Είστε πιπεριά ή χταπόδι - Μπανάνα ή κοτόπουλο; Δείτε τα πορτρέτα & αποφασίστε

Ο Edu Monteiros είναι ένας  καλλιτέχνης ο οποίος  υποφέρει  για το έργο του.

 Αυτός ο ταλαντούχος άνθρωπος  έχει  κολλήσει μια ποικιλία από τρόφιμα κυρίως, πάνω  του, γιατί θέλει να δημιουργήσει μια περίεργη σειρά από αυτοπροσωπογραφίες. Έχει καλύψει το κεφάλι  του με τσιγάρα, με κάρβουνα,  ακόμα  και με  χταπόδι!

Ο καλλιτέχνης από το Ρίο ντε Τζανέιρο,  της Βραζιλίας, καλύπτει το πρόσωπό του με στοιχεία από  καλλιτέχνες που θαυμάζει για τη έκθεση του  με τον τίτλο: «Autorretrato».

Τα λουλούδια  τα εμπνεύστηκε  από τον Ιταλό ζωγράφο Giuseppe Arcimboldo, ενώ τα τσιγάρα από τη σύγχρονη Αγγλίδα  καλλιτέχνη, Sarah Lucas.

Ο Edu, επέλεξε να χρησιμοποιήσει αντικείμενα, τα οποία τα εμπνεύστηκε από τις πέντε αισθήσεις του ανθρώπου - όραση, ακοή, όσφρηση, γεύση και αφή,   σε ένα πορτρέτο  του χρησιμοποιεί  μέχρι και καρδιές κοτόπουλου.

Προσπάθησε να προσεγγίσει  τον δημιούργικό   τρόπο και το έργο, της Lygia Clark , μιας καλλιτέχνη  από την Βραζιλιά,  τη δεκαετία του 1960.

Ο Edu, έκανε τον περασμένο χρόνο  ένα  έργο, αποκλειστικά για ένα Κινεζό έκθετη, με αφορμή αυτό το γεγονός, εμπνεύστηκε την ιδέα για τις  νέες μάσκες που φτιάχνει, οι οποίες συνδέονται με τις  τοπικές κουλτούρες.

Συγκεκριμένα ανέφερε : «Οι φωτογραφίες έχουν ένα ευρύ φάσμα από τις αισθήσεις μας, από κατι χαρούμενο έως κάτι αποκρουστικό, αλλά αυτό που με κάνει  πραγματικά χαρούμενο είναι ότι το έργο αυτό μαγεύει όλες τις ηλικίες", ο Monteiros, αναφέρει επίσης: "Δίνω το δικό μου σώμα και το μυαλό σε τέτοιες  εμπειρίες.”

Όλες οι φώτο εδώ - telegraph.co.uk

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ