Top Women οι Κ. Νικολαΐδου & Σ. Ασουμανάκη που κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας

H ελληνική κωπηλασία αποτελεί σταθερή αξία και πηγή μεταλλίων και διακρίσεων. Ο κόσμος να χαλάσει, η κρίση να επηρεάζει την προετοιμασία των αθλητών και των αθλητριών, τα ελληνικά κουπιά αποδεικνύονται πολύ σκληρά για να... λυγίσουν!

Η Κατερίνα Νικολαΐδου και η Σοφία Ασουμανάκη έδειξαν ότι η δουλειά που κάνουν τους τελευταίους έξι μήνες (τότε δημιουργήθηκε το πλήρωμα) σε συνδυασμό με τους προπονητές τους και την επίβλεψη του Τζιάνι Ποστιλιόνε αποδίδει καρπούς.

Κάνοντας μια εκπληκτική κούρσα, με καλή τακτική και απίστευτα ψυχικά αποθέματα αλλά και τεράστιες δυνάμεις, το ελληνικό δίδυμο στον τελικό του διπλού σκιφ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας που ολοκληρώθηκε χθες στο Ογκμπέλετ της Γαλλίας, έμεινε μόνο πίσω από τις Νεοζηλανδές που έμοιαζαν ανίκητες.
Νικολαΐδου και Ασουμανάκη (που είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση στο Ρίο 2016) φάνηκαν να μην ξεκινούν καλά και μέχρι και τα 1.700 μέτρα η τρίτη θέση στο βάθρο ήταν οριακή. Σε εκείνο το σημείο η βάρκα τους απογειώθηκε και πέρασαν καθαρά στη δεύτερη θέση, δείχνοντας μάλιστα ότι έχουν όλα τα φόντα να κατακτήσουν και την κορυφή.

«Μαγεία»
«Ελπίζαμε πως θα κατακτούσαμε ένα
μετάλλιο μετά τα αποτελέσματα των ημιτελικών. Μαγεία που μας ενώνει είναι ότι... μια έφηβη και μια πρώην ''ελαφριά'' κωπηλάτρια έχουν φτιάξει ένα πολύ γρήγορο πλήρωμα», σχολίασε η Νικολαΐδου που άφησε την ελαφριά κατηγορία του απλού σκιφ (όπου είχε κατακτήσει τα πάντα) για να δουλέψει από την αρχή μαζί με την Ασουμανάκη και να φτάσουν ξανά στην κορυφή.

Είναι το 20ό ελληνικό μετάλλιο στα 10 τελευταία χρόνια Παγκοσμίων πρωταθλημάτων και 8ο ασημένιο, το 3ο μετάλλιο της Κατερίνας Νικολαΐδου και το πρώτο της Σοφίας Ασουμανάκη σε Παγκόσμια πρωταθλήματα Ανδρών-Γυ-ναικών.

Η τελική κατάταξη: 1. Νέα Ζηλανδία 6:45.09, 2. Ελλάδα 6:46.51, 3. Γερμανία 6:47.19, 4. Πολωνία 6:47.91, 5. Λιθουανία 6:48.64, 6. Βρετανία 6:49.41.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ