Story: Χριστούγεννα στην Μπαρμπαρέλα - Φωτό - Οι καρεκλάδες, το μαλλί λασπωτήρας και οι διαγωνισμοί χορού!

Ο τότε dj της Μπαρμπαρέλα , Πέτρος Μπρατάκος, θυμάται χαρακτηριστικά τα Χριστούγεννα του ΄85 όπου η ουρά πήγαινε παράλληλα με την λεωφόρο Συγγρού και σπρωχνόντουσαν για να μπουν μέσα, μέχρι που έσπασαν την πόρτα και ήρθε η αστυνομία.

Τον Σεπτέμβριο του 1983 στην λεωφόρο Συγγρού 253 έκανε εγκαίνια η θρυλική ντίσκο Μπαρμπαρέλα που έγραψε την δική της ιστορία στην Αθηναϊκή νύχτα. Η τεράστια επιβλητική ταμπέλα της δέσποζε στην Συγγρού, αλλά δεν ήταν τίποτα μπροστά σε αυτό που έβλεπες μπαίνοντας μέσα. Την περίοδο των γιορτών οι ντίσκο είχαν …την τιμητική τους! Ο κόσμος έκανε ουρά έξω από το μαγαζί.

Ο τότε dj της Μπαρμπαρέλα , Πέτρος Μπρατάκος, θυμάται χαρακτηριστικά τα Χριστούγεννα του ΄85 όπου η ουρά πήγαινε παράλληλα με την λεωφόρο Συγγρού και σπρωχνόντουσαν για να μπουν μέσα, μέχρι που έσπασαν την πόρτα και ήρθε η αστυνομία. Πέρα από τα καθιερωμένα, την περίοδο των γιορτών υπήρχαν διάφορα χάπενινγκ στη Μπαρμπαρέλα, όπως τραγουδιστές, συγκροτήματα ακόμα και μαγικά σόου από τον φημισμένο για την εποχή, Ξανθό Μάγο. Κοντά στις γιορτές γινόταν και ο καθιερωμένος χορός των μαθητών της τρίτης Λυκείου με στόχο την ενίσχυση του ταμείου για την πενθήμερη εκδρομή των μαθητών.

Ο λαμπερός «μύθος» της Συγγρού

Η Μπαρμπαρέλα ήταν μια από τις μεγαλύτερες ντισκοτέκ της εποχής με μια φωτιζόμενη πίστα στην μέση, μεγέθους 120 τετραγωνικών, που έμοιαζε με την πίστα που έχουμε δει στην ταινία «Πυρετός το Σαββατόβραδο» με τον Τζον Τραβόλτα. Τα αμέτρητα φωτορρυθμικά, η ντισκομπάλα, οι φωτοσωλήνες με νέον και ένας τεράστιος επιβλητικός καθρέφτης άφηναν άφωνους τους θαμώνες του μαγαζιού οι οποίοι όταν πήγαιναν για πρώτη φορά στην ντίσκο, έμεναν με το στόμα ανοιχτό.Η Μπαρμπαρέλα ήταν από τις πρώτες ντισκοτέκ αμερικανικών προδιαγραφών.

Από όλες τις γωνιές της Αθήνας ο κόσμος συνέρρεε στην Μπαρμπαρέλα για να διασκεδάσει, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, που γινόταν το αδιαχώρητο. Γύρω στις 12 η ώρα γινόταν η καθιερωμένη έναρξη με τα οπτικά εφέ: καπνοί, λέιζερ, μπουρμπουλήθρες, κανονάκια που πετάγανε καραμέλες στο κόσμο.

Η «έναρξη», διαρκούσε περίπου 20 λεπτά και ήταν άκρως εντυπωσιακή. Στην συνέχεια ο ντιτζέι έπαιρνε το μικρόφωνο και καλωσόριζε τον κόσμο, δίνοντας του το σύνθημα για να ανέβει στην πίστα να χορέψει. Γύρω στις 2 η ώρα, το χορευτικό πρόγραμμα διέκοπταν τα μπλουζ που διαρκούσαν περίπου μισή ώρα.

Η ώρα των μπλουζ ήταν η στιγμή που το φλερτ γεννιόταν πάνω στην πίστα. Ο νεαρός πήγαινε στην κοπέλα και της έλεγε: «χορεύουμε;» και εάν απαντούσε «όχι» ή «είμαι κουρασμένη, πονάει το πόδι μου κλπ» πήγαινε στην επόμενη. Κατά τη διάρκεια των μπλουζ, η πίστα γέμιζε με πάνω από 100 ζευγαράκια που δεν ήθελαν να σταματήσει ο χορός!

Όλη η συνέχεια εδώ - mixanitouxronou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ