Κυβέρνηση μετά τη συνάντηση με Γιούνκερ: ''Η ρεαλιστική λύση είναι αμοιβαία επωφελής συμφωνία''

Μπορεί επικοινωνιακά να ήταν όλα μέλι - γάλα με τον Γιούνκερ να φοράει γραβάτα στον έλληνα πρωθυπουργό και να έχουν θερμούς εναγκαλισμούς, ωστόσο η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής της Κομισιόν κράτησε μόνο μισή ώρα και δεν είχαμε κάποια σπουδαία εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Κομισιόν επισήμανε ότι έχει γίνει όντως πολύ σημαντική πρόοδος και ότι θεωρεί και αυτός ότι είναι εφικτή μια συμφωνία μέσα στο προσεχές διάστημα, εντός του χρονικού πλαισίου που έχει θέσει η κυβέρνηση.

Σε σχετική ερώτηση, οι ίδιες πηγές της κυβέρνησης σημείωναν ότι εάν κυριαρχεί η σκληρότερη γραμμή μεταξύ των εταίρων, «προφανώς μας δυσχεραίνει». Υπογράμμιζαν επίσης ότι αυτή τη στιγμή απαιτείται να υπάρχει από όλους αντίληψη της κατάστασης και πως εάν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε με ρεαλισμό την κατάσταση, πρέπει να υπάρχει ρεαλιστική λύση για το πώς έχει διαμορφωθεί η πραγματικότητα. «Τώρα η ρεαλιστική λύση είναι μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία», τόνισαν οι ίδιες πηγές.

Λίγο αργότερα, με τις τις συναντήσεις που είχε με τον Γεωργιανό πρωθυπουργό Ιρακλί Γκαριμπασβίλι και τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Ρίγα της Λετονίας.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, κατά τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Γεωργιανό πρωθυπουργό στο επίκεντρο της συζήτησης, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και τα ενεργειακά θέματα.

Όσον αφορά στη συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές συζητήθηκαν οι ελληνοουκρανικές σχέσεις, η σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια που έχει παράσχει η Ελλάδα στην Ουκρανία και η στήριξη της ελληνικής ομογένειας. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε τη σημασία της διασφάλισης της ειρήνης, στη βάση της συνθήκης του Μινσκ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ