Good News: Δωρεά 300.000 δολ. από την Ελληνική Πρωτοβουλία για 2.400 οικογένειες & 700.000 ασθενείς!

Νέα δωρεά ύψους 300.000 δολαρίων ενέκρινε το μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό ίδρυμα «Ελληνική Πρωτοβουλία» (The Hellenic Initiative - TΗΙ) προς τον διεθνή ανθρωπιστικό οργανισμό IOCC (International Orthodox Christian Charities) στο πλαίσιο του προγράμματος Give for Greece II. Μια δωρεά που εκτιμάται ότι θα εξασφαλίσει επισιτιστική βοήθεια σε 2.400 οικογένειες, διάθεση πετρελαίου θέρμανσης σε 33 ιδρύματα, πόρων σε 30 αγροτικούς οργανισμούς και ιατρικών υλικών για την κάλυψη των αναγκών 700.000 ασθενών σε ελληνικά νοσοκομεία.

Το πρόγραμμα Give for Greece II υλοποιείται από τον IOCC σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Με γνώμονα τους πολίτες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση στην Ελλάδα, η συγκεκριμένη δωρεά εξασφαλίζει την παροχή φρέσκων τροφίμων μέσα από ένα δίκτυο καταστημάτων λιανικής πώλησης, καθώς και δεμάτων με ξηρά τροφή. Επίσης, εξασφαλίζει τους αναγκαίους πόρους και τα υλικά για τη στήριξη αγροτικών συνεταιρισμών, πετρελαίου θέρμανσης σε κοινωφελή ιδρύματα της Βορείου Ελλάδας και ιατρικά υλικά και προμήθειες σε νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, εκτιμάται ότι περίπου 2.400 οικογένειες στη χώρα μας θα λάβουν επισιτιστική βοήθεια, 30 αγροτικοί συνεταιρισμοί θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα, ενώ 700.000 ασθενείς θα επωφεληθούν από τα ιατρικά υλικά που θα αποσταλούν σε δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Επιπλέον, κατά τη πρώτη φάση του προγράμματος, παραδόθηκαν ήδη 79.000 λίτρα πετρελαίου σε 33 ιδρύματα της Βόρειας Ελλάδας.

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που υποστηρίζουμε τις οργανώσεις ΙΟCC και "Αποστολή" για δεύτερη χρονιά. Η συνεργασία που είχαμε το προηγούμενο έτος οδήγησε στον σχεδιασμό του νέου αυτού προγράμματος που υλοποιείται εφέτος. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Πρωτοβουλία ενώνει τις δυνάμεις της με αρκετά ιδρύματα, αλλά και χιλιάδες ιδιώτες» δήλωσε σχετικά ο κ. Μιχάλης Πρίντζος, program director της Ελληνικής Πρωτοβουλίας.

Η νέα αυτή δωρεά εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Give for Greece II, συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατ. δολαρίων, που υποστηρίζουν μεταξύ άλλων: το  Ίδρυμα της Οικογένειας Τζαχάρη, το Ίδρυμα της Οικογένειας «Τζον Ράνγκος», το Ελληνορθόδοξο Ίδρυμα Στυλιάδη, το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα «Τζον Κούλης», η Φιλόπτωχος, η American Hellenic Educational Progressive Association (AHEPA), η Παγκρήτιος Ένωση Αμερικής, το Καλλινίκειο Ίδρυμα, το Ίδρυμα Γεροντέλης, η Ένωση Χιωτών Αμερικής, καθώς και χιλιάδες μεμονωμένοι δωρητές.

Λίγα λόγια για την Ελληνική Πρωτοβουλία

Η Ελληνική Πρωτοβουλία ιδρύθηκε το 2012 από μέλη της διεθνούς ελληνικής και φιλελληνικής κοινότητας, οι οποίοι μέσα στη γενικότερη οικονομική κρίση θέλησαν να συμβάλουν στη μακροπρόθεσμη ανάκαμψη της Ελλάδας. Σήμερα, αποτελεί ένα παγκόσμιο, μη κερδοσκοπικό και μη κυβερνητικό ίδρυμα, του οποίου αποστολή είναι η κινητοποίηση των Ελλήνων της διασποράς και της φιλελληνικής κοινότητας να επενδύσουν το μέλλον της χώρας, μέσα από προγράμματα που εστιάζουν στην αντιμετώπιση της κρίσης, την επιχειρηματικότητα και την οικονομική ανάπτυξη.

Πηγή: Bήμα

Tags

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ