Made in Greece ο Γιώργος Μιλιώτης από τα Κύθηρα - Υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθεσίας με το Mad Max

Έγινε ευρύτερα δημοφιλής στο κοινό μέσα από την τριλογία του “Mad Max” και σήμερα διεκδικεί το κορυφαίο αγαλματάκι του κινηματογράφου...

Ο Γιώργος Μιλιώτης ή George Miller όπως είναι γνωστός, ελληνικής καταγωγής ομογενής από την Αυστραλία, βρίσκεται στις φετινές υποψηφιότητες των βραβείων Όσκαρ στην κατηγορία καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία «Mad Max: Fury Road».

Εκτός από την τριλογία του “Mad Max” (1979, 1981, 1985), από την οποία τον γνώρισε το ευρύ κοινό, ο κ. Μιλιώτης έχει σκηνοθετήσει το βραβευμένο με Όσκαρ animation “Happy Feet” και τις ταινίες με τις περιπέτειες του “Babe”.

Ο Γιώργος Μιλιώτης γεννήθηκε το 1945 στην Αυστραλία. Οι γονείς του ήταν Έλληνες μετανάστες, με τον πατέρα του Δημήτρη να είναι από τα Κύθηρα και τη μητέρα του Άντζελα να είναι ελληνικής καταγωγής από την Ανατολία, ενώ παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ξεκίνησε την καριέρα του με στόχο να γίνει γιατρός, τελικά τον κέρδισε η μεγάλη οθόνη. 

O Μiller δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα Όσκαρ! Έπειτα από τρεις ακόμη υποψηφιότητες, το 2007 οι πιγκουίνοι από την Ανταρκτική της ταινίας «Happy Feet» του χάρισαν το πολυπόθητο αγαλματίδιο στην κατηγορία καλύτερης animation ταινίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ