ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Διαφωνία Τσίπρα-Καλφαγιάννη για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ

Απολογισμό του κυβερνητικού έργου των εκατό πρώτων ημερών έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ενώ διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι το προεκλογικό πρόγραμμα του κόμματος ούτε έχει ούτε πρόκειται να εγκαταλειφθεί. 

Έκανε ειδική αναφορά στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ που όπως είπε αποτελεί συμβολικό ορόσημο. Απαντώντας στις επικρίσεις που ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες -και από την πρόεδρο της Βουλής- είπε ότι έχουμε καθυστερήσει, έχουμε όλοι υποχρέωση να σταματήσουμε να κωλυσιεργούμε,  όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. 

 

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός είπε για την ΕΡΤ:
"Ξεκίνησε η διαδικασία εκδημοκρατισμού της ενημέρωσης με πρώτο βήμα την επαναλειτουργία της ΕΡΤ που αποτελεί συμβολικό ορόσημο. Δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για μια νέα δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση απαλλαγμένη από τον κομματισμό, το ρουσφέτι και τη σπατάλη του παρελθόντος.
Έναν δημόσιο φορέα ενημέρωσης που θα αντικατοπτρίζει το νέο δημόσιο ήθος για μια δημοκρατική, αντικειμενική, πλουραλιστική και έγκυρη ενημέρωση. Εδώ όμως θα μου επιτρέψετε μια παρένθεση: Η ΕΡΤ έπρεπε ήδη να λειτουργεί.
Έχουμε καθυστερήσει πολύ. Η ΕΡΤ θα έπρεπε να αποτελεί το αντίπαλο δέος για όσους τρομοκρατούν τον ελληνικό λαό".

Σε αυτό το σημείο παρενέβη ο ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, και φώναξε πριν οδηγηθεί εκτός αίθουσας: "Τους εργαζόμενους τους βάλατε στην άκρη".
Ο πρωθυπουργός δεν σχολίασε τα όσα ακούστηκαν και συνέχισε ως εξής: "Έχουμε πολιτική υποχρέωση να δουλέψουμε όλοι αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την άμεση επαναλειτουργία της, χωρίς άλλη κωλυσιεργία".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ