Made in Greece o καθηγητής Χημείας Γιάννης Ματσούκας & η ομάδα του: ''Πατένταραν'' το 1ο παγκοσμίως εμβόλιο για τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Αρωμα Πάτρας έχει μία μεγάλη επιστημονική ιατρική επιτυχία που πρόκειται να βελτιώσει την ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Ο καθηγητής Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών, Γιάννης Ματσούκας και η ομάδα του πήραν την πρώτη παγκόσμια πατέντα που φιλοδοξεί να θεραπεύσει τους ασθενείς που πάσχουν από την σκλήρυνση κατά πλάκας.  

Έτσι, εφόσον πάνε όλα καλά η διάθεση του εμβολίου στην αγορά, πλέον θεωρείται πώς είναι ζήτημα χρόνου. Να σημειωθεί ότι τις κλινικές δομικές έχει αναλάβει στην Αυστραλία η διεθνής αναγνωρισμένη ερευνήτρια Βάσω Αποστολοπούλου. Ο αντίκτυπος της νέας ιατρικής μεθόδου είναι δύσκολο να αποτιμηθεί αυτή τη στιγμή.

Σε πρόσφατη ομιλία του, σε Συνέδριο στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ο Καθηγητής Χημείας, Γιάννης Ματσούκας, αναφέρθηκε στην πρόοδο της έρευνας, για την σκλήρυνση κατά πλάκας, η οποία διεξάγεται από χρόνια με την ερευνητική του ομάδα. Στην έρευνα συμμετέχουν ερευνητές του Πανεπιστημίου Πατρών, συνεργαζόμενα ερευνητικά κέντρα, από Ελλάδα και εξωτερικό, και ιδιωτικοί φορείς.

Ο κ. Ματσούκας σύμφωνα με το patrasevents.grδηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την πρόοδο της πολυετούς έρευνάς του και των συνεργατών του. Η κλινική δοκιμή σύνθεσης από την έρευνα της ομάδας του, ήταν πάντα για εκείνον ένας στόχος ζωής. Ο κ. Ματσούκας είναι αισιόδοξος ότι και οι κλινικές δοκιμές, που απαιτούν αρκετά χρόνια, θα είναι επιτυχείς!

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ