Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν η Apple λόγω παραβάσεων ανταγωνισμού

Στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παραμένει η Apple, σύμφωνα με τον Αντουάν Κολομπάνι, εκπρόσωπο του επιτρόπου Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια.

Στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παραμένει η Apple, σύμφωνα με τον Αντουάν Κολομπάνι, εκπρόσωπο του επιτρόπου Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια.



Όπως ανέφερε ο ίδιος χθες, η Κομισιόν συνεχίζει την έρευνά της σχετικά με τις πρακτικές διανομής του iPhone στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να διαπιστώσει εάν αυτές θέτουν εμπόδια σε ανταγωνίστριες εταιρείες, γράφει το naftemporiki.gr.




Κατηγορείται και για μονοπωλιακές πρακτικές η Apple

Μετά την αμερικανική Γερουσία, που έχει βάλει στο «εδώλιο» την Apple, με κατηγορίες φοροδιαφυγής, ο αμερικανικός κολοσσός μπαίνει στο στόχαστρο και των ευρωπαϊκών αρχών. Η ευρωπαϊκή αρχή κατά των μονοπωλίων ερευνά καταγγελίες για τις πρακτικές διανομής των iPhone. Καταστήματα κινητής τηλεφωνίας κατήγγειλαν ότι η Apple τα ανάγκαζε να αγοράζουν ελάχιστο αριθμό iPhone ή να της παραχωρήσουν προνόμια στις πωλήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times, η Κομισιόν απέστειλε ειδικό ερωτηματολόγιο σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, με στόχο να διαπιστώσει εάν στις συμβάσεις της με αυτές η Apple απαιτεί όρους διανομής τέτοιους, ώστε κανείς άλλος ανταγωνιστής της να μην μπορεί να διασφαλίζει καλύτερους όρους διανομής.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ