Το Πουέρτο Ρίκο χρεοκόπησε, οι Πορτορικάνες ποτέ -Το oneman τις ξεχώρισε & τις έβαλε σε ειδική έκδοση

Mπήκαν και αυτοί στο club της πτώχευσης. Ας δούμε με ποιες πρέπει να 'συσφίξουμε' τους δεσμούς φιλίας μας.

3,5 εκατομμύρια θερμόαιμοι σε ένα τροπικό νησί που ισούται σε έκταση με την Κρήτη και την Χίο μαζί. Υπολόγισε ακόμη ένα εκατομμύριο (από τα πέντε συνολικά που βρίσκονται στις ΗΠΑ) που ζουν στην Νέα Υόρκη και καταλαβαίνεις ότι η φάση είναι 'το μοναστήρι να' ναι καλά, και από καλόγριες χίλιες'.
Οι ωραιότερες ολάκερου του σύμπαντος
Πέντε Πορτορικάνες έχουν στεφθεί Miss Universe στα 63 χρόνια του θεσμού. Κάτι που δεν το λες και μικρό κατόρθωμα για μια χώρα με τον πληθυσμό της Ελλάδας. Απόδειξη ότι και από DNA τα πάνε καλά και από σχετική 'τεχνογνωσία'. Ωραιότερη όλων (μέσα και έξω) η Dayanara Torres, Miss Universe 1993, πάλαι ποτέ σύζυγος του Marc Anthony και νυν πρέσβειρα της UNICEF.

Mε την 34χρονη Denise Quinones από την 'σειρά' του 2001 να ακολουθεί. Ένα κορίτσι που προσπάθησε και κατάφερε μετά να βάλει ένα δαχτυλάκι στο Χόλιγουντ (βλέπε Smallville και κάτι ταινίες τρόμου) πριν καταλήξει σε tele-novelas.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως πιο πρόσφατη βράβευση είναι αυτή της καμπυλωτής και σπιρτόζας Zuleyka Rivera πίσω στο 2006. Μιας WAG (ήταν επί χρόνια με τον Jose Juan Barea των Timberwolves) που διαπρέπει στις Μεξικάνικες σαπουνόπερες.

Και πρώτη της Marisol Malaret το 1970, με την Deborah Carthy Deu να ακολουθεί, 15 χρόνια αργότερα.
Ειδική μνεία στην -τελειόφοιτη νοσηλευτικής- Monic Marie Pérez Díaz , που μπορεί -το 2013- να μην κέρδισε τον τίτλο, αλλά κέρδισε την αμέριστη προσοχή μας. Αυτή και των Ρώσων θεατών (η τελετή έγινε στην Μόσχα) που την αποθέωσαν.

Η πιο διάσημη
Η J Lo, φυσικά.
Δεν θα μπορούσε να είναι άλλη. Σωστά; Ο ορισμός της σέξι Πορτορικάνας με τις σωστές καμπύλες και το σωστό 'γέννημα θρέμμα Νέας Υόρκης' τσαμπουκά.

Αν και, στην πραγματικότητα, η πιο διάσημη από όλες ήταν και παραμένει η εκρηκτική Rita Moreno του West Side Story. Η μοναδική Πορτορικάνα (και Λατίνα εν γένει) που έχει καταφέρει να συμπληρώσει την Αγία Τετράδα, έχοντας κερδίσει Emmy, Grammy, Oscar και Tony. Αξεπέραστη και εντελώς μπροστά από την εποχή της.

Από εκεί και πέρα τιμή και δόξα και φόρο τιμής και οφείλουμε και σκοπεύουμε να αποτίσουμε στην πρώην μπαλαρίνα Zoe Saldana (από μπαμπά Δομινικανό και μητέρα Πορτορικάνα).

Καθώς επίσης στην Rosario Dawson, στο ευλογημένα μπερδεμένο DNA της οποίας κυριαρχεί το Πορτορικάνο στοιχείο. Αυτή που, αν ήταν στο χέρι μας, θα επιλέγαμε ως επίσημο pin up girl της χώρας, στην λογική που τα Barbados έχουν την Rihanna.

Την most famous λίστα μας συμπληρώνει η λαχταριστή Naya Rivera του Glee. Στην οποία συνεχίζουμε να πιστεύουμε, παρόλο που δεν μας έχει δώσει κανένα λόγο εδώ και 1 1/2 χρόνο.

Και, τέλος, η 20χρονη Victoria Justice, πάλαι ποτέ πριγκίπισσα της Nickelodeon, πρωταγωνίστρια του Eye Candy και καινούργια καψούρα μας. Ναι, αυτή που μοιάζει εκπληκτικά με την Nina Dobrev.

Διαβάστε όλοι την συνέχεια εδώ - oneman.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ