Top Woman η Ann Cairns: Από μηχανικός σε πετρελαιοπηγές ''βασίλισσα'' της Mastercard!

Η Ann Cairns ήταν η πρώτη γυναίκα που δούλεψε ως μηχανικός σε offshore εταιρία πετρελαίων και υγραερίων στην Βρετανία, σε ηλικία 20 χρονών.

Αν και σε μικρή ηλικία, βούτηξε στα βαθιά και τα κατάφερε. Μερικές δεκαετίες μετά, είναι Πρόεδρος Διεθνών Σχέσεων στην Mastercard και επιβλέπει πάνω από 5.000 υπαλλήλους σε 200 χώρες!

Η ίδια μάλιστα, δηλώνει ότι το περιβάλλον των τραπεζικών επενδύσεων του 1980 ήταν πολύ πιο σεξιστικό από τον ανδροκρατούμενο χώρο των μηχανικών.

''Οι μηχανικοί είναι ομαδικοί παίκτες. Ο κόσμος σε κρίνει όχι για αυτό που είσαι, αλλά για αυτό που μπορείς να κάνεις'', λέει.

Στο τέλος της δεκαετίας, η Ann μπήκε στη Citygroup. Αυτό συνέβη μόλις 19 μέρες πριν την χρεοκοπία που έγινε γνωστή ως ''Black Monday''.

Το 2008, ηγήθηκε τις ευρωπαϊκής ομάδας που χειρίστηκε τη χρεοκοπία των αδερφών Lehman.

3 χρόνια μετά, εντάχθηκε στο δυναμικό της Mastercard ως υπεύθυνος όλων των λειτουργιών εκτός Η.Π.Α

Σε ερώτηση σχετικά με το αν θα ήθελε να γίνει το απόλυτο αφεντικό έχει δηλώσει: ''Θεωρώ ότι έχουμε έναν εξαιρετικό CEO στο Ajay Banga, αλλά νομίζω ότι τονα είσαι φιλόδοξος και να θες να πας ένα βήμα πιο πέρα δεν είναι κακό, οπότε η απάντηση μου είναι θετική''.

''Είσαι όσο καλός νομίζει το αφεντικό σου ότι είσαι. Κι αν δεν θεωρεί ότι είσαι τέλειος, τότε καλύτερα να βρείς ένα άλλο αφεντικό.'' , λέει σχετικά με την επιτυχία στην επαγγελματική πορεία της.

Πηγή: CNN.com

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ