Made in Greece o "Σύζυγος προς Ενοικίαση" σας λύνει τα χέρια για όλες τις δουλειές ή ζημιές του σπιτιού.

Ένας άνεργος υδραυλικός, 47 ετών, παντρεμένος και πατέρας μιας κόρης, είχε πριν λίγα χρόνια τη φαεινή ιδέα να δοκιμάσει την τύχη του σε ένα νέο για την χώρα μας επάγγελμα...

Ο Λευτέρης Λοτσίστερο για να αντιμετωπίσει την ανεργία σκέφτηκε να φέρει μια ιδέα που είχε ακούσει στην Ιταλία, τόπο από τον οποίο κατάγεται. Έτσι δημιούργησε και στην Ελλάδα το   «Σύζυγος προς ενοικίαση», μια αμιγώς τεχνική υπηρεσία που δίνει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο γυναικείος πληθυσμός με τις αποκαλούμενες ανδρικές δουλειές, όπως κουβάλημα επίπλων, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εργασίες.

«Αν ο/η σύζυγός σου δεν μπορεί να σε βοηθήσει, αν δεν θέλει να αφήσει τη δουλειά του ή τις αγαπημένες ασχολίες του... τηλεφώνησέ μας. Σύζυγος προς ενοικίαση». Αυτή την προτροπή βλέπει κανείς μπαίνοντας στην ιστοσελίδα της πρωτότυπης αυτής υπηρεσίας. Είτε είναι κανείς παντρεμένος, είτε όχι, είτε έχει σύντροφο, είτε απολαμβάνει τη μοναξιά του, υπάρχουν πάντα κάποιες δουλειές τις οποίες όλοι θα θέλαμε, άλλωστεμ να αναθέσουμε κάπου αλλού.

Η ανταπόκριση ενός εκ των 6 συνεργατών του 47χρονου Λευτέρη Λοτσίτσερο είναι άμεση και το ραντεβού που θα κλείσετε, θα οριστεί εντός 24ώρου. Η υπηρεσία λειτουργεί στη χώρα μας από το 2014. Τη μεγαλύτερη ζήτηση έχουν σήμερα οι εργασίες που αφορούν σε φθορές και ζημιές κτιρίων όπως είναι τα υδραυλικά, ηλεκτρολογικά, μονώσεις, πλακάκια και ελαιοχρωματισμοί.

Ο θεσμός ξεκίνησε στην Ιταλία το 2007, σήμερα δραστηριοποιείται σε 17 χώρες και αποτέλεσε την πρωτότυπη ιδέα ενός Ιταλού μηχανικού αυτοκινήτων, ο οποίος ξαφνικά έμεινε άνεργος. Και έτσι δημιούργησε μια ιστοσελίδα μέσα από την οποία μπορεί κανείς να βρει διάφορες υπηρεσίες, οι οποίες σήμερα επεκτείνονται και πέραν της τεχνικής φύσης κάποιας επισκευής. Στην Ιταλία αλλά και σε άλλες χώρες οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι περισσότερες. Λειτουργεί για παράδειγμα υπηρεσία που βγάζει βόλτα σκύλους, ή αναλαμβάνει τη μεταφορά παιδιών σε εξωσχολικές δραστηριότητες.

Λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζει ο γυναικείος πληθυσμός με τις αποκαλούμενες ανδρικές δουλειές, όπως κουβάλημα επίπλων, υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εργασίες, έρχονται να προσφέρουν τα οκτώ (προς το παρόν) μέλη της ομάδας επαγγελματιών «Σύζυγοι Προς Ενοικίαση», που εξυπηρετούν πελάτες σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Οι πελάτες της ομάδας είναι κατά κύριο λόγο γυναίκες, αλλά υπάρχουν και ζευγάρια που απευθύνονται στους «Συζύγους Προς Ενοικίαση» καθώς είτε ο σύζυγος δεν τα καταφέρνει με τα μερεμέτια είτε δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με αυτά. Δεν λείπουν, μάλιστα, και οι περιπτώσεις που οι ίδιοι οι άνδρες καλούν τα μέλη της ομάδας σε βοήθεια προκειμένου να γλιτώσουν από τη... μουρμούρα των συζύγων τους!

Σε κάθε περίπτωση, ο βασικός κορμός του πελατολογίου των «Συζύγων Προς Ενοικίαση» αποτελείται από γυναίκες 35 έως 70 ετών, που αναζητούν λύσεις σε προβλήματα της καθημερινότητας.

.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ