Η αινιγματική απάντηση του Γ. Ντάισελμπλουμ: ''Κι εγώ αναρωτιέμαι τι γίνεται με την Ελλάδα''

Οταν την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας έφτασε στην ολλανδική Βουλή, ένα άτομο από το πλήθος τον ρώτησε σε τι κατάσταση βρίσκονται τα πράγματα στην Ελλάδα.

Τότε εκείνος του αποκρίθηκε πως «και γω αυτό αναρωτιέμαι» και στράφηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Οσον αφορά τις διαπραγματεύσεις τόνισε πως είναι θετικό βήμα η ανταπόκριση της Ελλάδας στις οικονομικές της υποχρεώσεις προς το ΔΝΤ.

«Εμείς σπρώχνουμε και τραβάμε. Όπως γνωρίζετε, η Ελλάδα εξόφλησε την τελευταία πληρωμή με ένα μέτρο έκτακτης ανάγκης. Αυτό είναι κάτι θετικό από μόνο του και δημιουργεί περισσότερο χρόνο», ανέφερε και συνέχισε: «Αλλά αυτός ο χρόνος πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να εργαστούμε πολύ σκληρά.

Κάποιες μεγάλες μεταρρυθμίσεις είναι πραγματικά αναγκαίες στην Ελλάδα για την τακτοποίηση κάποιων ζητημάτων. Υπάρχουν ακόμη πολλές διχασμένες απόψεις που πρέπει να διευκρινιστούν».

Ερωτηθείς για το εάν η κατάσταση γίνεται όλο και πιο επείγουσα για τους Έλληνες απάντησε:

«Απολύτως. Ο χρόνος εξαντλείται, το πρόγραμμα λήγει τέλος Ιουνίου. Αυτό σημαίνει ότι μεταξύ της παρούσας στιγμής και του τέλους του Ιουνίου πρέπει να συναφθεί μια συμφωνία. Τα εθνικά Κοινοβούλια πρέπει να συμφωνήσουν, οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να εφαρμοστούν, και κατόπιν μπορούν να εκταμιευθούν τα χρήματα».

Σχετικά με τις συζητήσεις για την επέκταση της θητείας του ως πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε πως βαίνουν καλώς, διευκρινίζοντας πως η θητεία του έχει ακόμα, καθώς τελειώνει στα μέσα Ιουλίου.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ