλιγουντ. 

Και δεν ήταν η πρώτη φορά, καθώς στην καριέρα της έχει συνεργαστεί με πλήθος διασημοτήτων από τη βιομηχανία του κινηματογράφου. 

Με την Γκλεν Κλόουζ στα γυρίσματα των «Φρουρών του Γαλαξία».

Ζει μόνιμα στο Λονδίνο
Η καταξιωμένη μακιγιέζ, με καταγωγή από την Κύπρο, γεννήθηκε και ζει μόνιμα στο Λονδίνο, ενώ διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την Ελλάδα και την οικογένειά της στη Λεμεσό.

Εχει δουλέψει τόσο σε μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές στη Βρετανία και στο Χόλιγουντ όσο και σε ανεξάρτητα φιλμ. Χιου Γκραντ, Κίρα Νάιτλι, Ρέιτσελ Βάις, Αντονι Χόπκινς, Γκλεν Κλόουζ, Κάρεϊ Μάλιγκαν, Μπομπ Χόσκινς, Κρις Χέμσγουορθ, Μπενίσιο ντελ Τόρο, Ζόε Σαλντάνα είναι μερικοί από τους διάσημους ηθοποιούς που αφέθηκαν στα μαγικά χέρια της για τις ανάγκες ενός ρόλου.

Με την ηθοποιό Ρέιτσελ Βάις και τον σκηνοθέτη Τέρενς Ντέιβις στην ταινία «Το βαθύ μπλε του έρωτα».
Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου ήρθε ως επιβράβευση για τα χρόνια εντατικής δουλειάς πίσω από τις κάμερες.

«Είναι, έτσι κι αλλιώς, μεγάλη τιμή που με επέλεξαν. Νιώθω ήδη νικήτρια, αλλά ποιος δεν θα ήθελε να κερδίσει ένα Οσκαρ;», λέει αυθόρμητα στο «Εθνος της Κυριακής» η Ελισάβετ Γιάννη-Γεωργίου, από το Χόλιγουντ όπου βρίσκεται εδώ και μία εβδομάδα.

«Οταν ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες, πριν από περίπου έναν μήνα, ήμουν πάλι στο Λος Αντζελες και παρακολούθησα την τηλεοπτική μετάδοση, ζωντανά, στις 5 τα ξημερώματα», προσθέτει.

Γεννήθηκε στην Αγγλία από Κύπριους γονείς, οι οποίοι σε νεαρή ηλικία άφησαν πίσω την πατρίδα τους και αναζήτησαν μια καλύτερη τύχη στη βρετανική πρωτεύουσα.

Στο σπίτι, η Ελισάβετ -Λίζι για τους δικούς της- και τα δύο της αδέλφια μιλούσαν πάντα Ελληνικά, αφού η γιαγιά τους Μαρίτσα ζούσε μαζί τους.

«Η μητέρα μου Ελένη ήρθε στο Λονδίνο από το Ακρωτήριο Αποστόλου Ανδρέα της Αμμοχώστου σε ηλικία 15 ετών και εκπαιδεύτηκε στη μοδιστρική, ενώ ο πατέρας μου Αντώνης ξεκίνησε από την περιοχή του Τροόδους και 19 ετών εργαζόταν σε εστιατόρια στην Αγγλία. Γνωρίστηκαν από κοινούς γνωστούς και αποφάσισαν να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια. Οταν ήμουν 17 ετών οι γονείς μου κατάφεραν να ανοίξουν το δικό τους εστιατόριο, το οποίο ονόμασαν ''Οι δύο γοργόνες'' και όλοι μας βοηθούσαμε στην οικογενειακή επιχείρηση. Είμαι πολύ περήφανη για την ελληνική κληρονομιά μου. Οι ελληνικές ρίζες με καθορίζουν ως άτομο. Πάντα αγωνίζομαι για το καλύτερο. Χρειάστηκε σκληρή δουλειά για να προχωρήσω στη δουλειά μου. Ημουν μια Ελληνίδα στο Λονδίνο χωρίς διασυνδέσεις».

Με τον ηθοποιό Μάικλ Ρούκερ, τον οποίο μεταμόρφωσε σε... εξωγήινο. Εντυπωσιακή ήταν και η εμφάνιση των άλλων πρωταγωνιστών της ταινίας «Οι Φύλακες του Γαλαξία».

Κεραυνοβόλος έρωτας
Η Ελισάβετ γνώρισε τον μετέπειτα σύζυγό της Χάρη, ο οποίος γεννήθηκε στην Κύπρο, όταν τελείωσε το Πανεπιστήμιο και όπως παραδέχεται ήταν κεραυνοβόλος έρωτας.
Η πρώτη κόρη της, η Ισαβέλλα, ήρθε πολύ γρήγορα μετά τον γάμο. Νεαρή μητέρα τότε, αποφάσισε να παραιτηθεί από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν και να δουλέψει ανεξάρτητα.

Στιγμιότυπο από το πάρτι των υποψηφίων, δίπλα στον παρουσιαστή των φετινών Οσκαρ Νιλ Πάτρικ Χάρις
Οταν γεννήθηκαν και οι άλλες δύο κόρες της, η Αλάνα και η Φοίβη, επέλεξε να εργάζεται σε φιλμ που γυρίζονταν στο Λονδίνο για να είναι κοντά στα παιδιά της. «Είμαι ευλογημένη που κατάφερα να διατηρήσω μια δεμένη οικογένεια, ενώ παράλληλα ''προχωρούσα'' την καριέρα μου. Η οικογένεια άλλωστε ήταν πάντα ο βασικός μου στόχος», προσθέτει η ίδια.
«ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ» ΤΟΥ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ

Όλη η συνέχεια εδώ -  Ethnos.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ